Keresési lehetőségek

Ország szerint


Időpont szerint
Indulás:

Érkezés:


Ár szerint


KATALÓGUSUNK

Körutazásos katalógus
Körutazásos katalógus


VIDEOKLIPPEK ÚTJAINKRÓL

A társítást kérőknek
- ha nem találunk társat -
nem kell 1 ágyas felárat fizetni!

(100.000 Ft-ig)

--<>--<>--


Kérjük, aki az
AKCIÓINKRÓL SZÓLÓ HÍRLEVELÜNKET szeretné megkapni, írja meg nekünk email címét,
valamint, ha prospektust szeretne, levelezési címét.
(Az adatokat természetesen a törvényeknek megfelelően bizalmasan kezeljük.)Adatkezelési szabályzatunkat ITT olvashatja.Általános Szerződési Feltételek (ÁSZF)Utolsó frissítés:
2024.02.23 17:52
Főoldal  » Társas körutak  » Ázsia  » Nepál körutazás

Nepál körutazás

Kathmandu - Bhaktapur - Chitwan Nemzeti Park - Pokhara - Phewa-tó - Patan
Utazási időpontok:
  • 2024. március 04 - március 13

Az utazás bemutatása:

1. nap: Budapest …

Elrepülés Budapestről átszállásokkal Nepál fővárosába, Kathmanduba. Étkezés és éjszakázás a repülőgép fedélzetén.

 

2. nap: … Kathmandu – Kathmandu-völgy – Bhaktapur

Érkezés Kathmanduba menetrendtől függően. Érkezést követően kirándulás Bhaktapurba, mely város építészeti emlékei az UNESCO Világörökség részét képezik. Felkeressük a Durbar teret, ahol megcsodálhatjuk a Malla uralkodók palotáját, benne a Taleju szentéllyel, elsétálunk a Taumadhi, Dattatraya és a fazekasok terére. Végezetül megnézzük Boudhanat sztúpáját, a világ legnagyobb ilyen létesítményét és búcsúzóul részt veszünk egy buddhista szertartáson, ahol áldásban is részesülünk. Vacsora és szállás Kathmanduban.

 

3. nap: Kathmandu – Chitwan Nemzeti Park

Reggeli után folytatjuk utunkat a Chitwan Nemzeti Parkba. Szállásunk elfoglalása után ebéd, majd körülnézünk a környéken. Délután felkeresünk egy, a Radjaszthanból menekült Tharu nép lakta falut, és ellátogatunk egy elefántiskolába. Vacsora és szállás a nemzeti parkban.

 

4 nap: Chitwan Nemzeti Park

Reggeli. A Chitwan Nemzeti Park a Himalája lábainál fekvő, 1984 óta UNESCO védelem alatt álló, 93.200 hektár területű nemzeti park, India és Nepál határán. Flórája és faunája rendkívül gazdag. Különlegességét annak köszönheti, hogy az egyszarvú rinocérosz és a bengáli tigris utolsó természetes élőhelye. A nap folyamán ismerkedés a dzsungellel elefántháton, kenuval. Napközben ebéd. Vacsora és szállás a nemzeti parkban.

 

5.nap: Chitwan Nemzeti Park – Pokhara

Reggeli, majd indulás Pokhara felé, ami Nepál második legnagyobb városa. Pokharából lenyűgöző panoráma nyílik a Himalája hófödte csúcsaira. Érkezést követően a szállás elfoglalása. Vacsora. Szállás Pokharában.

 

6.nap: Pokhara

Kora reggel utazás az 1592 méteren fekvő Sarangkot magaslatra, hogy megcsodáljuk a fenséges napfelkeltét. A hegyről lenyűgöző panoráma nyílik a Pokhara völgyre és a környező hegyvonulatokra. Visszautazás a szállodába, reggeli, majd indulás a Davis vízeséshez,  melynek nepáli elnevezése - Patale Chango - alvilági vízesésre utal, melynek vize egyenesen a pokolba zuhan. Délután megtekintjük a bazár közepén található Bindyabasini templomot is, amelyet Bhagwati isten tiszteletére emeltek. A délután folyamán ellátogatunk egy tibeti táborba. Tibet kínai hatalom átvétele után becslések szerint több mint 300.000 menekült ment Nepálba és Indiába, és ebből 60.000 telepedtek le Nepálban. Nepálban hivatalosan 12 ilyen tábor van, 8 Kathmanduban és 4 Pokharában. Következő úticélunk a nemzetközi hegyi múzeum. A múzeum 3 fő kiállító teremmel rendelkezik: a nagy Himalája csarnok, a hírességek csarnoka, és a világhegységek csarnokával. A múzeum a hegyekben élő emberek kultúráját, életmódját mutatja be, illetve az itt taláható növény és állatvilágot. Transzfer a szállodába. Vacsora. Szállás Pokharában.

