Keresési lehetőségek

Ország szerint


Időpont szerint
Indulás:

Érkezés:


Ár szerint


KATALÓGUSUNK

Körutazásos katalógus
Körutazásos katalógus


Körutazásos katalógus II.
Körutazásos katalógus II.


VIDEOKLIPPEK ÚTJAINKRÓL

A társítást kérőknek
- ha nem találunk társat -
nem kell 1 ágyas felárat fizetni!

(100.000 Ft-ig)

--<>--<>--


Kérjük, aki az
AKCIÓINKRÓL SZÓLÓ HÍRLEVELÜNKET szeretné megkapni, írja meg nekünk email címét,
valamint, ha prospektust szeretne, levelezési címét.
(Az adatokat természetesen a törvényeknek megfelelően bizalmasan kezeljük.)Adatkezelési szabályzatunkat ITT olvashatja.Általános Szerződési Feltételek (ÁSZF)Utolsó frissítés:
2023.09.28 17:15
Főoldal  » Társas körutak  » Ázsia  » Shanghai - Peking a szuperexpresszel

Shanghai - Peking a szuperexpresszel

Utazás szuperexpressz vonattal Kína két lenyűgöző metropolisza között
Utazási időpontok:
  • 2023. október 14 - október 21
  • 2024. március 18 - március 25
  • 2024. június 03 - június 10
  • 2024. augusztus 16 - augusztus 23
  • 2024. október 14 - október 21

Az utazás bemutatása:

Kína nem egyszerűen egy ország, sokkalta inkább nevezhető egy különleges világnak. Az egzotikumok, az ősi kultúra, az évezredes hagyományok, és a XXI. század legújabb vívmányainak egyedülálló kavalkádja.

 

Tervezett program:

1. nap: Budapest …

Elrepülés Budapestről átszállással Shanghaiba. Étkezések és éjszakázás a repülőgép fedélzetén.

 

2. nap: … Shanghai – Bund – Nanjing Road

Megérkezés Shanghaiba. Transzfer a városközpontba. A Bund és a híres Nanjing Road megtekintése. Hajókázás a Huangpu folyón, amely során Shanghai felhőkarcolóiban, épületeiben gyönyörködhetünk. Vacsora egy városi étteremben. Szállás Shanghaiban.

 

3. nap: Shanghai Óváros – Jade Buddha templom – Örömök kertje

Reggeli, majd városnézés: Jade Buddha templom, amely két nagyon értékes jáde Buddha-szobornak ad otthont, amelyeket még Burmából hozott egy szerzetes. Habár maga a templom csupán 1928-ban épült, a régi klasszikus stílus azonban egyedülállóvá teszi ebben a hatalmas modern metropoliszban. Shanghai Óvárosa egy nagyon régi üzleti negyed, amelyben a turisztikai látványosságok, ajándéküzletek, éttermek, valamint a legöregebb bank, ékszerüzlet, teaház és a cikk-cakk híd egyaránt fellelhető. A híres Örömök kertje is itt található, amelyet a XVI. században egy kínai kormányhivatalnok – mandarin – építtetett, azonban az ópiumháború idején teljesen elpusztult, és csak az 1950-es években építették újjá. Ez a lenyűgöző mandarinkert teljesen elfeledteti velünk, hogy egy 23 milliós város vesz körül bennünket. Napközben ebéd egy városi étteremben. Szállás Shanghaiban.

 

4. nap: Shanghai – Suzhou – mandarinkertek – Shanghai

Reggeli, majd kirándulás Suzhouba, amely egy a Jangce folyó deltájában épült város, területének majdnem felét víz borítja; hatalmas csatornahálózata miatt méltán nevezik „Kelet Velencéjének”. 2500 éves történelme során több mandarinkert is épült a városban, ezek közül kettőt tekintünk meg, majd (idő függvényében) ellátogatunk egy selyemgyárba, ahol megismerkedünk a híres kínai hernyóselyem készítésével. Vízibuszos kirándulást teszünk a csatornán. Visszautazás Shanghaiba. Vacsora egy városi étteremben. Este egy lélegzetelállító akrobata show-n veszünk részt. Szállás Shanghaiban.

