Keresési lehetőségek

Ország szerint


Időpont szerint
Indulás:

Érkezés:


Ár szerint


KATALÓGUSUNK

Körutazásos katalógus
Körutazásos katalógus


VIDEOKLIPPEK ÚTJAINKRÓL

A társítást kérőknek
- ha nem találunk társat -
nem kell 1 ágyas felárat fizetni!

(100.000 Ft-ig)

--<>--<>--


Kérjük, aki az
AKCIÓINKRÓL SZÓLÓ HÍRLEVELÜNKET szeretné megkapni, írja meg nekünk email címét,
valamint, ha prospektust szeretne, levelezési címét.
(Az adatokat természetesen a törvényeknek megfelelően bizalmasan kezeljük.)Adatkezelési szabályzatunkat ITT olvashatja.Általános Szerződési Feltételek (ÁSZF)Utolsó frissítés:
2024.02.23 17:52
Főoldal  » Társas körutak  » Ázsia  » India - Nepál körutazás

India - Nepál körutazás

A mesés aranyháromszög és Nepál a varázslatos Himalájával (Kathmandu, Patan, Pokhara, Bhaktapur)
Utazási időpontok:
  • 2024. március 12 - március 25

Az utazás bemutatása:

Tervezett program:

 

1. nap: Budapest …

Elrepülés Budapestről egy átszállással Delhibe. Étkezés és éjszakázás a repülőn.

 

2. nap: … Delhi (India) – Mathura – Yamuna folyó – Agra

Érkezés Delhibe a reggeli órákban. Reggeli, ahol alkalom nyílik a téli ruhákat lecserélni, majd utazás a hinduk egyik jelentős zarándokhelyére, Mathurába, Krisna isten szülőhelyére. Ott riksába szállunk, így érjük el a Szent Yamuna folyót, ahol csónakból gyönyörködhetünk az áldozati szertartásokban. Folytatjuk utunkat, Sikandránál vetünk egy pillantást az Agrát naggyá tevő Nagy Akbar mauzóleumára. Vacsora és szállás Agrában.

 

3. nap: Agra

Reggeli, majd bejárjuk az UNESCO Világörökségnek számító Vörös Erődöt. Európában évszázadokba telt, amíg a zord középkori citadellákból kialakultak a kecses reneszánsz paloták. Agrában ez a fejlődési folyamat három generáció életében lezajlott. Az erőd egyik legmeglepőbb jellemzője a hirtelen átalakulás a katonai erő bizonyításából a tékozló szépségbe. Ellátogatunk a Taj előfutárának tekinthető, első teljes egészében fehér márványból épített Itimad-ud Daula síremlékéhez. Vacsora és szállás Agrában.

 

4. nap: Agra – Taj Mahal – Fathepur Sikri – Jaipur

Korai reggeli után egy újabb UNESCO Világörökségnek, a szerelem emlékműveként elhíresült Taj Mahalnak szenteljük az időt. Sah Jahan építtette feleségének, Mumtaz Mahalnak, állhatatos szerelme jeléül. A Taj Mahalt 22 éven át, 22.000 közép-ázsiai, európai és indiai munkás építette. „Ez a vörös homokkövön nyugvó óriási fehérmárvány tömeg a szó szoros értelmében ékszer.” Ezt követően utazás Fathepur Sikribe, a szellemvárosba, melyet 1569-ben Nagy Akbar építtetett és 14 éven át a mogul birodalom fővárosa volt. „Amikor az Erzsébet korabeli angolok 1583-ban Fathepur Sikribe mentek, hogy találkozzanak a nagy császárral, Akbarral, elámultak: egy Londonnál mind lélekszámban, mind nagyságát tekintve jelentősebb várost találtak. Rubintok, gyémántok, drága selymek özöne tárult szemük elé. Ma Fathepur Sikri elhagyottan, magányosan mereng a régmúlt dicsőségén.” Továbbutazás Jaipurba. Vacsora és szállás Jaipurban.

