Keresési lehetőségek

Ország szerint


Időpont szerint
Indulás:

Érkezés:


Ár szerint


KATALÓGUSUNK

Körutazásos katalógus
Körutazásos katalógus


VIDEOKLIPPEK ÚTJAINKRÓL

A társítást kérőknek
- ha nem találunk társat -
nem kell 1 ágyas felárat fizetni!

(100.000 Ft-ig)

--<>--<>--


Kérjük, aki az
AKCIÓINKRÓL SZÓLÓ HÍRLEVELÜNKET szeretné megkapni, írja meg nekünk email címét,
valamint, ha prospektust szeretne, levelezési címét.
(Az adatokat természetesen a törvényeknek megfelelően bizalmasan kezeljük.)Adatkezelési szabályzatunkat ITT olvashatja.Általános Szerződési Feltételek (ÁSZF)Utolsó frissítés:
2024.07.12 16:32
Főoldal  » Társas körutak  » Amerika  » Amerika Keleti Part

Amerika Keleti Part

Az USA és Kanada nagyvárosaival és a Niagara-vízeséssel
Utazási időpontok:
  • 2024. szeptember 17 - szeptember 29

Az utazás bemutatása:

Tervezett program:

 

1. nap: Budapest – Washington D. C. (USA)

Elrepülés Budapestről egy európai átszállással Washingtonba. Érkezést követően transzfer a szállodába. Szállás Washington körzetében.

 

2. nap: Washington, D.C . – Lancaster

Reggeli majd városnézés az Amerikai Egyesült Államok fővárosában közigazgatási épületeket és történelmi emlékhelyeket látogatunk meg a városnézés során: Fehér Ház, Capitolium, Jefferson emlékmű, Lincoln emlékmű, a vietnámi és koreai háborús emlékmű stb. Idő függvényében lehetőség van múzeumlátogatásra is. Washington belvárosában múzeumok sora várja az érdeklődőket: Air and Space Museum, Nemzeti Galéria stb. Utazás a Pennsylvania államban található Lancasterbe. Lancaster megyében található a legrégebbi amis település, ahol ma is emberek ezrei élik a gépesítés nélküli, egyszerű életet. Életmódjuk egyik maghatározó eleme, hogy nem használnak elektromos eszközöket és autót. Szállás Lancaster körzetében.

 

3. nap: Lancaster – Philadelphia – New York körzete

Reggeli, majd meglátogatunk egy amis farmházat, ahol megismerkedhetünk az ott élő emberek különös életmódjával. Majd utazás Philadelphiába, az Új Nemzet szülővárosába, ahol megtekintjük az amerikai történelem egyik legfontosabb épületét, a Függetlenség Csarnokát. Az Egyesült Államok Függetlenségi Nyilatkozatát és alkotmányát ebben a vörös téglás házban írták alá 1776-ban. Megnézzük a pavilont, ahová az ország egyik legjelentősebb szimbólumát, a Szabadság Harangját helyezték el. Délután folytatjuk utunkat New York felé. Szállás New York körzetében.

 

4. nap: New York

Reggeli. A mai napon felfedezzük a világ egyik legnagyobb metropoliszát, a Nagy Alma -ként is emlegetett New York City legfontosabb látnivalóit: a Times Square-t, az új World Trade Center-t és a 9/11 Emlékművet, az ENSZ Palotát, a Rockefeller Centert, séta a Broadway-n. Sétálunk egyet a New York tüdejének is nevezett Central Parkban. Elhajózunk a Liberty Island (Szabadság-sziget) mellett, ahol a Szabadság-szobor áll. A rézből készült szobrot Franciaország adományozta az Amerikai Egyesült Államok függetlenségének százéves évfordulója alkalmával. (a hajójegy és a belépők a helyszínen fizetendők!) Visszautazás a szállodába, szállás az előző napi szállodában.

 

5. nap: New York körzete – Boston

Reggeli, majd szabad program New Yorkban. Délután utazás Bostonba. Szállás Boston körzetében.

