Keresési lehetőségek

Ország szerint


Időpont szerint
Indulás:

Érkezés:


Ár szerint


KATALÓGUSUNK

Körutazásos katalógus
Körutazásos katalógus


VIDEOKLIPPEK ÚTJAINKRÓL

A társítást kérőknek
- ha nem találunk társat -
nem kell 1 ágyas felárat fizetni!

(100.000 Ft-ig)

--<>--<>--


Kérjük, aki az
AKCIÓINKRÓL SZÓLÓ HÍRLEVELÜNKET szeretné megkapni, írja meg nekünk email címét,
valamint, ha prospektust szeretne, levelezési címét.
(Az adatokat természetesen a törvényeknek megfelelően bizalmasan kezeljük.)Adatkezelési szabályzatunkat ITT olvashatja.Általános Szerződési Feltételek (ÁSZF)Utolsó frissítés:
2023.12.08 15:18
Főoldal  » Társas körutak  » Amerika  » Mexikó körút (13 napos)

Mexikó körút (13 napos)

Ősi kultúrák nyomában Cancun-i pihenéssel
Utazási időpontok:
  • 2024. február 11 - február 23

Az utazás bemutatása:

 

Ősi civilizáció, természeti csoda, a modern kor és igazi latin amerikai életérzés, mindez megtalálható ebben a varázslatos közép-amerikai országban. Utazásunk végén a jól megérdemelt pihenésünket Mexikó legismertebb üdülőhelyén Cancunban töltjük All Inclusive ellátással.

 

Tervezett program:

 

1. nap: Budapest – Mexikóváros

Elrepülés Budapestről átszállással Mexikóvárosba, a fővárosba, mely az ország legnagyobb és legsűrűbben lakott városa is egyben. Éjszakázás a repülőgépen.

 

2. nap: Mexikóváros – Xochimilco – Mexikóváros

Reggeli megérkezést követően a csomagok letétele a szállodában. Rövid felfrissülés, majd utazás az UNESCO Világörökségek részét képező Xochimilcoba, ahol gyönyörű színekben pompázó, kis csónakokba szállunk (trajinera) és a csatornákon hajózunk. Xochimilco-t a „virágzó földek helyének” is nevezik, a máig érintetlenül hagyott azték függőkertek miatt, mely több mint 100 kilométer hosszú csatornarendszerrel van behálózva. Délután látogatás Mexikóvárosban: a belváros, Metropolitan székesegyház és a Zocalo tér, mely a világ egyik legnagyobb tere. Felkeressük a Casa Azul múzeumot, ahol Frida Kahlo életútja kerül bemutatásra alkotásain keresztül. A festőművésznő magyar vonatkozásokkal is rendelkezik. Vacsora. Szállás Mexikóvárosban.

 

3. nap: Mexikóváros – Teotihuacan – Mexikóváros

Reggeli után az Antropológiai Múzeum megtekintése, ahol Kolumbusz előtti időkból származó tárgyakat láthatunk, és megismerkedhetünk az egymást követő különböző civilizációkkal, majd megtekintjük a Guadalupei Miasszonyunk Bazilikát, mely a katolikusok egyik legfontosabb zarándokhelye, illetve a világon az egyik legtöbbet látogatott templom, illetve az itt található ereklyét. Folytatjuk látogatásunkat a Három Kultúra terénél, mely a nevének megfelelően azték romokból, spanyol Koloniális és modern mexikói épületekből áll. Ezt követően utazás Teotihuacanba. I.sz. 400-ban ez volt a világ hatodik legnagyobb városa, mely 300 évvel később elnéptelenedett, századokkal az azték megszállás előtt. Városnézés Teotihuacanban, az Istenek Városában. A II. és V. század között virágzó romváros ma az UNESCO Világörökségek része. Visszautazás Mexikóvárosba. Vacsora. Szállás Mexikóvárosban.

 

4. nap: Tuxtla – Sumidero Canyon – San Cristobal de las Casas

 Reggeli, majd elrepülés Tuxtlába. Érkezést követően csónaktúra a káprázatos Sumidero Canyonban, Mexikó Grand Canyonjában. A folyó fölé emelkedő több mint 900 méter magas sziklafalak közötti szurdokban haladunk. Délután továbbutazás San Cristobal de las Casasba, amely egyike Amerika legrégebbi városainak. Vacsora. Szállás San Cristobal de las Casasban.

