Keresési lehetőségek

Ország szerint


Időpont szerint
Indulás:

Érkezés:


Ár szerint


KATALÓGUSUNK

Körutazásos katalógus
Körutazásos katalógus


VIDEOKLIPPEK ÚTJAINKRÓL

A társítást kérőknek
- ha nem találunk társat -
nem kell 1 ágyas felárat fizetni!

(100.000 Ft-ig)

--<>--<>--


Kérjük, aki az
AKCIÓINKRÓL SZÓLÓ HÍRLEVELÜNKET szeretné megkapni, írja meg nekünk email címét,
valamint, ha prospektust szeretne, levelezési címét.
(Az adatokat természetesen a törvényeknek megfelelően bizalmasan kezeljük.)Adatkezelési szabályzatunkat ITT olvashatja.Általános Szerződési Feltételek (ÁSZF)Utolsó frissítés:
2024.06.21 15:57
Főoldal  » Társas körutak  » Ázsia  » Türkmenisztán - Üzbegisztán - Tádzsikisztán - Kazahsztán - Kirgizisztán

Türkmenisztán - Üzbegisztán - Tádzsikisztán - Kazahsztán - Kirgizisztán

Óriáskörút Közép-Ázsia 5 meseszép országában
Utazási időpontok:
  • 2024. szeptember 10 - szeptember 25

Az utazás bemutatása:

 

Covid-19 beutazási szabályok magyar állampolgárok részére (2023.06.15.):

Türkmenisztánban a belépéskor oltottságtól függetlenül kötelező az utasoknak PCR tesztelésen részt venniük. A teszt költsége a helyszínen fizetendő: a teszt ára kb. 45 USD/fő.

 

5 Közép-ázsiai ország, de mind más! Kultúrájukban, látnivalóikban, fejlődésükben és tájaikban. Egy biztos, az 5 országot és az ott élő embereket szívünkbe zárjuk.

 

Tervezett program:

1. nap: Budapest …

Elrepülés Budapestről átszállással Türkmenisztánba. Étkezések és éjszakázás a repülőgép fedélzetén.

 

2. nap: … Ashgabat (Türkmenisztán)

Megérkezés menetrendtől függően Ashgabat városába. Transzfer a szállodába. Rövid pihenő után városnézés, mely során meglátogatjuk többek között az Ertogrul Gazy mecsetet, a Függetlenségi Parkot, továbbá a Nemzeti Múzeumot; Nissát, mely az UNESCO Világörökségek részét képezi az egykori erődök, paloták, templomok, ceremónia termek, és kincstári épületek sokaságával. Később megtekintjük az egykori „keménykezű” államfő Türmenbashi Mecsetét. Vacsora. Szállás Ashgabatban.

 

3. nap: Ashgabat – Darwaza

Reggeli, majd folytatjuk városnézésünket: az Anau mecset romjai, valamint az Ahalteke istálló pompás lovainak megtekintése, melyek Türkmenisztán nemzeti szimbólumai. Végül a Központi bazár meglátogatása. Utazás Darwazába, mely a Karakum sivatag közepén található. Út közben láthatjuk az Erbent sivatag lakóit, akik napjainkban is nagyrészt jurtákban élnek, nomád életmódot folytatva. Megismerkedhetünk a helyi ízekkel a BBQ vacsoránk során. Szállás Darwazában egy- és kétszemélyes kemping sátrakban /részletek a további tudnivalóknál/.

 

4. nap: Darwaza – Khiva (Üzbegisztán)

Reggeli után utazás a Shavat-i határátkelőhöz, ahonnan Khivába, Üzbegisztánba folytatjuk tovább utunkat. Érkezést követően a környék egyéni felfedezése. Vacsora. Szállás Khivában.

 

5. nap: Khiva

Reggelit követően gyalogos túra Khiva káprázatos városában, ahol egy keleti tündérmese részesének érezhetjük magunkat, megtekintve többek között az Ichan-Kala komplexumot, mely 12-19. századi műemlékeket foglal magába, ezzel az UNESCO Világörökség részét képezve. Láthatjuk az utolsó Khiva-i klán rezidenciáját, az Ismail Hhodja Mauzóleumot, a Muhammed Amin Khan medreszét, a Kunya-Ark várat, a Kalta Minor tornyot, a Tash-Hovli palotáját, a Pahlavan Mahmud mauzóleumot és a Juma Mecsetet is. Szűk utcácskákon sétálva láthatjuk, ahogy a nemzeti örökségek és alkotások mind-mind kincsként vannak számon tartva, nagy gonddal ápolják és őrzik őket. Vacsora. Szállás Khivában.

 

6. nap: Khiva – Bukhara

Reggeli. Utazás Bukharába (kb. 7 óra) a misztikus vörös Kyzyl-Kum sivatagon keresztül és az egykori Khorezm Birodalom területén, melyet „ezer és száz városok egyesülésének” hívtak. Hogy mekkora titkokat temethetett maga alá ez a sivatag, az még a régészek és történészek felfedezésére vár. Egzotikus látvány tárul elénk a sivatagban bóklászó tevékkel, a jurtákkal és az Amudarya folyóval. Megérkezés Bukharába. A Nodir Divan Begim medresze meglátogatása. Vacsora. Szállás Bukharában.