 

6. nap: Boston

Reggeli, majd délelőtt városnézés Bostonban, az USA egyik legidősebb városában, mely már a Függetlenségi Háború során is fontos helyszín volt. A Szabadság Bölcsőjének is nevezett város központjában megtekintjük a Freedom Trail (Szabadság Ösvénye) fontosabb állomásait: Boston Common, a belvárosi Park, Old State House, ahol először olvasták fel a Függetlenségi Nyilatkozatot, és amely mellett a hírhedt bostoni mészárlás is történt 1770. március 5-én, Quincy Market, Faneuil Hall. Délután szabad program. Szállás Boston körzetében.

 

7. nap: Boston – Québec (Kanada)

Reggeli után észak felé vesszük az irányt és New Hampshire, valamint Vermont államok meseszép erdős vidékein haladunk a kanadai határ felé. Utunk keresztül visz a White Mountain-on is, mely az Appalache-hegység része – a leglátványosabb szakasz a White Mountain Nemzeti Erdő. Délután érkezés Ville de Québec-be, a kanadai Québec tartomány fővárosába. Szállás Québecben.

 

8. nap: Québec – Montreal

Reggeli, majd délelőtt Québec fallal körülvett óvárosát járjuk be, melynek hangulata semmihez sem hasonlítható. Városnézésünk során bebarangoljuk többek között az óváros felső és alsó részét, megállunk a Parlamentnél és a híres Chateau Frontenac szállodánál is, ahonnan gyönyörű a kilátás a Szent Lőrinc-folyóra. A városnézést követően szabadidő majd délután továbbutazás délnyugat felé a Szent Lőrinc folyó mentén Kanada második legnagyobb városába, Montrealba. Szállás Montreal körzetében.

 

9. nap: Montreal – Ottawa

Reggeli, majd délelőtt városnézés a világ második legnagyobb francia nyelvű városában, amelyet az első európai gyarmatosítók Ville-Marie -ként is emlegettek. Montreal a kontrasztok városa: a történelmi Vieux kikötője a múltat idézi, míg a város központjában egy másik, új város vár ránk, modern épületekkel, kávézók, éttermek, mozik egész sorával, nagyszerű földalatti hálózattal. Felmegyünk a Mount Royal-ra, ahonnan gyönyörködünk a kilátásban, megtekintjük a híres párizsi stílusú kerületet, a régi Montrealt (Vieux-Montréal) és megállunk fényképezni a Notre Dame Katedrálisnál. Délután továbbutazás Ottawába, vásárlási lehetőség. Szállás Ottawa körzetében.

 

10. nap: Ottawa – Toronto

Reggeli után városnézés Ottawában mely az azonos nevű folyó partján terül el. A város számtalan parkja mellett méltán híres a Parlament nagyszerű épületéről is. Városnézésünk során megtekintjük többek között a Parlament Domb díszes neogótikus épületeit, a Notre Dame-ot és a Rideau-csatornát. Délután folytatjuk utunkat Torontóba, az Ontario-tó partján fekvő, legnagyobb kanadai városba. Szállás Torontó körzetében.

 

11. nap: Toronto – Niagara-vízesés

Reggeli, majd délelőtt városnézés Torontóban, mely során megtekintjük a város történelmi és modern közigazgatási épületeit, a Parlamentet és a színes Chinatown-t. Rövid megállót teszünk a híres Eaton Centernél, amely mintegy 350 üzletével várja a látogatókat. Délután érkezés a Niagara-vízeséshez. A különböző kilátópontok bejárását követően egy rövid hajókázás során egészen közel kerülünk a vízesések aljához, és látjuk a félelmetes robajjal lezúduló víztömeget, amely a világ egyik leglátogatottabb természeti szépsége. Évenként százezrek jönnek gyönyörködni az 52 méter magas lópatkó zuhatagban és a 11 km hosszú, 100 méter mély hasadékban, melyben a Niagara folyó sisteregve tova iramlik. Szállás a Niagara-vízesésnél.

 

12. nap: Niagara-vízesés – Niagara-On-The-Lake – Toronto …

Reggeli majd utazás Torontoi repülőtérre a bájos Niagara-On-The-Lake falucskán keresztül, mely a nagy kiterjedésű Niagara bortermelővidék szívében helyezkedik el. Menetrend függvényében transzfer a repülőtérre és hazautazás egy európai átszállással Budapestre. Étkezések és éjszakázás a gép fedélzetén.

