Keresési lehetőségek

Ország szerint


Időpont szerint
Indulás:

Érkezés:


Ár szerint


KATALÓGUSUNK

Körutazásos katalógus
Körutazásos katalógus


VIDEOKLIPPEK ÚTJAINKRÓL

A társítást kérőknek
- ha nem találunk társat -
nem kell 1 ágyas felárat fizetni!

(100.000 Ft-ig)

--<>--<>--


Kérjük, aki az
AKCIÓINKRÓL SZÓLÓ HÍRLEVELÜNKET szeretné megkapni, írja meg nekünk email címét,
valamint, ha prospektust szeretne, levelezési címét.
(Az adatokat természetesen a törvényeknek megfelelően bizalmasan kezeljük.)Adatkezelési szabályzatunkat ITT olvashatja.Általános Szerződési Feltételek (ÁSZF)Utolsó frissítés:
2024.07.12 16:32
Főoldal  » Társas körutak  » Ázsia  » Dél-Korea és Japán

Dél-Korea és Japán

Szöul - DMZ - Suwon - Hwaseong erőd - Gyeongju - Busan - Fukuoka - Osaka - Kiotó - Tokió - Fuji - Hakone
Utazási időpontok:
  • 2024. október 15 - október 29

Az utazás bemutatása:

Tervezett program:

1. nap: Budapest …
Elrepülés Budapestről átszállással Szöulba (Incheon). Étkezések és éjszakázás a repülőgép fedélzetén.

2. nap: ... Szöul (Dél-Korea)
Kora délelőtt megérkezés az Incheon repülőtérre. Transzfer Szöulba, Dél-Korea fővárosába, mely az ország legnagyobb városa, a világ egyik pénzügyi és kereskedelmi központja. A dél-koreaiak egynegyede lakik itt. Érkezést követően buszra szállunk és szállodánk felé haladva megkezdjük ismerkedésünket a fővárossal.  Az 1394-ben épült, majd 1867-ben felújított Gyeongbok Palota, mely a Joseon Dinasztia Öt Nagy Palotájának központi és legnagyobb épülete, melyet a XX. században a japánok szinte teljesen leromboltak. Vacsora, szállás Szöulban.

3. nap: Szöul – Demilitarizált Övezet
Reggeli után szabadprogram vagy fakultatív programlehetőség: látogatás a Demilitarizált Övezetbe. Az Észak- és Dél-Korea határán 60 éve létrehozott fegyvermentes övezetben a világ két legjobban felszerelt hadserege állomásozik. Délután folytatjuk a főváros megismerését: séta a több mint 5 km hosszú Cheonggye pataknál, mely 4 méterrel az utcaszint alatt folyik keresztül a városon, hogy elvonulást kínáljon a nyüzsgő utcai világból. Ezután kirándulunk a Namsan-hegy tetején található, több mint 200 méter magas Szöul-toronyhoz, ahonnan gyönyörű panoráma nyílik a fővárosra és környékére. (A program ára: 33.500 Ft.) (A toronyba felmenetel a helyszínen külön fizetendő.) Vacsora. Szállás Szöulban.

4. nap: Suwon – Hwaseong erőd – Szöul
Reggeli, majd felkeressük  a Népművészeti Múzeumot és az Elnöki Kékházat (kívülről). Ezt követően utazás Suwon-ba, ahol megtekintjük a Hwaseong erődöt, mely az UNESCO Világörökség részét képező, egész várost körülvevő, XVIII. században épült fal. A Hvaszong erődnek jelentős hatása volt a koreai építészre, város- és parktervezésre. Bár ma már nem tűnik hatalmas újdonságnak, hogy egy sok kilométer hosszú városfal és erődrendszer véd egy várost, az 1700-as évek végén Koreában az volt a szokás, hogy a város és a védelmet nyújtó vár elkülönül. Az egyik legjobb állapotban megőrzött koreai erőd. Csongdzso (Jeongj) király építtette édesapja, Szado (Sado) koronaherceg emlékére. 1997. óta a Világörökség része. Falai 5,74 km hosszúak. Nevének jelentése „pompás erőd”. Visszautazás Szöulba. Vacsora. Szállás Szöulban.