 

7. nap: Bukhara – Szamarkand

Reggeli, majd megkezdjük Bukhara megismerését. A város műemlékei az UNESCO Világörökségek részét képezik. A Selyemút egykori városa a Talaszi csata után vált meghatározóvá, majd a 9. század végére az új vallás meghatározó központjává. Többek közt meglátogatjuk az Ismael Samani mauzóleumot, a Bolo-Hauz Mecsetet, valamint a Citadel Ark-ot. Folytatjuk látogatásunkat a medreszék és mecsetek között. Transzfer a vasútállomásra és utazás Szamarkand városába. Vacsora. Szállás Szamarkandban.

 

8. nap: Szamarkand – Tashkent

Reggeli. A tudomány és az ókori kelet művészete Szamarkand városában koncentrálódik. Egésznapos városnézésünk során megtekintjük a Registan teret, mely egykor az ősi város szíve volt. A teret három jellegzetes Iszlám stílusú medresze veszi körül – Ulug Bek medresze, Shir-Dor medresze és Tillya-Kori medresze. Folytatjuk látogatásunkat a Guri Emír Mauzóleumánál, az azúrkék kupolás épületnél, majd Bibi Khanum Mecseténél. Transzfer a vasútállomásra és utazás Tashkent városába. Vacsora. Szállás Tashkentben.

 

9. nap: Tashkent – Oybek – Khujand (Tádzsikisztán)

Reggeli után városnézés Tashkentben: az Iparművészeti Múzeum megtekintése, a Khasti Imam komplexum meglátogatása, mely magába foglalja a Kaffal Shashi Mauzóleumot, a Barak Khan Medreszét. Folytatjuk látogatásunkat: a XVI. századi Kukeldash Medreszénél. Utazás Khujandba, Tádzsikisztán második legnagyobb, és legősibb városába, melyet 2500 éve alapítottak Nagy Sándor idejében. A Ferhana völgyben kedvező elhelyezkedése miatt a város sokáig virágzását élte, mely során számos palota, mecset és fellegvár épült. Megfigyelhetjük majd az ország XIX. századi hagyományos házainak stílusát. Vacsora. Szállás Khujandban.

 

10. nap: Khudjand – Dushanbe

Reggeli, majd utazás Dushanbe-be, Tádzsikisztán fővárosába. Érkezést követően a Hissar erőd meglátogatása, mely egyike a Bukhara Emirátus fejedelmi palotáinak. Az erődöt XVII-XVIII. századi műemlékek és mauzóleumok veszik körül. Este séta a Függetlenség terén, ahol megtekinthetjük a Guinness Rekordok könyvében is feljegyzett legmagasabb zászló rudat, amely 165 méter magas és a legnagyobb könyvtár épületet Közép-Ázsiában, mely 9 emeletes és több mint 11 millió könyvet számlál. Vacsora. Szállás Dushanbe-ben.

 

11. nap: Dushanbe – Almaty (Kazahsztán)

Reggeli. Napközben transzfer a repülőtérre és elrepülés Almatyba. Az „almaty” szó kazah nyelven annyit tesz, hogy „almafák közt nőtt”. Érkezést követően a Panfilov Park, valamint a Zenkov Katedrális megtekintése. Vacsora. Szállás Almatyban.

 

12. nap: Almaty

Reggelit követően egésznapos városnézés Almatyban. Látogatásunk során végigjárjuk a város nevezetességeit, többek között a központi mecset és a Köztársaság tér megtekintése. Kirándulás felvonóval a Kok-Tobe hegyre, mely Kazahsztán egyik legszebb helye. Ez a város legmagasabb pontja, amely 1100 méterrel a tengerszint felett helyezkedik el. Káprázatos kilátás nyílik a környező hegyekre a felvonóból. Vacsora. Szállás Almatyban.

 

13. nap: Almaty – Karakol (Kirgizisztán)

Reggeli után továbbutazás Karakolba, Kirgizisztánba. A határt Kegen városkánál szeljük át. Útközben kirándulás a Charyn Kanyonban, mely 80 km hosszú. A kanyon egyik legszebb része a Kastélyok Völgye, mely gyönyörű sziklaformációiról híres. Megérkezés Karakolba, az Issyk-Kul régióba. Vacsora. Szállás Karakolban.

 

14. nap: Karakol – Bishkek

Reggeli, majd utazás Bishkek városába (kb. 6 óra). Út közben hajókázás az Issyk-Kul tavon. Megérkezés Bishkekbe, majd vacsora. Szállás Bishkekben.

 

15. nap: Bishkek – Ala-Archa

Reggeli után szabad program vagy fakultatív programlehetőség: városnézés Bishkekben: a Szépművészeti Múzeum, Ala-Too tér, Panfilov Park. Ezután megtekintjük az Ala-Archa Nemzeti Parkot könnyed sétával a természetben. A parkot az Ala-Archa folyó torkolata és a környező hegyek övezik, népszerű úticél. Visszautazás Bishkekbe, majd az Osh bazár meglátogatása. (A program ára: 29.500 Ft.) Este folklór show-val egybekötött vacsora. Szállás Bishkekben.

