Keresési lehetőségek

Ország szerint


Időpont szerint
Indulás:

Érkezés:


Ár szerint


KATALÓGUSUNK

Körutazásos katalógus
Körutazásos katalógus


VIDEOKLIPPEK ÚTJAINKRÓL

A társítást kérőknek
- ha nem találunk társat -
nem kell 1 ágyas felárat fizetni!

(100.000 Ft-ig)

--<>--<>--


Kérjük, aki az
AKCIÓINKRÓL SZÓLÓ HÍRLEVELÜNKET szeretné megkapni, írja meg nekünk email címét,
valamint, ha prospektust szeretne, levelezési címét.
(Az adatokat természetesen a törvényeknek megfelelően bizalmasan kezeljük.)Adatkezelési szabályzatunkat ITT olvashatja.Általános Szerződési Feltételek (ÁSZF)Utolsó frissítés:
2024.02.23 17:52
Főoldal  » Társas körutak  » Ázsia  » Jordánia gazdagon

Jordánia gazdagon

A Közel-Kelet lenyűgöző öröksége
Utazási időpontok:
  • 2024. április 16 - április 23

Az utazás bemutatása:

Jelenlegi beutazási szabályok magyar állampolgárok részére (2023.07.25.):

- Jordánia az elmúlt időszakban jelentősen lazított a belépési tartózkodási feltételeken és járványügyi szabályokon. Az országba történő belépésnek nincsenek már COVID-dal kapcsolatos feltételei, eltörölték a kötelező előzetes regisztrációt és a kötelező COVID-ra is kiterjedő utasbiztosítást is!

 

Tervezett program:

 

1. nap: Budapest – Amman

Elrepülés Budapestről Ammanba menetrend szerinti járattal. Érkezés után transzfer a szállodába, majd szabadidő, a környék egyéni felfedezése. Vacsora. Szállás Ammanban

 

2.nap: Amman

Reggeli, majd a sivatagi kastélyok felfedezésére indulunk. Felkeressük az UNESCO Világörökség részét képező Qasr Amrat, ami Jordánia legismertebb sivatagi kastélya, nem túl messze található az ősi karavánutak nyomvonalától. A kastély érdekessége, hogy fürdő és vadászkastélyként is használták az egykori kalifák. Tovább utazás és a Qasr Kharana és a Qar Al Azraq sivatagi paloták meglátogatása. Délután városnézés Ammanban: megnézzük a Citadellát, ami Amman legmagasabb dombján található, és ahonnan lenyűgöző kilátás nyílik a városra, majd a Régészeti múzeumot keressük fel. Ahogy sétálunk az óváros felé, láthatjuk a római színházat, ami a Kr. u. 2. századból származik. Meglátogatjuk a Folklór múzeumot is, ami a jordán emberek mindennapi életét, és különféle tárgyait mutatja be. A program végeztével transzfer a szállodába. Vacsora. Szállás Ammanban.

 

3.nap: Amman – Jerash – Ajloun – Amman

Reggeli, majd szabadprogram, vagy fakultatív programlehetőség: Jordánia római és a keresztes háborúk idejéből való emlékeit fedezzük fel. Jerash, az ókori Gerasza városa felé indulunk. Miután többszáz évig elhagyatott volt, jó állapotban maradtak fenn római és bizánci korból származó épületei, mint például Hadrianus diadalíve, Zeusz temploma, az északi színház, az ovális fórum, Artemisz temploma, az északi kapu, a Cardo Maximus, a déli kapu, a Nümphaion és a déli színház. Az Ajloun vár, egy 12. századi erőd, amely Szaladin szultán uralma alatt épült. A vár az Aug hegyen található, melyről lélegzetelállító kilátás nyílik a Jordán-völgyre, és a környező sivatagra. Az épület több újjáépítésen esett át, így ma számos kamra, faragvány és torony várja az ide látogatókat. (A program ára: 19.900 Ft). Visszautazás Ammanba. Vacsora. Szállás Ammanban.

 

4.nap: Amman – Madaba – Nébó-hegy – Kerak – Petra

Reggeli, majd indulás Madabába, a „mozaik városba”, ahol a Szent György templomot tekintjük meg. Itt található a híres 6. századi mozaiktérkép a bibliai világ szent helyeivel: többek között a Szentföldet és legfőképpen Jeruzsálemet mutatja be. Továbbindulás a Nébó-hegyhez, ahonnan Mózes tekintett az Ígéret Földjére. A hegy tetejéről megcsodálhatjuk a Jordán-völgyet, Jerikót és a Holt-tengert is. Továbbutazunk Kerak városa felé, ahol a várat látogatjuk meg, mely az egyik legnagyobb keresztes vár, amit a Szentföldön létesítettek. Továbbutazás Petra felé. Vacsora. Szállás Petrában.