5. nap: Szöul – Gyeongju
Reggelit követően utazás gyorsvonattal Gyeongjuba (KTX). Érkezést követően meglátogatjuk a Gyeongju Történelmi Körzetet, mely az UNESCO Világörökségek részét képezi. A terület templomok és paloták romjait, pagodákat foglal magába a Silla Királyság idejéből; melyet a világ egyik legnagyobb szabadtéri múzeumaként is ismernek. Megtekintjük a Sokkuram-sziklaszentélyt és a Bulguksa templomot, mely szintén az UNESCO Világörökség része, majd a Tumuli Parkot. Vacsora. Szállás Gyeongjuban.

6. nap: Gyeongju – Busan
Reggeli. Utazás autóbusszal Busanba, mely Dél-Korea második legnagyobb városa; a Koreai-félsziget délkeleti részén, a Japán-tenger partján található. Tartományi jogú város, az ország legfontosabb kikötője és egyben a világ 5. legforgalmasabb árukikötője. Érkezést követően kirándulás a Taejongdae természeti parkban, ahol Yeongo-gu félszigetének legdélebbi csücskén pompás szirtek néznek a tengerre. Délután megtekintünk egy koreai filmforgatási helyszínt. Vacsora. Szállás Busanban.

7. nap: Busan
Reggeli a szállodában, majd a Gamcheon kultúrfalu megtekintése, mely egyben megfelel múzeumnak, művészeti galériának stb. A falut rengeteg festmény díszíti, az utazók mesés fotókat tudnak Korea kreatívabb oldaláról készíteni. Lenyűgöző kilátás nyílik a városra.  Ezt követően szabadprogram. Fürdés, pihenés. Vacsora, majd szállás Busanban

8. nap: Busan – Fukuoka (Japán)
Reggeli, majd transzfer a kikötőbe és utazás komppal Fukuokába, Japánba. Érkezést követően transzferrel egybekötött városnézés. Szállás Fukuokában.

9. nap: Fukuoka – Osaka
Reggeli, majd utazás gyorsvonattal (Shinkansen) a Honshu szigeten található Osakába, ahol érkezést követően a híres belvárosi Umeda negyedben barangolhatunk, mely bővelkedik üzletekben, felhőkarcolókban és hotelekben egyaránt. Napközben ebéd. Az egyik felhőkarcolót, az Umeda Sky Buildinget látogatjuk meg, amely Osaka egyik legnagyobb épülete, s talán a város legismertebb jelképe. Szállás Osakában.

10. nap: Osaka – Nara – Osaka
Reggelit követően utazás Narába, ahol a nap első állomásaként Japán talán leghíresebb szentélyét, a Todaijit tekintjük meg, mely a világ legnagyobb fából készült épülete, s amelyben Japán legnagyobb Buddha-szobra található. Kikapcsolódásként sétálunk a Nara parkban, amely több száz szarvasnak ad otthont. Napközben ebéd. A városnézés folytatásaként az UNESCO Világörökségek részeként számontartott Kasuga Taisha szentélyt látogatjuk meg, melyet 768-ben építettek, és a Fujiwara család szentélyeként szolgált. Szállás Osakában.

11. nap: Osaka – Kyoto
Reggeli, majd utazás autóbusszal Kyotóba. Városnézés a Honshu szigetén fekvő nagyvárosban, Kyotóban. Meglátogatjuk a Kinkakuji szentélyt (Arany Pavilon), melyet 1397-ben kezdtek el építeni és amely Ashikaga Yoshimitsu sógun rezidenciája volt. Ezután megtekintjük a Nijo kastélyt, amelyet Tokugawa Ieyasu sógun építtetett.  Napközben ebéd. Végül látogatás a Kiyomizudera szentélynél, mely Kyoto talán legismertebb látványossága, az UNESCO Világörökség része. Szállás Kyotóban.

12. nap: Kyoto – Tokió
Reggeli után utazás gyorsvonattal Tokyóba (Shinkansen). Megérkezés Japán fővárosába, majd megkezdjük a metropolisz felfedezését. Napközben ebéd. Meglátogatjuk a Senso-ji-t, Tokió legöregebb és egyben Japán legszebb buddhista szentélyét és a híres Nakamise bevásárlóutcát, amely kiváló lehetőséget kínál ajándékok beszerzésére. Szállás Tokióban.