 

5. nap: Jaipur

Reggeli után egész napos jaipuri városnézés. Látogatás az Amber palotához. A kirándulás külön érdekessége, hogy a magasan a tó felett emelkedő építményt, melynek kupolái és tornyai Andersen meséit idézik. Az Amber palota a mai napig hirdeti Rajastan XVII. századi uralkodóinak nagyságát. Délután elbámészkodunk az 1727-ben alapított, a vendégbarátságot jelképező rózsaszínben pompázó Jaipur városában. Megnézzük a rajastani maharadzsa által ma is lakott városi palota múzeumait, felkeressük a híres Jai Singh maharadzsa XVIII. században épített különös obszervatóriumát, a Jantar Mantart és fotóstop a Szelek Palotájánál (Hawa Mahal). Vacsora és szállás Jaipurban.

 

6. nap: Jaipur – Delhi

Reggeli, majd utazás Delhibe. Érkezést követően megkezdjük városnézésünket az indiai fővárosban, visszautazunk pár száz évet az időben Ó-Delhibe, mely „az igéző és változatlan Kelet dicsősége és csalárdsága, nagysága és szennye”. Bejárjuk a Yamuna folyó partján épült Vörös Erőd melletti óváros sikátorait, a bazárt, felkeressük a Jama Masjidot, India legnagyobb mecsetét. Vacsora és szállás Delhiben.

 

7. nap: Delhi

Reggeli után felkeressük a brit gyarmati korban épült Új-Delhit, ahol szemügyre vehetjük az India kaput, mely az I. Világháborúban elesett indiai katonáknak állít emléket. Megtekintjük az egykori alkirály palotáját, ami ma az elnöki rezidencia, a Parlament és a Titkárság épületeit, a hivatali negyedet. Felkeressük az UNESCO Világörökség részér képező Humájun császár síremlékét és a Hindusztán hetedik csodájának mondott, szintén a világ örökségeként számon tartott egykori minaretet, a Qutab Minart és a mellette még az V. századból megmaradt, nem rozsdásodó vasoszlopot. Végezetül megismerkedünk a modern vallásos indiai építészetet képviselő Laksmi Narajan (Birla) szentéllyel. Vacsora és szállás Delhiben.

 

8. nap: Delhi – Kathmandu (Nepál)

Reggeli után transzfer a reptérre, elutazás Nepálba, érkezés Kathmanduba a délutáni órákban menetrendtől függően. Transzfer a szállodába, a szobák elfoglalása, majd séta Kathmandu nyüzsgő, művészek által is előszeretettel látogatott Thamel negyedében. Vacsora, szállás Kathmanduban.

 

9. nap: Kathmandu-völgy – Swayambhunath – Patan – Kathmandu

Reggeli, majd szabadprogram, séta, vásárlás Kathmanduban, vagy fakultatív programlehetőség: egésznapos látogatás a Kathmandu-völgyben: elsőként Kathmandu Palota terét látogatjuk meg – az UNESCO Világörökség része - és felkeressük az élő szűz istennőt, a Kumarit. Délután a Swayambhunath-t, a világ egyik legrégebbi sztúpáját nézzük meg, amit a majmok szentélyeként ismernek. A legenda szerint a „magát megteremtő” sztúpához köthető a Kathmandu-völgy születése. A sztúpától gyönyörű a kilátás a városra. Délután ellátogatunk Patanba, a négy III. századi, még Ashoka császár emeltette sztúpákkal határolt kézművesek, művészek városába. Körbesétálunk az egykori uralkodói „palota téren”, a Durbar Squeren. A program ára: 32.000 Ft. Vacsora, szállás Kathmanduban.

 

10. nap: Kathmandu – Pokhara

Reggeli után útnak indulunk Pokharába, Nepál harmadik legnagyobb városába. Pokhara páratlan szépségű természeti környezetben, 827 méter magasan fekszik, lenyűgöző panoráma nyílik innen a Himalája hófödte csúcsaira. Az Annapurna régióba tartó hegymászók, innen Pokharából indulnak útnak. Érkezés után a szobák elfoglalása, délután szabadprogram, a környék felfedezése. Vacsora, szállás Pokharában.

 

11. nap: Pokhara

Kora reggel utazás az 1592 méteren fekvő Sarangkot magaslatra, hogy megcsodáljuk a fenséges napfelkeltét. A hegyről lenyűgöző panoráma nyílik a Pokhara völgyre és a környező hegyvonulatokra. Visszautazás a szállodába, reggeli, majd városnézés Pokharában, melynek során látogatást teszünk a Davi vízesésnél, felkeressük a Shivának szentelt Gupteshwor barlangot és a Seti folyóvölgyet. Délután csónakázás a Fewa tavon, amely a második legnagyobb tó a Nepáli Királyság területén. A tó közepén található kétszintes pagoda Ajima istennő tiszteletére épült; a pagodát sok hívő keresi fel, hogy áldozataikkal engeszteljék ki az istenséget. Vacsora, szállás Pokharában.