 

16. nap: Bishkek – Budapest

Menetrendtől függően, kora hajnalban transzfer a repülőtérre és hazarepülés átszállással Budapestre.

 

 

Az út során érintett UNESCO Világörökségek:

- Nisa pártus erődjei

- Ichan-Kala komplexum

- Bukhara történelmi központja

- Samarkand – a kultúrák kereszteződési pontjai

- A Selyemút kazahsztáni és kirgizisztáni szakasza

 

 

Várható menetrend Szeptemberben: (Turkish Airlines)

TK1038  10SEP  BUDAPEST - ISZTAMBUL   20:30-23:40

TK 324   11SEP  ISZTAMBUL - ASHGABAT   01:15-06:55

TK 347   25SEP   BISHKEK - ISZTAMBUL     02:30-05:25

TK1035  25SEP   ISZTAMBUL - BUDAPEST   07:05-08:05

 

A változtatás jogát fenntartjuk!

 Szolgáltatások:

A bruttó alapár az alábbiakat tartalmazza:

-         repülőjegyek (nemzetközi és belső) és reptéri illetékek

-         BBP biztosítás (EUB Air & Cruise Top: 11.840 Ft)

-    közlekedés külön busszal, kisbuszokkal, helyi járművekkel, dzsipekkel, vonattal, hajóval, belső repülőjárattal

-     elhelyezés középkategóriájú (kb. 4*-3*+-os) szállodákban, kétágyas fürdőszobás szobákban, 1 éj kemping sátrakban Darwazában (részletek lent a további tudnivalóknál); reggelivel

-       magyar nyelvű csoportkísérő idegenvezető indulástól érkezésig

 Részvételi költség:
  • Bruttó alapár: 1.500.000 Ft (Tájékoztatás: alap részvételi díj 1.105.000 Ft + repülőjegyek illetékekkel kb. 395.000 Ft)

  • Tádzsik vízum: 35.000 Ft

  • Sztornó biztosítás: 30.000 Ft (a bruttó alapárra – 2%)

  • A 15. napi fakultatív program: 29.500 Ft (Bishkek, Ala-Archa Nemzeti Park)

  • Egyágyas felár: 235.000 Ft (mentességről ld. Akciók menüpont)


Helyszínen fizetendő költségek:

Helyszíni belépők és a program szerinti főétkezések: 365 USD/fő (a helyszínen fizetendő a kinti szolgáltatóknak)

A 365 USD a belépőket és a programokban feltüntetett főétkezéseket (vacsorák, néhány helyen ebédek), az ezekhez kapcsolódó szervezési, foglalási és az esetenkénti transzfer költségeket tartalmazza. Ez a helyszíni szolgáltatóknak érkezéskor, egy összegben fizetendő.

 

Helyszíni vízum: (Türkmenisztán)                           kb. 89 USD/fő

Helyszíni be- és kilépési illetékek: (Türkmenisztán)  kb. 14 USD/fő

 

Borravaló: ajánlott 7 USD/nap/főTovábbi tudnivalók:

Minimum létszám: 18 fő

-         12-17 fő közötti felár: 45.000 Ft

 

Fakultatív program: minimum 10 főtől

 

 

Kötelező védőoltás nincs. További tájékoztatást a Nemzetközi Oltóközpontban, illetve a www.utazaselott.hu weboldalon talál.

 

Fontos tudnivaló: Darwazában a sivatagban a csoport 2 személyes kemping sátrakban alszik (az egyágyas felárat fizetők, egyszemélyes kis sátrat kapnak), melyekben nincsenek ágyak. Az ifjúkor felidézéseként a földön hálózsákokban, matracokon történik az alvás. Ez alatt az 1 éjszaka alatt fürdőszoba és angol wc használatra nincs lehetőség.

 

Az utazás egyes látnivalói érinthetnek olyan területeket, melyek megtalálhatóak a Külgazdasági- és Külügyminisztérium I-es, illetve II-es besorolású listáján.

 

Fontos! Az útlevélnek a visszaérkezéstől számított 6 hónapig érvényesnek kell lennie, és minimum 5 üres oldalnak kell benne lennie.

 

A valutaárfolyam változások az árakat módosíthatják. Az árak 1 USD = 355 HUF árfolyamig érvényesek. Az utat kisebb létszámmal is tudjuk indítani, csak más áron és más szolgáltatásokkal.

 


Ország bemutatása:
Tádzsikisztán
Türkmenisztán, Ashgabat mecset
Türkmenisztán, teve
Üzbegisztán, Khiva
Üzbegisztán, Bukhara
Üzbegisztán, Bukhara
Üzbegisztán, Szamarkand
Üzbegisztán, Tashkent
Üzbegisztán, bácsi biciklivel
Üzbegisztán, kenyér
Üzbegisztán, Tashkent
Kazahsztán, Charin-kanyon
Kirgizisztán
A képek csak illusztrációk, nem biztos, hogy az utazás érinti az azokon szereplő tájegységeket!