Keresési lehetőségek

Ország szerint


Időpont szerint
Indulás:

Érkezés:


Ár szerint


KATALÓGUSUNK

Körutazásos katalógus
Körutazásos katalógus


VIDEOKLIPPEK ÚTJAINKRÓL

A társítást kérőknek
- ha nem találunk társat -
nem kell 1 ágyas felárat fizetni!

(100.000 Ft-ig)

--<>--<>--


Kérjük, aki az
AKCIÓINKRÓL SZÓLÓ HÍRLEVELÜNKET szeretné megkapni, írja meg nekünk email címét,
valamint, ha prospektust szeretne, levelezési címét.
(Az adatokat természetesen a törvényeknek megfelelően bizalmasan kezeljük.)Adatkezelési szabályzatunkat ITT olvashatja.Általános Szerződési Feltételek (ÁSZF)Utolsó frissítés:
2023.12.07 13:46
Főoldal  » Társas körutak  » Ázsia  » Isztambul városnézés

Isztambul városnézés

Villámlátogatás Boszporusz Metropoliszában
Utazási időpontok:
  • 2024. március 15 - március 18

Az utazás bemutatása:

Jelenleg érvényben lévő beutazási szabályok magyar állampolgárok részére (2023.07.14.):

A török hatóságok tájékoztatása szerint 2022. június 1-től kezdve Törökországba ismét korlátozás-, és karanténmentes a belépés, regisztrálni sem kell. 

 

Tervezett program:

 

1.nap: Budapest – Isztambul

Elutazás Budapestről menetrend szerinti repülőjárattal Isztambulba. Érkezést követően transzfer a szállodába, majd megtekintjük a Szulejmán-mecsetet. A Szulejmán-mecset a második legnagyobb mecset Isztambulban. Érdekessége, hogy a komplexum szállásokat, kórházat, iszlám iskolát, egy fürdőt, és konyhát is tartalmaz. Vacsora. Szállás Isztambulban.

 

2.nap: Isztambul

Reggeli, majd Isztambul történelmi negyedének felfedezésére indulunk, amely az UNESCO Világörökség részét képezi:először megtekintjük a Hippodromot. A Hippodrom egy lóversenypálya volt, mely a konstantinápolyi élet egyik központjának számított. Nagy Konstantin építette még 324-ben amikor a Boszporusz partjára tette át birodalma központját. A legendák szerint 450 m hosszú, és 130 m széles volt az építmény. Napjainkban már csak egy kis része maradt meg ennek a monumentális létesítménynek. Megtekintjük még a Topkapi palotát, a Kék Mecsetet, a Ciszternát, és a Hagia Szophiát. A Topkapi palotakomplexum (mely az egykori Oszmán Birodalom központja)  több kisebb épületből áll, négy udvar veszi körül. A palotaegyüttes épületei az oszmán építészet jegyében készültek. A Kék Mecset Isztambul egyik központi mecsete, a Hagia Szophiával szemben található. Nevét a kék csempékről kapta amely az építmény belső falait borítják. Az épületben található egy medresze (iskola), kórház és I. Ahmed szultán feleségének türbéje. A Ciszterna vagy másnéven Elsüllyedt Palota az egyik legnagyobb víztározó mely ma is Isztambul alatt fekszik. Az építtetését még I. Justinianus császár rendelte el 532-ben. 12 folyosóját egyenként 28 oszlop szegélyezi (összesen 336 db), melyek törzse különböző anyagokból készült (főként márványból), tetejüket korinthoszi oszlopfő zárja, érdekességük, hogy különböző római kori épületekből származnak. A Hagia Szophia nevének jelentése Isteni Bölcsesség. Az eredetileg ortodox bazilika sokáig múzeumként funkcionált, 2020 júliusa óta pedig mecsetként szolgál. Vacsora. Szállás Isztambulban. Este a vacsora után fakultatív program: lehetőség van egy hangulatos étteremben egy török esten való részvételre (gazdag folklór- és hastánc-bemutató, korlátozott italfogyasztás. (A program ára: 19.500 Ft).

 

3.nap: Isztambul

Reggeli, majd szabadidő, vásárlási lehetőség a Nagybazárban. A Nagybazár vagy másnéven Fedett Bazár a világ legnagyobb piaca. Már maga a létesítmény lélegzetelállító, a közel ötezer üzletével, a keleti kézműves árukkal, illatokkal, és kelmék különleges világával várja az ide látogatókat.  Vacsora. Szállás Isztambulban.

