Keresési lehetőségek

Ország szerint


Időpont szerint
Indulás:

Érkezés:


Ár szerint


KATALÓGUSUNK

Körutazásos katalógus
Körutazásos katalógus


VIDEOKLIPPEK ÚTJAINKRÓL

A társítást kérőknek
- ha nem találunk társat -
nem kell 1 ágyas felárat fizetni!

(100.000 Ft-ig)

--<>--<>--


Kérjük, aki az
AKCIÓINKRÓL SZÓLÓ HÍRLEVELÜNKET szeretné megkapni, írja meg nekünk email címét,
valamint, ha prospektust szeretne, levelezési címét.
(Az adatokat természetesen a törvényeknek megfelelően bizalmasan kezeljük.)Adatkezelési szabályzatunkat ITT olvashatja.Általános Szerződési Feltételek (ÁSZF)Utolsó frissítés:
2023.12.08 15:18
Főoldal  » Társas körutak  » Ázsia  » India aranyháromszög: körutazás

India aranyháromszög: körutazás

Körút: A mesés aranyháromszög, Krisna isten szülőhelye, Mathura és a Szent Yamuna folyó
Utazási időpontok:
  • 2024. február 21 - február 28

Az utazás bemutatása:

Tervezett program:

 

1. nap: Budapest …

Elrepülés Budapestről egy átszállással Delhibe. Étkezés és éjszakázás a repülőn.

 

2. nap: … Delhi – Mathura - Yamuna folyó - Agra

Érkezés a reggeli órákban. Reggeli, ahol alkalom nyílik a téli ruhákat lecserélni, majd utazás a hinduk egyik jelentős zarándokhelyére, Mathurába, Krisna isten szülőhelyére. Ott riksába /tuk-tuk-ba szállunk, így érjük el a Szent Yamuna folyót, ahol csónakból gyönyörködhetünk az áldozati szertartásokban. Folytatjuk utunkat, Sikandránál vetünk egy pillantást az Agrát naggyá tevő Nagy Akbar mauzóleumára. Délután érkezés Agrába, elfoglaljuk a szállodai szobánkat. Vacsora, szállás Agrában.

 

3. nap: Agra - Taj Mahal

Reggel a szerelem emlékműveként elhíresült Taj Mahalnak (UNESCO Világörökség) szenteljük az időt. Sah Jahan építtette feleségének, Mumtaz Mahalnak, állhatatos szerelme jeléül. A Taj Mahalt 22 éven át, 22.000 közép-ázsiai, európai és indiai munkás építette. „Ez a vörös homokkövön nyugvó óriási fehérmárvány tömeg a szó szoros értelmében ékszer.” Ezután bejárjuk a Világörökségnek számító Vörös Erődöt. Európában évszázadokba telt, amíg a zord középkori citadellákból kialakultak a kecses reneszánsz paloták. Agrában ez a fejlődési folyamat három generáció életében lezajlott. Az erőd egyik legmeglepőbb jellemzője a hirtelen átalakulás a katonai erő bizonyításából a tékozló szépségbe. Ellátogatunk a Taj előfutárának tekinthető, első teljes egészében fehér márványból épített Itimad-ud Daula síremlékéhez. Vacsora, szállás Agrában.

 

4. nap: Agra - Fathepur Sikri – Jaipur

Reggeli után utazás Fathepur Sikribe, a szellemvárosba, melyet 1569-ben Nagy Akbar építtetett és 14 éven át a mogul birodalom fővárosa volt. „Amikor az Erzsébet korabeli angolok 1583-ban Fathepur Sikribe mentek, hogy találkozzanak a nagy császárral, Akbarral, elámultak: egy Londonnál mind lélekszámban, mind nagyságát tekintve jelentősebb várost találtak. Rubintok, gyémántok, drága selymek özöne tárult szemük elé. Ma Fathepur Sikri elhagyottan, magányosan mereng a régmúlt dicsőségén.” Továbbutazás Jaipurba. Vacsora, szállás Jaipurban.

 

5. nap: Jaipur

Reggeli után kirándulunk az Amber palotához. A kirándulás külön érdekessége, hogy a magasan a tó felett emelkedő építményt, melynek kupolái és tornyai Andersen meséit idézik. Az Amber palota a mai napig hirdeti Rajastan XVII. századi uralkodóinak nagyságát. Délután elbámészkodunk az 1727-ben alapított, a vendégbarátságot jelképező rózsaszínben pompázó Jaipur városában. Megnézzük a rajastani maharadzsa által ma is lakott városi palota múzeumait, felkeressük a híres Jai Singh maharadzsa XVIII. században épített különös obszervatóriumát, a Jantar Mantart majd fotószünet a Szelek Palotájánál, a Hawa Mahalnál. Vacsora, szállás Jaipurban. 

 

6. nap: Jaipur - Delhi

Reggeli, majd transzfer Delhibe. Érkezést követően pihenés, szabadidő. Vacsora, szállás Delhiben.