 

13. nap: … Budapest

Megérkezés Budapestre menetrendtől függően.

 

A változtatás jogát fenntartjuk!

 

A várható menetrend (szeptember) (Air France/KLM):

AF 1695        17 SEP   BUDAPEST-PÁRIZS             06:20 – 08:50  

AF 050          17 SEP  PÁRIZS-WASHINGTON         13:40 – 16:10

KL 692          28 SEP   TORONTO- AMSZTERDAM   16:45 – 06:00 (29 SEP)

KL 1363         29 SEP AMSZTERDAM – BUDAPEST  08:50 – 10:50

 

Az út során érintett UNESCO Világörökségek:

 

-          Függetlenség Csarnoka, Philadelphia

-          Szabadság-szobor, New York

-          Québec történelmi negyede

-          Rideau Canal

 Szolgáltatások:

 

A bruttó alapár az alábbiakat tartalmazza:

 - repülőjegy illetékkel

 - BBP biztosítás ( EUB Air&Cruise Top : 9.620 Ft)

 - közlekedés külön autóbusszal, hajóval

 - elhelyezés: középkategóriájú (kb. 3*-nak megfelelő) szállodákban/motelekben, kétágyas fürdőszobás/zuhanyzós szobákban reggelikkel

 - magyar nyelvű csoportkísérő idegenvezetőRészvételi költség:
  • Bruttó alapár: 1.150.000 Ft (Tájékoztatás: alap részvételi díj 855.000 Ft + repülőjegyek illetékekkel kb. 295.000 Ft)

  • Sztornó biztosítás: 23.000 Ft (a bruttó alapárra)

  • Egyágyas felár: 385.000 Ft (mentességről ld. Akciók menüpont)

  • ESTA engedély*: 13.500 Ft

  • 30-35 fő közötti felár: 38.000 Ft


A vacsorázás egyénileg történik, ebben a csoportkísérő idegenvezető segítséget nyújt ( vacsoránként kb. 20-25 USD-al lehet számolni).

 

Borravaló: ajánlott 7 USD/nap/főTovábbi tudnivalók:
 

*A biometrikus (bordó) útlevéllel rendelkezőknek nem szükséges vízum az USA-ba, csak egy elektronikus utazási engedély (regisztráció), amelyet a https://esta.cbp.dhs.gov/  oldalon lehet megkérni. Amennyiben ezt elutasítják, vízumot kell igényelni. A kék útlevéllel rendelkezőknek továbbra is vízum szükséges. A regisztrációt az utas maga végezheti, amennyiben erre irodánkat kéri fel, ennek költsége: 13.500 Ft.

Azoknak, akik 2011 óta  Irakban, Iránban, Szudánban, Szíriában Líbiában,Szomáliában, Jemenben, Észak Kóreában vagy Kubában jártak. Számukra jelenleg vízum szükséges az USA-ba történő beutazáshoz, melynek költségét és ügyintézését az Utasoknak kell vállalniuk.

Figyelemmel az amerikai hatóságok döntésére, azon ESTA kérelmezők esetében, akik Magyarország államhatárain kívül születtek, a rendszer a születési hely alapján automatikusan vízumkérelem benyújtására hívja fel az elektronikus beutazási engedélyét igénylő magyar állampolgárokat, így számukra vízumot szükséges intézni, melynek költsége és intézése az Utasokat terheli.

Kanadai vízum magyar állampolgároknak 6 hónapnál rövidebb kint tartózkodás esetén nem szükséges.

 

Minimum létszáma: 36 fő

- 30-35 fő közötti felár: 38.000 Ft/fő

 

 

Kötelező védőoltás nincs. További tájékoztatást a Nemzetközi Oltóközpontban, illetve a www.utazaselott.hu  weboldalon talál.

 

 

Váci út, Tel.: (1) 465-3800

 

Fontos! Az útlevélnek a visszaérkezéstől számítva legalább 6 hónapig érvényesnek kell lennie.

A valutaárfolyam változások az árakat módosíthatják. Az út árai 1 USD = 355 Ft és 1 EUR= 380 HUF árfolyamig érvényesek.

Az utat kisebb létszámmal is tudjuk indítani, de más áron és más szolgáltatásokkal.

