Keresési lehetőségek

Ország szerint


Időpont szerint
Indulás:

Érkezés:


Ár szerint


KATALÓGUSUNK

Körutazásos katalógus
Körutazásos katalógus


VIDEOKLIPPEK ÚTJAINKRÓL

A társítást kérőknek
- ha nem találunk társat -
nem kell 1 ágyas felárat fizetni!

(100.000 Ft-ig)

--<>--<>--


Kérjük, aki az
AKCIÓINKRÓL SZÓLÓ HÍRLEVELÜNKET szeretné megkapni, írja meg nekünk email címét,
valamint, ha prospektust szeretne, levelezési címét.
(Az adatokat természetesen a törvényeknek megfelelően bizalmasan kezeljük.)Adatkezelési szabályzatunkat ITT olvashatja.Általános Szerződési Feltételek (ÁSZF)Utolsó frissítés:
2023.12.08 15:18
Főoldal  » Társas körutak  » Ázsia  » Malájzia (Borneóval) és Szingapúr

Malájzia (Borneóval) és Szingapúr

Látogatás a Távol-Kelet két misztikus országában
Utazási időpontok:
  • 2024. március 02 - március 15

Az utazás bemutatása:

Jelenlegi beutazási szabályok magyar állampolgárok részére (2023.08.01.):

Malajzia:

Főszabály szerint a magyar állampolgárok külön belépési engedély, oltási igazolás, teszt- és karanténkötelezettség nélkül utazhatnak be Malajziába minden beutazási cél tekintetében, beleértve a turizmust is.

Szingapúr:

2023. február 13-tól Szingapúr minden a koronavírus-járvánnyal összefüggésben hozott korlátozó intézkedést eltöröltek, így a belépés az oltatlanok számára is lehetséges, teszt készíttetése sem szükséges. 

 

 

Tervezett program:

 

1. nap.: Budapest….

Elrepülés Budapestről átszállással Kuala Lumpurba. Étkezések és éjszakázás a repülőgép fedélzetén.

 

2. nap.: …Kuala Lumpur

Érkezés a Kuala Lumpur Nemzetközi Repülőtérre és transzfer a hotelbe. Vacsora. Szállás Kuala Lumpurban.

 

3. nap: Batu barlang - Kuala Lumpur

Reggeli, majd felkeressük a Batu barlangokban épült Murugan istennek szentelt hindu templomot. A mészkőhegyben az idők folyamán nagyon sok barlang alakult ki, melyek legalább 400 évesek, korábban veszély esetén ide menekültek a temuani emberek. A hindu templomhoz 272 lépcsőn jutunk fel. Ezt követően a régi és új Kuala Lumpurt fedezzük fel. Felkeressük többek között a Királyi Palotát, a Thean Hou templomot, a Nemzeti Emlékművet, a Nemzeti Mecsetet, valamint a Függetlenség téren található csodálatos épületeket valamint a mór stílusban épült vasútállomást. Tanúi lehetünk a felhőkarcolók és a történelmi épületek kontrasztjának, napunkat az ikonikus Petronas ikertornyoknál zárjuk. Vacsora. Szállás Kuala Lumpurban.

 

4.nap: Melaka

Reggeli, majd Melaka felfedezésére indulunk. A város egyedülálló emléke a kínai és a maláj kultúra keverékének, amit kiegészít az európai gyarmati uralom hatása a gasztronómia, az építészet és a kultúra területén is. Az 1403-ban alapított Malakkai Szultánság egykor Délkelet-Ázsia legnagyobb és legerősebb birodalma és tengeri kikötője volt. A portugálok, a hollandok és a britek uralkodtak Malakka selyem- és fűszerkereskedelme felett. Ez a gazdag örökség az építészeti stílusok egyedülálló keveredéséből is kitűnik. Látogatás a Cheng Hoon Teng templomba, Malajzia legrégebbi kínai templomába, ellátogatunk a holland Stadhuyshoz (városháza), és séta a Szent Pál templom romjainál, ahol egykor Xavéri Szent Ferencet jezsuita szerzetest temették el. Vacsora. Szállás Kuala Lumpurban.

 

5. nap: Kuala Lumpur - Cameron hegyvidék

Reggeli után indulás a Cameron hegyvidékre, mely egy kb. Szingapúr nagyságú, 712 km2-es hegység, ahol napközben ritkán emelkedik a hőmérséklet 25 ˚C fölé. Malájok, kínaiak, indiaiak lakják ezt a környéket. Meglátogatunk egy tipikus kis helyi falut és gyönyörködünk a Lata Iskadar vízesésben. A víz gránit köveken zúdul le 25 m magasságból egy kis medencébe, majd kis csermelyként folytatja útját. Délután felkeresünk egy lepkefarmot is. Vacsora. Szállás a Cameron hegyvidéken.