 

5. nap: Shanghai – Peking a szuperexpresszel – Ég temploma

Reggeli, majd transzfer a vasútállomásra. Elutazás Pekingbe a 2011. júniusában átadott szuperexpresszel, amely 300 kilométeres óránkénti sebességével kb. 4 óra alatt teszi meg a Peking - Shanghai közötti 1318 kilométeres távot. Megérkezés Pekingbe, majd ellátogatunk az Ég templomába, ahová a Ming és a Qing császárok is gyalog jártak. Legnevezetesebb része, amelyet a fotókról is ismerhetünk, az Imádságok Csarnoka, melynek 4 főoszlopa a 4 évszakot reprezentálja. Itt láthatjuk még a kör alakú lépcsőzetes oltárt, ahol a kínaiak szerint a „Föld közepe” található. Vacsora egy városi étteremben. Szállás Pekingben.

 

6. nap: Szellemek Útja – Kínai Nagy Fal

Reggeli után teszünk egy sétát a Szellemek Útján, ezt követően megnézzük a Kínai Nagy Fal egyik szakaszát. Úgy tartja a mondás, hogy a kínai embernek életében két helyre kell elzarándokolnia: a pekingi Tiltott Városba és a Nagy Falhoz. Visszautazás Pekingbe. Vacsora egy városi étteremben. Szállás Pekingben.

 

7. nap: Peking – Tienanmen tér – Tiltott Város – Nyári Palota – Olimpiai helyszínek …

Reggeli, majd délelőtt a városnézés folytatása: Peking szívében helyezkedik el Kína legnagyobb tere, a Tienanmen tér, amelyet többek között a Nemzeti Múzeum, a Nép Hőseinek emelt emlékmű, és Mao Ce-tung mauzóleuma vesznek körül. Miután végigsétálunk a hatalmas téren, elérkezünk a Tiltott Város déli bejáratához. A Tiltott Város a Ming és a Qing dinasztiák császári palotája volt közel ötszáz éven keresztül; rengeteg kincs és ritkaság található a ma Palota Múzeumnak nevezett komplexumban. A Tiltott Város domináns színe a sárga, mivel ez volt az uralkodói család szimbóluma. Egy egész városról lévén szó, több palotából, csarnokból és pavilonból áll. Egy különleges számítási módszer szerint eredetileg 9.999 helyiségből állt, mert a kínaiak szeretik a kilences számot. Délután a Nyári Palota megtekintése. A Peking központjától 15 kilométerre nyugatra található Nyári Palota a legnagyobb császári park, amelynek háromnegyedét víz borítja (pl. a Kunmingban lévő tavat is idevarázsolták). A palota területén a kínai építészet jellegzetességei mind megtalálhatóak: pavilonok, kertek, tornyok és hidak. A tó partján sétálva a több mint 700 méter hosszú faragott és festett folyosón ezernyi miniatűr képecske látható a fejünk fölött, amelyek mindegyike egy-egy történetet mesél el a kínai mitológiából. A hosszú folyosót négy pavilon szakítja meg, amelyek a négy évszakot szimbolizálják. Vacsora egy városi étteremben. Ezt követően transzfer a repülőtérre. Útközben fotóstop a 2008-as Nyári Olimpiai Játékok helyszínénél.

 

8. nap: ... Budapest

Várhatóan éjfél után elrepülés Budapestre átszállással. Érkezés menetrend szerint.

 

A programok sorrendje változhat!