 

5. nap: San Juan Chamula – San Cristobal de las Casas

Reggelit követően San Juan Chamula és Zinacantan indián falvakat látogatjuk meg. A turisták által leglátogatottabb chiapasi falu San Juan Chamula, a környező hegyekben élő chamula indiánok vallási központja. Vacsora. Szállás San Cristobal de las Casaban.

 

6. nap: San Cristobal de las Casas – Palenque

Reggeli, majd megkezdjük utazásunkat Palenque felé. Utunk a páratlanul szép Agua Azul vízesések mellett vezet, mely Mexikó legnagyobb trópusi vízesése. Lélegzetelállítóan szép látvány, ahogy a hatalmas víztömeg a mélybe zuhan és a kristálytiszta víz összegyűlik a különböző méretű medencékben. Folytatjuk utunkat az UNESCO Világörökségek részét képező Yucatán-félszigeti maja romvárosba, Palenquébe. Vacsora. Szállás Palenquében.

 

7. nap: Palenque – Campeche

Reggeli után városnézés Palenquében. A XIII. Piramis és a „Feliratok piramisa” Mexikó leghíresebb maja piramisai, amelyek ugyanúgy, mint egyiptomi társaik, az uralkodók sírhelyei voltak. Az UNESCO Világörökségek részét képező város kiemelt szerepét az adja, hogy itt találtak rá a maja művészet eddig feltárt legjelentősebb alkotásaira, és a maja írásbeliség leghosszabb szövegemlékére. Utazás Campechebe: a város ott épült fel, ahol Cortez 1517-ben először lépett Mexikó területére. Vacsora, szállás Campecheben.

 

8. nap: Campeche – Uxmal – Merida

Reggeli, majd megtekintjük Campeche városát: városfalak hálózata, bástyák, erődítmények sokasága.  Az UNESCO Világörökségek részét képezi és az utazók listáján is igen előkelő helyet foglal el. Továbbutazunk Uxmal városába. Uxmal valaha fontos maja városállam volt a Yucatán-félszigeten. A lélegzetelállító épületkomplexumok bemutatják nekünk, hogy milyen lehetett az élet a klasszikus maja korban. Ezt követően utazás Meridába. Vacsora. Szállás Meridában.

 

9. nap: Merida – Chichen Itza – Cancun

Reggeli után megtekinjük Merida városát. Ezt követően utazás Chichen Itzába. Az 500 körül épült maja várost a X. században a toltékok elfoglalták, majd a harci szövetségre lépő két nép katonai vezetői a maja-tolték birodalom fővárosává tették. A toltékok honosították meg Kukulkán – a tollas kígyóisten – tiszteletét, harci szokásaikat és az emberáldozat rítusát, amelynek jeleit a város ma is magán viseli. Chitchen Itza a két nép kultúrájának és művészetének találkozási pontja. A város egyedülálló építészeti romegyüttese 1988. óta az UNESCO Kulturális Világörökségek része, és 2007. július 7-től a világ hét új csodáinak egyike. Itt található többek között a Kukulkan piramis, a Jaguár trón, a harcosok piramisa, stb. Folytatjuk utunkat Cancunba. Vacsora. Szállás Cancunban.

 

10-11. nap: Cancun

Reggeli, majd szabad program, pihenés, fürdés a tengerparton. Fakultatív programlehetőség a helyszínen: délelőtt elutazás a Maja Riviéra egyik legkülönlegesebb attrakciójához, a Xcaret ökorégészeti tematikus parkba, ahol maja romok, rekonstruált maja falu, közép-amerikai állatok, akvárium, delfinek, botanikus kert, múzeum, lagúna fürdési és búvárkodási lehetőséggel, földalatti patak, tengerparti strand stb. található. (A program a helyszínen foglalandó és fizetendő.) Vacsora. Szállás Cancunban.

 

12. nap: Cancun …

Reggeli után rövid szabad program, pihenés, fürdés a tengerparton. Napközben transzfer a repülőtérre. Hazaindulás Cancunból átszállással Budapestre. Étkezések és éjszakázás a repülőgép fedélzetén.

 

13. nap: … Budapest

Hazaérkezés Budapestre.