 

7.nap: Pokhara – Kathmandu

Reggeli, majd a Barahi templom meglátogatása. A szentély Barahi istennő hindu temploma, mely az egyik legfontosabb vallási emlékmű Pokharában. A templom egy kis szigeten található, a Phewa-tó közepén. A Phewa-tó közepén található kétszintes pagoda Ajima istennő tiszteletére épült, szombatonként hívek árasztják el a pagodát, hogy állatáldozatokkal engeszteljék ki az istenséget. Tovább repülés Kathmandu felé. Vacsora. Szállás Kathmanduban.

 

8.nap: Kathmandu

Reggeli, majd Kathmanduban Palota teret látogatjuk meg – az UNESCO Világörökség része - és felkeressük az élő szűz istennőt, a Kumarit. Megtekintjük a Swayambhunathot, a világ egyik legrégebbi sztúpáját nézzük meg, amit a majmok szentélyeként ismernek. A legenda szerint a „magát megteremtő” sztúpához köthető a Kathmandu-völgy születése. A sztúpától gyönyörű a kilátás a városra. Délután ellátogatunk Patanba, a négy III. századi, még Ashoka császár emeltette sztúpákkal határolt kézművesek, művészek városába. Körbesétálunk az egykori uralkodói „palota téren”, a Durbar téren. Vacsora egy városi étteremben, miközben megismerjük a nepáli nép zenéjét és táncait is. Szállás Kathmanduban.

 

9.nap: Kathmandu

Reggeli után megtekintjük Pashupatinathot, a hinduk legszentebb szentélyét, ahol a Himalájában lakó Shivát tisztelik (kívülről, belépés csak hinduknak lehetséges). Szemtanúi lehetünk, ahogy a Gangeszbe torkolló Bagmati-folyó ghat-ján égetik a halottakat a hindu szokásoknak megfelelően. Vacsora, majd transzfer a repülőtérre, és elrepülés átszállással Budapestre. Étkezések és éjszakázás a repülőgép fedélzetén.

 

10.nap: Kathmandu – Budapest

Érkezés Budapestre menetrendtől függően.

 

 

Az út által érintett UNESCO Világörökségek:

-          Kathmandu-völgy

-          Chitwan Nemzeti Park

 

 

A változtatás jogát fenntartjuk!

 

Várható menetrend márciusban: (Emirates)

EK 112    04MAR BUDAPEST-DUBAI            15:10 23:20

EK 2262 5MAR DUBAI-KATHMANDU           02:15 08:00

 

EK 2154 13MAR KATHMANDU-DUBAI         00:45 04:25

EK 111 13MAR DUBAI-BUDAPEST                10:35 13:35

 Szolgáltatások:

 

A bruttó alapár az alábbiakat tartalmazza:

 - repülőjegy (nemzetközi és belső) illetékekkel

 - BBP biztosítás (EUB Air&Cruise TOP: 8.140 Ft)

 - közlekedés légkondicionált autóbusszal, kisbuszokkal, csónakkal

 - elhelyezés középkategóriájú (kb. 3-4*-os) szállodákban a Nemzeti Parkban lodgeban kétágyas fürdőszobás szobákban, reggelivel

 - magyar nyelvű csoportkísérő idegenvezetőRészvételi költség:
  • Bruttó alapár: 729.000 Ft (Tájékoztatás: alap részvételi díj: 339.000 Ft + repülőjegyek illetékkel kb. 390.000 Ft)

  • Sztornó biztosítás: 10.205 Ft (a bruttó alapárra)

  • Egyágyas felár: 110.000 Ft (mentességről ld. Akciók menüpont)


Helyszínen fizetendő költségek:

Helyszíni belépők és a program szerinti étkezések: 205 USD/fő (a helyszínen fizetendő a kinti szolgáltatóknak)

A 205 USD/fő a belépőket és a programban feltüntetett étkezéseket (vacsorák, néhány helyen ebédek), az ezekhez kapcsolódó szervezési, foglalási, és az esetenkénti transzfer költségeket tartalmazza. Ez a helyszíni szolgáltatóknak érkezéskor, egy összegben fizetendő

 

Helyszínen fizetendő vízum: kb. 30 USD/fő

 

Borravaló: ajánlott 5 USD/fő/napTovábbi tudnivalók:

Minimum létszám: 18 fő

 

Fontos! Az útlevélnek a visszaérkezéstől számított 6 hónapig érvényesnek kell lennie, és minimum 2 egymással szembeni üres oldalnak kell benne lennie.

A valutaárfolyam változások az árakat módosíthatják. Az árak  1 USD = 355 HUF árfolyamig érvényesek.

Az utat kisebb létszámmal is tudjuk indítani, csak más áron és más szolgáltatásokkal.

 

Kötelező védőoltás nincs. További tájékoztatást a Nemzetközi Oltóközpontban, illetve a www.utazaselott.hu  weboldalon talál.

Váci út, Tel.: (1) 465-3800

 


Ország bemutatása:
Nepál - Patan
Nepál
Nepál - Kathmandu
Nepál - Phewa-tó
Nepál
Nepál - Kathmandu
Nepál - Himalája
Nepál
Nepál
Nepál
Nepál - Kathmandu
Nepál - orrszarvú
Nepál
A képek csak illusztrációk, nem biztos, hogy az utazás érinti az azokon szereplő tájegységeket!