 

7. nap: Delhi …

Reggeli után ismerkedés India fővárosával. Megnézzük a Hindusztán hetedik csodájának mondott, a világ örökségeként számon tartott egykori minaretet, a Qutab Minart és a mellette még az V. századból megmaradt, nem rozsdásodó vasoszlopot. Felkeressük a brit gyarmati korban épült Új-Delhit, ahol szemügyre vehetjük az India kaput, mely az I. Világháborúban elesett indiai katonáknak állít emléket. Megcsodáljuk a Lótusz-templomot. Megtekintjük az egykori alkirály palotáját, ami ma az elnöki rezidencia, a Parlament és a Titkárság épületeit, a hivatali negyedet. Megnézzük Indira Ghandi egykori lakóházát. Aztán visszautazunk pár száz évet az időben Ó-Delhibe, mely „az igéző és változatlan Kelet dicsősége és csalárdsága, nagysága és szennye”. Bejárjuk a Yamuna folyó partján épült Vörös Erőd melletti óváros sikátorait, a bazárt és felkeressük a Jama Masjidot, India legnagyobb mecsetét. Végezetül megnézzük a Mahatma Gandhi emlékművet (Raj Ghat) és ismerkedünk a modern vallásos indiai építészetet képviselő Laksmi Narajan (Birla) szentéllyel. Este vacsora. A repülőtéri indulásig lelhetőség van egy kis felfrissülésre, pihenésre (1 db kétágyas szoba 4 fő részére, felár ellenében kétágyas szoba kérhető). Késő éjjel transzfer a repülőtérre és hajnalban elrepülünk egy átszállással Budapestre. Étkezés és éjszakázás a repülőn.

 

8. nap: ... Budapest

Érkezés Budapestre menetrendtől függően.

 

Várható szállodák (vagy hasonlók):

 

Agra: Hotel Amar

Jaipur: Park Ocean Hotel

Delhi: Ashok Country Resort

 

A várható menetrend (Turkish Airlines):

 

TK 1034          21 FEB       BUDAPEST- ISTANBUL   13:50 – 18:00

TK 716           21 FEB        ISTANBUL - DELHI       20:50 – 05:15 (22 FEB)

TK 717           28 FEB        DELHI-ISTANBUL          06:55 – 11:35

TK 1033         28 FEB        ISTANBUL – BUDAPEST  12:55 – 13:00

 

A változtatás jogát fenntartjuk!

 

Az út által érintett UNESCO Világörökségek:

-        Taj Mahal

-        Agra Erőd

-        Fathepur Sikri

-        Jantar Mantar

-        Qutab Minar

 Szolgáltatások:

 

A részvételi díj az alábbiakat tartalmazza:

 

- repülőjegy reptéri illetékekkel

- BBP biztosítás (EUB Air&Cruise TOP: 5.920 Ft)

- közlekedés külön autóbusszal, csónakkal, riksával

- elhelyezés: középkategóriájú (kb. 3*-os) szállodákban kétágyas fürdőszobás szobákban, büfé reggelikkel

- magyar nyelvű csoportkísérő idegenvezetőRészvételi költség:
  • Részvételi díj repülőjeggyel és illetékekkel: 499.000 Ft

  • Vízum*: 20.000 Ft

  • Sztornó biztosítás: 6.985 Ft (a bruttó alapárra)

  • Egyágyas felár: 105.000 Ft (mentességről ld.Akciók menüpont)

  • 16-21 fő közötti felár: 18.000 Ft


Helyszínen fizetendő költségek:

A 170 USD a belépőket és a programban feltüntetett étkezéseket (vacsorák, néhány helyen ebédek), az ezekhez kapcsolódó szervezési, foglalási, és az esetenkénti transzfer költségeket tartalmazza. Ez a helyszíni szolgáltatóknak érkezéskor, egy összegben fizetendő.

 

Ajánlott borravaló 5 USD/fő/nap

 

                                                                                                                További tudnivalók:

Az Indiai körutazás minimum létszáma 22 fő.

16-21 fő közötti felár: 18.000 Ft

 

A valutaárfolyam változások az árakat módosíthatják. Az árak 1 EUR = 380 HUF, 1 USD = 355 HUF árfolyamig érvényesek.

Az útlevélnek a visszaérkezéstől számított 6 hónapig érvényesnek kell lennie, és minimum 2 egymásssal szembeni üres oldalnak kell benne lennie!

 

*Pakisztáni vízum/pecsét nem lehet az útlevélben!

 

Az utat kisebb létszámmal is tudjuk indítani, csak más áron és más szolgáltatással.

 

Időjárási adatokról bővebben itt tájékozódhat:

 

 

Kötelező védőoltás nincs. További információért forduljon a budapesti Oltóközponthoz.