 

5.nap: Petra

Reggeli, majd kirándulás a romvárosba, melyet 2007-ben a Világ 7 Új Csodája közé választottak. A rózsaszín sziklába vájt várost több mint 2000 évvel ezelőtt alapították a nabateusok, akik Arábia kereskedelmi útvonalait az ellenőrzésük alatt tartották. Átsétálunk a város bejáratán, a „Siq”-en, amely egy 1 kilométer hosszan elnyúló természetes hasadék a hegy oldalában. Megnézzük a királyok síremlékét és a Homlokzatok utcáját. Vacsora. Szállás Petrában.

 

6.nap: Petra – Kis „Petra” – Wadi Rum

Reggeli, majd utazás Beidah felé amit kis „Petraként” is szoktak emlegetni. A Petrától néhány kilométerre északra található Siq al-Barid sziklába vájt épületei három szélesebb nyílt területen helyezkednek el, melyeket egy kb. 450 méteres kanyon köt össze. Tovább utazás Wadi Rum felé, ahol egy dzsip túrán veszünk részt. A szél fodrozta homoktengerből kiemelkedő kisebb-nagyobb sziklaszigetek között szinte kézzelfogható a csend és a nyugalom. Így nem csoda, hogy sokak szerint a világ legszebb sivatagi tája és egyáltalán nem véletlen, hogy a Hold-völgyének hívják. Aki ellátogat a Wadi Rum-ba, az egy életre szóló élménnyel lesz gazdagabb. Vacsora. Szállás Wadi Rumban.

 

7.nap: Wadi Rum – Holt-tenger

Reggeli, majd indulás a Holt-tenger felé. A Holt-tenger egy tó, mely nyolcszor több sót tartalmaz, mint az óceánok és a tengerek. A Jordán-árokban terül el, amely egyben a bolygónk legmélyebb szárazföldi pontja is. A  tó IzraelPalesztina és Jordánia határán fekszik, a tófenék 795 méterrel van a tengerszint alatt. Délután szabad program, fürdés a Holt-tengerben. Vacsora. Szállás A Holt-tenger körzetében.

 

8.nap: Amman – Budapest

Transzfer a repülőtérre, majd elrepülés menetrendszerinti járattal Budapest felé.

 

 

Az út során érintett UNESCO Világörökségek:

-            Petra

-            Wadi Rum

-            Uasr AmraSzolgáltatások:

A bruttó alapár az alábbiakat tartalmazza:

-         repülőjegyek illetékekkel

-         BBP biztosítás (EUB Air&Cruise TOP: 5.920 Ft)

-         közlekedés külön busszal

-         elhelyezés középkategóriájú (kb. 3-3+*-os) szállodákban, kétágyas fürdőszobás szobákban reggelivel

-         magyar nyelvű csoportkísérő idegenvezető indulástól érkezésigRészvételi költség:
  • Burttó alapár: 520.800 Ft (Tájékoztatás: alap részvételi díj 398.000 Ft + repülőjegyek illetékekkel kb. 122.800 Ft)

  • A 3. napi fakultatív program: 19.900 Ft (Amman – Jerash – Ajloun – Amman)

  • Egyágyas felár: 139.000 Ft (mentességről ld. Akciók menüpont)

  • Sztornó biztosítás: 7.290 Ft (a bruttó alapárra)


Helyszínen fizetendő költségek:

Helyszíni belépők és a program szerinti étkezések: 210 USD/fő (a helyszínen fizetendő a kinti szolgáltatóknak)

A 210 USD/fő a belépőket és a programban feltüntetett étkezéseket (vacsorák, néhány helyen ebédek),  az ezekhez kapcsolódó szervezési, foglalási, és az esetenkénti transzfer költségeket tartalmazza. Ez a helyszíni szolgáltatóknak érkezéskor, egy összegben fizetendő.

Helyszíni kilépési és határátlépési illetékek: kb. 75 USD/fő

Borravalók: ajánlott 5 USD/nap/főTovábbi tudnivalók:

Minimum létszám 22 fő

-16-21 fő közötti felár: 29.000 Ft

 

Kötelező védőoltás nincs. További tájékoztatást a Nemzetközi Oltóközpontban, illetve a www.utazaselott.hu  weboldalon talál.

 

Fontos! Az útlevélnek a visszaérkezéstől számított 6 hónapig érvényesnek kell lennie.

Az utat kisebb létszámmal is tudjuk indítani, csak más áron és más szolgáltatásokkal.

A valutaárfolyam változások az árakat módosíthatják. Az árak  1 USD = 355 HUF árfolyamig érvényesek.


Ország bemutatása:
Petra
Amman Citadella
Holt-tenger
Jerash-Artemisz templom
Jerash-Hadriánusz diadalív
Jerash-fórum
Kuszr Amra
Madaba-mozaik
Nébó-hegy
Teve
Wadi Rum
A képek csak illusztrációk, nem biztos, hogy az utazás érinti az azokon szereplő tájegységeket!