 

Időjárási adatokról bővebben itt tájékozódhat:
Amerikai Egyesült Államok:


Kanada:

 

Utasaink írták vendégkönyvünkbe:

 

"Önökön keresztül szeretnénk köszönetet mondani Ferencz Mártonnak, aki 2014. szeptember 19.-október 1.-ig idegenvezetőnk volt az USA keleti part és Kanada utazásunkon.

Marci sokkal többet teljesített, mint ahogy egy idegenvezetőtől elvárható lenne!

Mi az a plusz?

1. Tökéletes empátia! A 26 fős csoport minden tagjára figyelt. A fizikai képességeiknek, szükségleteiknek, lelki beállítottságuknak megfelelően kezelte az utitársakat.

2. Sokkal többet adott, mint az írott program. Belelkesítette az embereket az igen izgalmas (kedvenc szavajárása) következő látnivalóra. Szinte 100%-os részvételi eredménnyel az összes fakultatív programra! Kiváló ráadás-programokkal is meglepett bennünket.

3. Utazásunk során nem volt holtidő! Mindent előre megszervezett! Azután a borravalót is előre fizette helyettünk. No, ilyent sem tapasztaltam még. Marci, itt még fejlődnöd kellene, a saját érdekeidet is vedd figyelembe!

4. Ferencz Márton idegenvezetőnek született! Kívánunk Önöknek még több ilyen munkatársat és főként azt, hogy Marcit tartsák meg, mert szeretnénk még vele utazni !!"

 

"Szívesen hozzáadnánk még egy (szinte 100%-ig pozitív) kritikát is

az USA keleti part és Kanada 2014.09.19. - 10.1. utazásról.1. Utazási költségek: megérte a pénzét! (Privát szervezéssel sokkal többe

került volna.)

2. Az iroda előre küldött tájékoztatói minden tekintetben korrektek voltak.

3. Az idegenvezetésről különösen pozitív a véleményünk. Magának minimális szünetet sem hagyva, minden idejét és fogyhatatlan energiáját ébresztéstől a nyugovóra térésig- nekünk áldozta.

4. Az útközi mosdók, toalettek az európai átlag színvonalnál jobbak.

5. Hálóhelyeink, szállodáink kiérdemelték csillagaikat.

6. Hiányosság: egyes helyeken az ágyneműk tisztasága hagyott kívánnivalót.

7. Nagy könnyebbség volt és időbeosztásunkat is sokkal jobbá tette, hogy minden szálláshelyen sikerült reggeliről is gondoskodni! Bőséges is volt, talán ha lehetne kicsit változatosabb.

8. Légkondicionált autóbuszunk már másnaptól kicsit piszkos volt. Nemigen takarított a buszvezetőnk. Az üvegeken sem lehetett rendesen átlátni. Vezetőnk szólt, de ez nem segített.


Férjemmel az 50. házassági évfordulónk alkalmával utaztunk. Volt élsportolóként, majd kapitányként ill. főiskolai tanárként sokat utaztam. Élményekben, történelmi, építészeti látnivalókban egyik legszebb és szervezettebb útjaim közé sorolom. Aki csak látni akarja az USA keleti partját és Kanada nevezetességeit, annak szívből ajánlom!"

 

„Felejthetetlen élmény volt. Minden elismerésem az Önöké, mert kiválóan volt megszervezve az út, nagyszerű szállodákban laktunk, gyönyörű helyeken jártunk, az idegenvezető pedig emberileg és szakmailag is a legmagasabb fokú elismerést érdemli. Dr. Nagy Balázs kiválóan képzett, rendkívül széles látókörű, nagy tudással rendelkező ember, aki rengeteg ismeretet adott át nekünk és emellett rendkívül segítőkész, kedves, közvetlen fiatalember. A munkájukhoz mégegyszer gratulálok és további sikereket kívánok!”


Ország bemutatása:
USA, Keleti Part
Amish lovaskocsi
Boston
Boston utca
Boston látkép
New York látkép
Niagara vízesés
Times Square
Toronto
A képek csak illusztrációk, nem biztos, hogy az utazás érinti az azokon szereplő tájegységeket!

VIDEÓ AZ ÚTRÓL