 

4.nap: Isztambul – Budapest

Reggeli majd,  autóbuszos kirándulás Ázsiába, Isztambul legmagasabb dombjára, visszatérve látogatás a Rüstem pasa dzsámiban. Rüstem pasa I. Szulejmán Szultán idején volt Nagyvezír majd’ 15 éven keresztül. 1526-ban a Mohácsi csatában mint könnyűlovas katona (szpáhi) és, nyűgözte le a szultánt tehetségével. Először istálló mesternek, később pedig kormányzóvá nevezték ki. Az ő tiszteletére épült a dzsámi 1561-ben. A dzsámi kék csempével van díszítve (ahogyan a kék mecset is), és az Oszmán építészet egyik legsikeresebb alkotásának tartják. A dzsámi meglátogatását követően egy hajózáson veszünk részt a Boszporuszon. A Boszporusz választja el Európát Ázsiától, és köti össze a Fekete-tengert a Márvány-tengerrel. A szoros Isztambulban található, ezért is nevezik a várost Boszporusz Metropoliszának. A hajózás végeztével a fűszerbazárt látogatjuk meg. A fűszerbazár vagy másnéven Egyiptomi Bazár az egyik leghíresebb isztambuli bazár a Nagybazár után. Nevének egyiptomi jelzője onnan ered, hogy építésének legnagyobb részét Egyiptomból befolyó összegekből finanszírozták. Eleinte fűszereket, és gyógyszereket árultak, de napjainkban már szárított gyümölcsöket, élelmiszereket, és ékszereket is lehet kapni. Késő délután transzfer a repülőtérre, majd elrepülés menetrend szerinti járattal Budapestre.

 

A változtatás jogát fenntartjuk!

 

 

Az út során érintett UNESCO Világörökség:

-          Isztambul történelmi negyedeSzolgáltatások:

A bruttó alapár az alábbiakat tartalmazza:

- repülőjegy illetékkel

- BBP biztosítás (EUB Air&Cruise TOP: 2.960 Ft)

- közlekedés külön busszal

- elhelyezés középkategóriájú (kb. 3-4*-os) szállodában, kétágyas fürdőszobás/zuhanyzós szobákban, reggelivel

- magyar nyelvű idegenvezetés végig a helyszínenRészvételi költség:
  • Bruttó alapár: 269.000 Ft (Tájékoztatás: alap részvételi díj 155.000 Ft + repülőjegyek illetékekkel kb. 114.000 Ft)

  • Sztornó biztosítás: 3.765 Ft (a bruttó alapárra)

  • A 2. napi fakultatív program: 19.500 Ft (török est)

  • Egyágyas felár: 69.000 Ft (mentességről ld. Akciók menüpont)


Helyszínen fizetendő költségek:

Helyszíni belépők és a program szerinti étkezések: 95 EUR (a helyszínen fizetendő a kinti szolgáltatóknak).

A 95 EUR/fő a belépőket, a programban feltüntetett étkezéseket (vacsorák vagy ebédek), és az ezekhez kapcsolódó szervezési, foglalási és az esetenkénti transzfer költségeket tartalmazza. Ezek a helyszíni szolgáltatóknak érkezéskor, egy összegben fizetendők.

 

Borravaló: ajánlott 4 EUR/nap/főTovábbi tudnivalók:

Minimum létszám: 20 fő

Kötelező védőoltás nincs. További információért forduljon a budapesti Oltóközponthoz.

  • Gyáli út, Tel.: (1) 476-1100
  • Váci út, Tel.: (1) 465-3800

 

Fontos: az útlevélnek a visszaérkezést követően 6 hónapig még érvényesnek kell lennie.

A valutaárfolyam változások az árakat módosíthatják. Az árak 1 EUR = 380 HUF, 1 USD = 355 HUF árfolyamig érvényesek.

Az utat kisebb létszámmal is tudjuk indítani, csak más áron és más szolgáltatásokkal.


Ország bemutatása:
Törökország, Isztambul
Törökország, Boszporusz
Törökország, Isztambul
Törökország, Ciszterna
Törökország, folklór tánc
Törökország, fűszer
Törökország, bazár
Törökország, édesség
A képek csak illusztrációk, nem biztos, hogy az utazás érinti az azokon szereplő tájegységeket!