 

12. nap: Pokhara – Kathmandu

Reggeli, majd transzfer a repülőtérre és elrepülés Kathmanduba. Délután Megtekintjük a Bagmati folyó partján lévő Shiva tiszteletére épült hindu templomot, a Pashupatinath templomot (kívülről, belépés csak hinduknak lehetséges). A Pashupatinath templom Kathmandu legrégebbi valamint Nepál egyik legszentebb hindu temploma. A Gangeszbe torkolló Bagmati folyó-ghat-ján égetik a halottakat a hindu szokásoknak megfelelően. Ezután a szobák elfoglalása, szabadprogram, pihenés, vásárlás. Vacsora, egy városi étteremben, ahol megismerjük a nepáli nép zenéjét és táncait is, szállás Kathmanduban.

 

13. nap: Kathmandu – Bhaktapur – Kathmandu…

Reggeli után kijelentkezés (a csomagok elhelyezése a csomagszobában), majd kirándulás Bhaktapurba, mely figyelemre méltó építészeti emlékei az UNESCO kulturális Világörökség részét képezik. Bhaktapur megőrizte ősi életmódjának és eredeti kinézetének egy részét, amelyen keresztül betekintést nyerhetünk a Kathmandu-völgy középkori életébe. Vacsora, majd transzfer a repülőtérre és elrepülés átszállással Budapestre. Étkezés és éjszakázás a repülőn.

 

14. nap: …Budapest

    Érkezés Budapestre menetrendtől függően.

 

 

A változtatás jogát fenntartjuk!

 

 

Várható menetrend: (Emirates)

 

EK 112            12MAR          BUDAPEST- DUBAI       15:10 – 23:20

EK 510            13MAR          DUBAI - DELHI              04:20 – 08:55

EK 2154           25MAR          KATHMANDU-DUBAI   00:45 – 04:25 

EK 111             25MAR          DUBAI – BUDAPEST      10:35 – 13:35

 

Az út által érintett UNESCO Világörökségek:

-        Humájun császár síremléke Delhiben

-        Qutab Minar

-        Agra Erőd

-        Taj Mahal

-        Fathepur Sikri

-        Jantar Mantar

-        Kathmandu-völgySzolgáltatások:

A részvételi díj az alábbiakat tartalmazza:

 -  repülőjegyek (nemzetközi és belső) illetékekkel

 -  BBP biztosítás (EUB Air& Cruise: 10.360 Ft)

 -  közlekedés külön autóbusszal, belföldi repülővel, csónakkal, riksával

 - elhelyezés: középkategóriájú (kb. 3-4*-os) szállodákban, kétágyas fürdőszobás szobákban, reggelikkel

 -  magyar nyelvű csoportkísérő idegenvezetőRészvételi költség:
  • Bruttó alapár: 859.000 Ft (Tájékoztatás: alap részvételi díj 445.000 Ft + repülőjegy illetékekkel kb. 414.000 Ft)

  • Vízum*: 20.000 Ft (India)

  • Sztornó biztositás: 12.025 Ft (a bruttó alapárra, 1,4%)

  • A 9. napi fakultatív program : 32.000 Ft (Kathmandu-völgy)

  • Egyágyas felár: 149.000 Ft (mentességről ld. Akciók menüpont)

  • 15-17 fő közötti felár: 25.000 Ft


Helyszínen fizetendő költségek:

Helyszíni belépők és program szerinti étkezések: 315 USD (a helyszínen fizetendő a kinti szolgáltatóknak)

A 315 USD/fő a belépőket és a programban feltüntetett étkezéseket (vacsorák, néhány helyen ebédek), az ezekhez kapcsolódó szervezési, foglalási, és az esetenkénti transzfer költségeket tartalmazza. Ez a helyszíni szolgáltatóknak érkezéskor, egy összegben fizetendő

 

Vízum, kb. 30 USD (Nepál, a helyszínen fizetendő)

 

Borravaló: ajánlott 5 USD/fő/nap További tudnivalók:

Minimum létszáma 18 fő

- 15-17 fő közötti felár: 25.000 Ft

 

Fontos: az útlevélnek a visszaérkezést követően 6 hónapig még érvényesnek kell lennie, és minimum 2x2 egymással szembeni üres oldalnak kell benne lennie (összesen min.4 oldal)!