 

 

Az út során érintett UNESCO Világörökségek:

 - Tiltott Város

 - Nagy Fal

 - Suzhou mandarinkertek

 - Ég temploma

 - Pekingi Nyári Palota

 - A Nagy Csatorna

 

 

A várható menetrend (Emirates): 2023. októberben

EK 112                14 OCT           BUDAPEST – DUBAI        16:00 – 23:20

EK 302                15 OCT           DUBAI – SHANGHAI        02:50 – 15:30

EK 307                21 OCT           PEKING – DUBAI             00:40 – 05:00

EK 111                21 OCT           DUBAI – BUDAPEST        10:30 – 14:25

 

 

A változtatás jogát fenntartjuk!Szolgáltatások:

 

A bruttó alapár az alábbiakat tartalmazza:

- repülőjegy illetékekkel

- szuperexpressz vonatjegy

- hajózás Shanghaiban a Huangpu folyón

- BBP biztosítás (EUB Air & Cruise Top: 5.920 Ft)

- közlekedés külön autóbusszal, szuperexpressz vonattal

- elhelyezés középkategóriájú (kb. 4*-3*+-os) szállodákban, kétágyas fürdőszobás szobákban, reggelivel

- magyar nyelvű csoportkísérő idegenvezető indulástól érkezésigRészvételi költség:
  • Bruttó alapár: 660.000 Ft (Tájékoztatás: alap részvételi díj 325.000 Ft + repülőjegy illetékekkel kb. 335.000 Ft)

  • Vízum: 34.000 Ft

  • Sztornó biztosítás: 9.240 Ft (a bruttó alapárra 1,4% - covid fedezettel)

  • Egyágyas felár: 96.000 Ft (mentességről ld. Akciók menüpont)


Helyszínen fizetendő költségek:

Helyszíni belépők és a program szerinti étkezések: 160 USD/fő (a helyszínen fizetendő a kinti szolgáltatóknak)

A 160 USD/fő a belépőket és a programban feltüntetett főétkezéseket (vacsorák, néhány helyen ebédek),  az ezekhez kapcsolódó szervezési, foglalási, és az esetenkénti transzfer költségeket tartalmazza. Ez a helyszíni szolgáltatóknak érkezéskor, egy összegben fizetendő.

 

Borravaló: ajánlott 5 USD/nap/főTovábbi tudnivalók:

Minimum létszám: 18 fő

 

Kötelező védőoltás nincs. További tájékoztatást a Nemzetközi Oltóközpontban, illetve a www.utazaselott.hu  weboldalon talál.

 

 

Beutazást megelőzően továbbra is szükséges egy a Kínába tartó gép indulása alőtt 48 órával korábban elvégzett PCR teszteredmény, melyet papíralapon kérnek a légitársasáok bemutatni (az oltás nem jelent mentességet).

Ezzel együtt előzetes egészségügyi nyilatkozat (regisztráció) kitöltése továbbra is szükséges, mely során az utazónak nyilatkoznia kell a PCR teszteredményéről.

 

Fontos! A vízumot Budapesten csak magyar útlevéllel vagy magyarországi lakcímmel rendelkezőknek készítik el! Az útlevélnek a visszaérkezéstől számított 9 hónapig érvényesnek kell lennie, és minimum 2 egymással szembeni üres oldalnak kell benne lennie!

Minden utasnak személyesen kell megjelennie a Kínai követségen ujjlenyomat vétel miatt (irodánk előzetesen leegyezteti és segít a papírkitöltésekben). A kb. 2 hét alatt elkészülő útlevélbe került vízumokért már irodánk megy érte, és az utasok a repülőtéren kapják vissza az útlevelüket.

 

 

A valutaárfolyam változások az árakat módosíthatják. Az út árai 1 USD = 355 HUF árfolyamig érvényesek. Az utat kisebb létszámmal is tudjuk indítani, csak más áron és más szolgáltatásokkal.


Ország bemutatása:
Kína - Nyári Palota
Kína - szuperexpressz
Kína - Ég Temploma - Peking
Kínai Nagy Fal
Kína - Nanjing Road
Kína - Peking - Tiltott város
Kína - Suzhou
Kínai Nagy Fal II.
Kína - Tienanmen tér
A képek csak illusztrációk, nem biztos, hogy az utazás érinti az azokon szereplő tájegységeket!