 

6. nap: Cameron hegyvidék - Tempurung barlang - Ipoh

Reggeli után látogatás egy tea ültetvényen, ahol megismerkedünk Malájzia teatermesztésével. Ezután utazás Ipohba. A várost az ónbányászat és -feldolgozás emelete Malájzia egyik legnépesebb városává. Útközben megálló a Tempurung barlangnál, melynek mészkő-mennyezete a kókuszhéjra emlékeztet (a barlang neve is ebből ered). Séta a gyönyörű 400 millió éves cseppkövek között. Ezt követően megtekintjük a teknőseiről nevezetes Sam Poh Tong templomot. Érkezés után rövid városnézés Ipohban. Vacsora, szállás Ipohban.

 

7.nap: Ipoh – George Town

Reggeli, majd útrakelünk Penang felé. Útközben látogatás Kuala Kangsar királyi városban, ahol megtekintjük Malájzia legszebb mecsetét, az Ubudiah mecsetet, amely arany kupolájával, kecses minaretjeivel fenségesen és büszkén uralja a területet, majd ezt követően a Királyi Palotát csodáljuk meg, valamint láthatjuk a világ egyik leghosszabb hídját is. Megérkezés Penangba, ahol megtekintjük az 1000 Buddha templomát. Vacsora. Szállás George Town-ban.

 

8.nap: Penang

Reggelit követően Georgetown kulturális örökségének megtekintése, amelyet 2008-ban hivatalosan is az UNESCO világörökségének részévé nyilvánítottak. A városnézés során többek között ellátogatunk a Wat Chayamangkalaram templomba, ahol Föld 3. leghosszabb fekvő Buddha szobra található. Felkeressük a Cornwallis erődöt, Francis Light kapitány hires partraszállásának helyszínét, a Chew klán mólóit. A városnézés keretében meglátogatjuk a Harmónia utcát, ahol muszlim mecsetek, hindu templomok és kínai kolostorok fekszenek egymás mellett évszázadok óta vallási harmóniában. Ezután megnézzük Khoo Kong Si klán házát. Délután szabadprogram, vacsora, szállás Penangban.

 

9.nap: Penang – Kuching

Reggeli után indulás a penangi repülőtérre, ahonnan Kuchingba repülünk. Kuchingba érkezés, majd rövid városnézés Kuchingban. Megtekintjük a történelmi város számos látnivalóját, köztük a gigantikus macskaszobrot, amely Kuching város kabaláját jelképezi. A kínai negyed izgalmas nyüzsgésében folytatjuk utunk a Tua Pek Kong templomhoz, Sarawak egyik legrégebbi templomához, ezt követően pedig a csodálatos Margherita erődöt szemléljük meg. Miközben következő úticélunk felé tartunk cölöpökre épített hagyományos maláj házaknak lehetünk szemtanúi. A város szívében kanyarogva megtekintjük a fenséges megjelenésű Istana-t, amely Fehér rádzsa egykori palotájának adott otthont, majd Sarawak kormányzójának hivatalos rezidenciájaként szolgált. Felkeressük az óratornyot és a Brooke rádzsa emlékére épített obeliszket. Vacsora, szállás Kuchingban.

 

10.nap: Semenggok Orang Utan – Anas Rais Long House

Reggeli után továbbutazás a Semonggok Orang Utanhoz. Ez a legjobb hely Sarawakban, ahol félig vadon élő orangutánokat lehet megtekinteni, amelyeket fogságból mentettek ki és tanítják arra, hogyan éljenek a környező erdőrezervátumban. Jó esély van arra, hogy Borneó egyik legszívmelengetőbb látványát - egy orángután anyát kisbabájával - is lássuk. A látogatás után a következő úticél az Annah Rais Bidayu Longhouse. Annah Rais egy nagy bidayuh (szárazföldi dayak) falu, körülbelül 45 percre Kuchingtól. A falu középpontja egy nagy és jól megőrzött hagyományos hosszúház, amely több tucat családnak ad otthont. Itt a látogatók megismerkedhetnek a bambusz egyedülálló felhasználásával és a dayak nép hagyományos életmódjával. Vacsora, szállás Kuchingban.

 

11. nap: Bako Nemzeti Park

Reggeli után utazás a Bako Nemzeti Parkba. Ez a kis félsziget csak csónakkal érhető el, és hét különböző ökoszisztémának ad otthont, ami az állat- és növényvilág rendkívüli sokszínűségét eredményezi. A nemzeti park legismertebb „lakói” a különleges borneói nagyorrúmajmok, de élnek itt többek között ezüstös langurok, hosszúfarkú makákó majmok, szakállas disznók, repülőmakik és különböző varánuszfajok is, valamint számos különböző madárfaj. A lenyűgöző növényvilág részét alkotják a mangrove mocsarak, melyek egy különálló rendszert alkotnak. Néhány különlegesebb növény a park flórájából a fojtófüge fák, és húsevő növények. Jól kivehető ösvények vezetnek a dzsungel borította dombtetőkre és am különleges partszakaszok eldugott strandjaira. Vacsora, szállás Kuchingban.