* Pakisztáni vízum/pecsét nem lehet az útlevélben!

A valutaárfolyam változások az árakat módosíthatják. Az út árai 1 USD = 355 Ft árfolyamig érvényesek.

Az utat kisebb létszámmal is tudjuk indítani, csak más áron és más szolgáltatásokkal.

 

Időjárási adatokról bővebben itt tájékozódhat:
India:


Nepál:

 

 

Kötelező védőoltás nincs. További információért forduljon a budapesti Oltóközponthoz.

Váci út, Tel.: (1) 465-3800

Utasaink írták vendégkönyvünkben:


„Szeretnénk megköszönni az irodának a remek szervezést. Külön köszönet illeti Popróczi Árpád idegenvezetőt aki tudásávál és odaadásával az utasok iránt lenyűgőzőtt minket. Remek út volt. Remélem még sokszor fogunk Önökkel együtt utazni.
Munkájukhoz további sikereket kivánunk.”

 

„Ezúton szeretnénk kifejezni köszönetünket és elismerésünket mind a vezetésnek, mind pedig a munkatársaknak a rendkívül tartalmas programért és a korrekt, lelkiismeretes szervezésért, lebonyolításért.

Külön szeretnénk megköszönni Kuthy Katalin idegenvezető munkáját. Az ő kiemelkedő szaktudása, szervezőkészsége, mindenre odafigyelő gondossága, empátiája és humora nélkül ez az utazás nem lett volna ilyen kitűnő és emlékezetes. Kuthy Katalin többet adott, mint a leírt program. Köszönjük neki.”

 

„Rengeteg gyönyörű élménnyel gazdagított mindnyájukat, akik részt vehettünk az utazásban.
Ebben igen nagy szerepet játszott a gazdagon, és igazán jól összeállított program, a jó szálláshelyek, valamint az indiai és a nepáli partnerek kedves segítőkészsége is.

Külön szeretnék kitérni idegenvezetőnkre, Kuthy Katalinra, tolmácsolva ezzel a csoporttársak véleményét is.
Egy ilyen távoli, és tőlünk oly messze eső világba vezető úton talán a legfontosabb az idegenvezető személye, mivel gyakran egyedül ő tud segíteni igazán abban, hogy megértsük azt a világot, amelynek sajnos csak a felszínét láthatjuk meg ilyen rövid idő alatt.
Minden túlzás nélkül mondhatom, hogy Kati messze a legjobb idegenvezető, akivel én valaha is utaztam. Nem csupán tárgyi tudása bámulatos, de képes arra, hogy egy pillanat alatt megvilágítsa az információt egy olyan kontextusba helyezéssel, amely magába foglalja úgy a Távol-Kelet világát és kultúráját, akár a magyar és európai történelem megfelelő párhuzamait.
Természetesen India nem könnyű terep egy nagy, 26 fős csoporttal, már csak a tömeg, a zaj, és az örök forgatag miatt sem, Kati mégis olyan energiával és örömmel, kellő határozottsággal, mégis igen kedvesen volt képes végig vinni a csoportot ezen az úton, amihez óriási türelem, kitartás és rutin szükségeltetik. Az örökösen jó kedélye illusztrálására pedig csatolok két fotót, amely felvillantja azt a szeretetet is, amellyel az emberek iránt viseltetik.
Olyan programokra is elmentünk, amelyek nem voltak a meghirdetett programban.

Remélem, utazhatunk még Önökkel, és sok utast repítenek még el ezekre a csodálatos helyekre!”

 

„Nagyon köszönjük az irodának a fantasztikusan jól szervezett India- Nepál körutat. Külön köszönet Kuthy Katinak a remek idegenvezetésért. Sok szépet láttunk, s nem unatkoztunk egy percig sem.”


Ország bemutatása:
Nepál
Agra
delhi
Delhi street
India, Jaipur Hawa maha
Nepál - Patan
Nepál - Kathmandu
Nepál
Nepál - Kathmandu
A képek csak illusztrációk, nem biztos, hogy az utazás érinti az azokon szereplő tájegységeket!