 

 

Az út során érintett UNESCO Világörökségek:

-            Mexikóváros történelmi központja és Xochimilco

-            Teotihuacan pre-hispán városa

-            Palenque pre-hispán városa és Nemzeti Parkja

-            Campeche történelmi erődítmény-városa

-            Uxmal pre-hispán városa

-            Chichen Itza pre-hispán városa

 

Várható szállodák (vagy hasonlók):

Mexikóváros:              BW Estoril Hotel

San Cristobal:             Hotel D’Monica

Palenque:                    Tulija Express

Campeche:                  Francis Drake

Merida:                       Hotel Residencial

Cancun:                      Hotel Grand Oasis Palm

 

A változtatás jogát fenntartjuk!

 

 Szolgáltatások:

A bruttó alapár az alábbiakat tartalmazza:

- repülőjegyek (nemzetközi és belső) illetékekkel

- BBP biztosítás (EUB Air & Cruise Top: 9.620 Ft)

- közlekedés külön busszal, belső repülőjárattal

- elhelyezés középkategóriájú (kb. 4*-3*+-os) szállodákban, kétágyas fürdőszobás szobákban, reggelivel; Cancunban All Inclusive ellátással

- magyar nyelvű csoportkísérő idegenvezető indulástól érkezésigRészvételi költség:
  • Bruttó alapár: 1.189.000 Ft (Tájékoztatás: alap részvételi díj 794.000 Ft + repülőjegyek illetékekkel kb. 395.000 Ft)

  • Sztornó biztosítás: 23.780 Ft (a bruttó alapárra 2%)

  • Egyágyas felár: 215.000 Ft (mentességről ld. Akciók menüpont)


Helyszínen fizetendő költségek:

Helyszíni belépők és a program szerinti étkezések: 265 USD (a helyszínen fizetendő a kinti szolgáltatóknak)

A 265 USD a belépőket és a programban feltüntetett étkezéseket (vacsorák, néhány helyen ebédek), az ezekhez kapcsolódó szervezési, foglalási, és az esetenkénti transzfer költségeket tartalmazza. Ez a kinti szolgáltatóknak érkezéskor, egy összegben fizetendő.

 

Borravaló: ajánlott 5 USD/nap/főTovábbi tudnivalók:

Minimum létszám: 18 fő

- 14-17 fő közötti felár: 35.000 Ft

 

Közép-Amerikában az autóbuszok mérete eltér az Európában megszokottaktól. Sokszor a buszban, illetve néhány esetben a tetőn elhelyezett csomagtartón szállítják az utasok bőröndjét.

 

Figyelem! Amennyiben a csoport amerikai (USA) átszállással jön haza Mexikóból, így az erre az egy esetre szükséges ESTA átutazási engedély költségét és elkészítését irodánk vállalja. Azonban, az új szabályozás értelmében, aki 2011. március 1-jén, vagy azt követően utazott vagy tartózkodott Irakban, Iránban, Szíriában, Szudánban, Líbiában, Szomáliában, Jemenben, Észak-Koreában vagy Kubában (2021-től), annak nem elég az online engedély, hanem vízumot kell az Amerikai Nagykövetségen igényelnie, melynek költségét és ügyintézését az Utasoknak kell vállalniuk.

 

Figyelemmel az amerikai hatóságok döntésére, azon ESTA kérelmezők esetében, akik Magyarország államhatárain kívül születtek, a rendszer a születési hely alapján automatikusan vízumkérelem benyújtására hívja fel az elektronikus beutazási engedélyét igénylő magyar állampolgárokat, így számukra is vízumot szükséges intézni, melynek költsége és intézése az Utasokat terheli.

 

 

Kötelező védőoltás nincs. További tájékoztatást a Nemzetközi Oltóközpontban, illetve a www.utazaselott.hu  weboldalon talál.

 

Fontos! Az útlevélnek a visszaérkezéstől számított 6 hónapig érvényesnek kell lennie, és minimum 2 egymással szembeni üres oldalnak kell benne lennie.

 

A valutaárfolyam változások az árakat módosíthatják. Az árak 1 USD = 355 HUF árfolyamig érvényesek. Az utat kisebb létszámmal is tudjuk indítani, csak más áron és más szolgáltatásokkal.


Ország bemutatása:
Mexikó, Cancún
Mexikó, Xochimilco
Mexikó, Teotihuacan
Mexikó, Sumidero-kanyon
Mexikó, Palenque
Mexikó, Uxmal
Mexikó, Chitzen Itza
Mexikó, lovaskocsi
Mexikó, maszkok
Mexikó, Cancún
A képek csak illusztrációk, nem biztos, hogy az utazás érinti az azokon szereplő tájegységeket!