 

12. nap: Kuching – Szingapúr

Reggeli után transzfer a Kuchingi Nemzetközi Repülőtérre, ahonnan Szingapúrba repülünk. Érkezést követően városnézés Szingapúrban. Ellátogatunk “Kis-India”-ba, ahol felfedezzük a negyed érdekességeit. Sétánk élettel teli üzletek között vezet, ahol az árusok a mesés Keletre jellemző igazi bazárhangulatot teremtenek. Betekinthetünk a helyi jósok (és nélkülözhetetlen papagájaik) életébe és megtekinthetjük a virágfüzérek elkészítésének rejtelmeit. A látogatás során több érdekes információt is megtudhatunk a helyi indiai közösségről és kultúrájukról. Ezt követően rövid kikapcsolódás a Merlion Parknál, ahol lehetőségünk lesz élvezni a Marina Bayre nyíló lenyűgöző kilátást, valamint lehetőségünk nyílik fotót lehet készíteni a mondabeli lénnyel, a Merlionnal. A program befejezéseképp megtekintjük az UNESCO Világörökség részét képező Szingapúri Botanikus Kertet, illetve a mintegy hatvanezer orchideával büszkélkedő Nemzeti Orchideakertet. Este vacsora, szállás Szingapúrban.

 

13.nap: Szingapúr

Reggeli, szabadprogram majd indulás a Haw par Villa túrára, ahol végigsétálhatunk a “Pokol 10 tornácán” és kideríthetjük honnan kapta nevét a Szellemek Királya. Ezt követően megtekintjük a Pokol Múzeumot, ahol a halállal és a túlvilági élettel kapcsolatos kiállítás található. Este transzfer a repülőtérre, elrepülés átszállással Budapestre. Éjszakázás és étkezések a repülőgép fedélzetén.

 

14.nap: Budapest

Érkezés menetrend szerinti járattal Budapestre.

 

Az út során érintett UNESCO Világörökségek:

-          Melaka és George Town

-          Szingapúri botanikus kertek

 

A változtatás jogát fenntartjuk!Szolgáltatások:

A bruttó alapár az alábbiakat tartalmazza:

- repülőjegyek (nemzetközi és belső) illetékkel 

- BBP biztosítás (EUR Air&Cruise TOP: 10.360 Ft)

- közlekedés külön busszal, vonattal, belső repülőjárattal

- elhelyezés középktegóriájú (kb. 3*-4*-os) szállodákban, kétágyas fürdőszobás szobákban, reggelivel

- magyar nyelvű csoportkisérő idegenvezető indulástól érkezésig

 Részvételi költség:
  • Bruttó alapár: 1.140.000 Ft (Tájékoztatás: alap részvételi díj 755.000 Ft + repülőjegyek illetékekkel kb. 385.000 Ft)

  • Egyágyas felár: 225.000 Ft (mentességről ld. Akciók menüpont)

  • Sztornó biztosítás: 22.800 Ft (a bruttó alapárra)


Helyszínen fizetendő költségek:

Helyszíni belépők és a program szerinti étkezések: 425 USD (a helyszínen fizetendő a kinti szolgáltatóknak)

A 425 USD/fő a belépőket, a programban feltüntetett étkezéseket (vacsorák, néhány esetben ebédek), és az ezekhez kapcsolódó szervezési, foglalási és az esetenkénti transzfer költségeket tartalmazza. Ez a kinti szolgáltatóknak érkezéskor, egy összegben fizetendő.

 

 

Borravaló: ajánlott 5 USD/nap/főTovábbi tudnivalók:

Minimum létszám: 22 fő

- 15-21 fő közötti felár:   39.800 Ft

 

Kötelező védőoltás nincs. További tájékoztatást a Nemzetközi Oltóközpontban, illetve a www.utazaselott.hu  weboldalon talál.

 

 

Fontos! Az útlevélnek a visszaérkezést követően 6 hónapig még érvényesnek kell lennie, és minimum 2-2 egymással szembeni üres oldalnak kell benne lennie!

A valutaárfolyam változások az árakat módosíthatják. Az út árai 1 USD = 355 HUF árfolyamig érvényesek.

Az utat kisebb létszámmal is tudjuk indítani, csak más áron és más szolgáltatásokkal.

 


Ország bemutatása:
Batu barlang II.
Kuala Lumpur ikertornyok
Batu barlang
Melaka
Cameron-hegyvidék
templom
Khoo kongsi
Orángután
Szingapúr botanikus kert
Merlion
A képek csak illusztrációk, nem biztos, hogy az utazás érinti az azokon szereplő tájegységeket!