13. nap: Tokió – Fuji – Hakone – Tokió
Reggeli után utazás a Fujihoz, Japán legmagasabb hegyéhez. Utazás a Szent hegyhez, majd továbbutazás a festői Fuji-Hakone-Izu Nemzeti Parkban fekvő Hakonéba. Hajókázás a csodaszép környezetben fekvő Ashi tavon. Napközben ebéd. Továbbhaladva elérkezünk a Hakone hegy lábánál fekvő völgyhöz, melyet egy 3000 évvel ezelőtti vulkánkitörés hozott létre. Felvonóval kapaszkodunk fel a magasba, hogy gyönyörködhessünk a tájban. Visszautazás Tokióba. Szállás Tokióban.


14. nap: Tokió ...
Reggeli, majd búcsúzóul Tokióban lehetőség nyílik még egy kis időt eltölteni, meglátogatni autóbusszal egy-két nevezetességet: látogatás a XV. században épült Császári Palotánál, mely máig a császári család otthonául szolgál. Az épületcsoport tökéletes példája a hagyományok tiszteletének és az újító szellemnek. Napközben ebéd. Séta a híres Ginza körzetben, ahol üzletek, butikok, művészeti galériák és kávézók sora csábítja az arra járókat. Felkeressük a 243 méter magas Tokiói Közigazgatási Torony épületét, melynek kilátójából gyönyörködhetünk az alattunk elterülő metropolisz szépségeiben. Transzfer a repülőtérre és elrepülés átszállással Budapestre. Étkezések és éjszakázás a repülőgép fedélzetén.

15. nap: ... Budapest
Megérkezés Budapestre menetrendtől függően.


Az út során érintett UNESCO Világörökségek:
- Hwaseong erőd
- Gyeongju Történelmi Területek
- a Sokkuram-sziklaszentély és a Bulguksa templom
- az ősi Nara történelmi műemlékei
- az ősi Kyoto történelmi műemlékei
- Fuji, a szent hegy


A változtatás jogát fenntartjuk!Szolgáltatások:

A bruttó alapár az alábbiakat tartalmazza:

- repülőjegyek nemzetközi illetékkel

- BBP biztosítás (EUB Air&Cruise TOP: 16.125 Ft)

- közelekedés: külön busszal, komppal, szuperexpressz vonatokkal

- elhelyezés jó minőségű középkategóriájú (kb. 4*-3*+-os) szállodákban, kétágyas fürdőszobás szobákban, reggelivel, Japánban ebédek (6 ebéd)

- magyar nyelvű csoportkisérő idegenvezető indulástól érkezésig

 Részvételi költség:
  • Bruttó alapár: 1.895.000 Ft (Tájékoztatás: alap részvételi díj 1.425.000 Ft + repülőjegyek illetékekkel kb. 470.000 Ft)

  • A 3. napi fakultatív program: 33.500 Ft (Demilitarizált övezet)

  • Egyágyas felár: 365.000 Ft (mentességről ld. Akciók menüpont)

  • Sztornó biztosítás: 37.500 Ft (a bruttó alapárra)


Helyszínen fizetendő költségek:

Helyszíni belépők, kikötői illetékek és program szerinti étkezések Dél-Koreában: 280 USD/fő (a helyszínen fizetendő a kinti szolgáltatóknak)

 

A 280 USD/fő a belépőket és a programban feltüntetett főétkezéseket (vacsorák, néhány helyen ebédek), az ezekhez kapcsolódó szervezési, foglalási, és az esetenkénti transzfer költségeket tartalmazza. Ez a helyszíni szolgáltatóknak érkezéskor, egy összegben fizetendő

 

Borravaló: ajánlott 7 USD/fő/napTovábbi tudnivalók:

Minimum létszám: 24 fő

18-23 fő közötti létszámfelár: 48.000 Ft

Fakultatív program: minimum 12 főtől

 

Fontos! Az útlevélnek a visszaérkezéstől számított 6 hónapig érvényesnek kell lennie és minimum 2 egymással szembeni üres oldalnak kell benne lenni.

 

A valutaárfolyam változások az árakat módosíthatják. Az út árai 1 USD = 370 HUF árfolyamig érvényesek. Az utat kisebb létszámmal is tudjuk indítani, csak más áron és más szolgáltatásokkal.


Ország bemutatása:
Japán - Fuji
Japán - Tokyo
Japán - Tokyo
Japán - Nikko
Japán - Nikko
A képek csak illusztrációk, nem biztos, hogy az utazás érinti az azokon szereplő tájegységeket!