 

 

Váci út, Tel.: (1) 465-3800

 

Utasaink írták vendégkönyvünkben:

 

„Nagyszerű szervezés volt, s úgy gondolom, ezt egyetlen résztvevő sem feledi el sosem. Igazán örülök, hogy részese lehettem.
Azért is örülök, mert olyan nagyszerű, nagytudású embert ismerhettünk meg, mint Poprócsi Árpád egyetemi tanár úr. Az ő felkészültsége, lelkes előadásai ismertettek meg bennünket Indiával, Nepállal, valamint e két nép kultúrális emlékeivel. Olyan információáradat zúdult ránk, amit még - elmélyitve a látottakat és hallottakat - ezután szükséges feldolgoznunk.
Tudom, hogy óriási lelkesedés kell ilyen hatalmas ismeretanyag megszerzéséhez, illetve pedagógiai érzék és tapasztalat kell ezen ismeretek ilyen szintű átadásához. Kérem, tartsa meg Árpadot a Jóisten minden kegyében! Továbbá Önöket kérem, ragaszkodjanak az Ő munkájához! Így általunk is terjed az ő emberi kiválósága, s ezáltal az AB Agro Utazási Iroda által szevezett utak nagyszerűsége.
Mi - utasok - igen nagyra értékeltük az Önök által kibocsátott tájékoztatót, a leírások, dokumentációk tartalmát. „

 

„Ez volt az első utam az AB AGRO-val s örülök, mert nem csalódtam. K. Katalin idegenvezetőnk pedig egyszerűen szenzációs. Minden elismerésem az övé meg az irodáé.”

„Végigjártuk, végigvigyorogtuk az aranyháromszöget. Az állkapcsunkat a leesés után már visszarakták, a kedvünk töretlen, és a szívünk mélyén őrizzük az emlékeket, csoporttársainkat, indiai barátainkat, Katalin pedig nem emlék, hanem a következő utunk idegenvezetője is lesz egyben. Ez az utazás életünk legszebb részében foglal helyet mindörökké. Annyi mindent tudnék írni, de nincs elég hely. Pedig egy-két történetet megosztanék mindenkivel, hogy ők is ott akarjanak lenni Indiában. És még valami:
Sok helyre akarunk még utazni, egyenlőre kimeríteném az iroda ajánlati listáját...:-) azután ha elfogyott, kérem az irodát, hogy szervezzen máshova is utakat. Mert csak Velük kell menni!
Ezután mit jelent a köszönjük? Új szót kell találnunk.”

„Utazásunk nagyon jól sikerült, a szállás, étkezés mindhárom szállodában kifogástalan volt. Elsősorban kell persze megemlítenem idegenvezetőnk, Kuthy Katalin lenyűgöző tudását, aki a 3-400 évvel ezelőtti kultúrák kiváló ismerőjeként igyekezett valamennyi történeti, történelmi háttérrel megismertetni bennünket. Különösen örvendeztünk a hivatalos verzióban nem szereplő programoknak, pl. metrózás, riksázás, lovaskocsikázás. Köszönjük az Utazási Iroda figyelmességét, Dr. Antal András igazgató úr személyesen köszönt el induláskor a csoporttól, átadva a programról szóló részletes leírást.”

„Régi vágyunk teljesült azzal, hogy részt vehessünk az India - Világörökségét képező Taj Mahal csodálatos síremlékét is bemutató túrán.
- Idegenvezetőnk Kuthy Katalin - a 8 napos úton - olyan nagy "mogul" időszak ismeretével rendelkezik, hogy szinte láttuk szemünk előtt a megvalósulását az erődöknek, váraknak és palotáknak.
- Nagyon örültünk a programban nem szereplő élményeknek, mint pl. Delhiben a riksákon való utazást a bazárban, míg Agrában a lovaskocsikázást végig a bazársoron. A legemlékezetesebb volt nekünk az elefántháton való utazás Jaipurban.
- Mi nagyon elégedettek vagyunk a túrával, mert nem "vásárolni" mentünk, hanem a középkori mogul birodalom Indiájának az emlékeit mentünk megismerni. Ezen vágyunk az - idegenvezetőnk hihetetlen felkészültsége alapján - teljesült.
- Nagy örömünkre szolgált, hogy hazautazás napján a búcsúvacsora után kaptunk szállást.
- A nagyszerű látottak jól kiegészültek Kuthy Katalin ismertetésével, így teljes élmányben volt részünk.

Köszönjük az AB-AGRO Utazási Irodának a magas színvonalú kulturális és túrisztikai szolgáltatásokat.”

 

„Ez egy nagyon jó út volt. Önöknek egy fantasztikus idegenvezetőjük van Kuthy Katalin személyében. Kiváltotta az egész csoport elégedettségét. Mondom ezt én, aki már messzi országokat bejártam, de ilyen törődést, tudást, emberséget, műveltséget, bölcsességet még nem tapasztaltam. Nem sajnálta a hangszálait, végig magyarázott nekünk. Közel hozta hozzánk az indiai népet.”

 

„Jól szervezett volt és az idegenvezető - Katalin - igen talpraesetten és lelkesen vezette a csoportot.
Köszönjük az utazási iroda munkáját !"


Ország bemutatása:
India, Taj Mahal
Delhi street
Agra
India, Jaipur Hawa maha
Taj Mahal
A képek csak illusztrációk, nem biztos, hogy az utazás érinti az azokon szereplő tájegységeket!