Keresési lehetőségek

Ország szerint


Időpont szerint
Indulás:

Érkezés:


Ár szerint


KATALÓGUSUNK

Körutazásos katalógus
Körutazásos katalógus


Körutazásos katalógus II.
Körutazásos katalógus II.


VIDEOKLIPPEK ÚTJAINKRÓL

A társítást kérőknek
- ha nem találunk társat -
nem kell 1 ágyas felárat fizetni!

(100.000 Ft-ig)

--<>--<>--


Kérjük, aki az
AKCIÓINKRÓL SZÓLÓ HÍRLEVELÜNKET szeretné megkapni, írja meg nekünk email címét,
valamint, ha prospektust szeretne, levelezési címét.
(Az adatokat természetesen a törvényeknek megfelelően bizalmasan kezeljük.)Adatkezelési szabályzatunkat ITT olvashatja.Általános Szerződési Feltételek (ÁSZF)Utolsó frissítés:
2023.09.28 14:27
Főoldal  » Társas körutak  » Afrika  » Marokkó

Marokkó

Királyi Városok Körutazás
Utazási időpontok:
 • 2023. október 18 - október 25
 • 2023. november 09 - november 16

Az utazás bemutatása:

 

július 19 BETELT!

szeptember 6. BETELT!

szeptember 27. BETELT!

október 18. 150.000 Ft/fő felárral foglalható!

november 9. BETELT

 

Ízlelje meg Marokkó ősi világát, fedezze fel egyetlen varázslatos körutazás alkalmával az ország legfontosabb látnivalóit!

 

Tervezett program:

 

1. nap: Budapest – Marrakesh
Elutazás Budapestről menetrend szerinti repülőjárattal Marrakeshbe, egy európai átszállással a Budavár Tours által bérelt helyeken. Érkezés után transzfer a szállodába. Szállás és vacsora Marrakeshben. 

 

2. nap: Marrakesh
Reggeli után, Marrakesh, a "Dél gyöngyének" megtekintése, a vörös várost a 11 században alapították az Almoravidák. Ez a dinasztia csodálatos palotákat és kerteket hagyott Marrakeshre. Első látnivaló a Majorelle kert, amely egy csodás botanikus kert, a béke szigete a nyüzsgő város központjában és a leglátogatottabb múzeuma Marokkónak. Majd a Bahia palota, amely stílusában kicsit visszavisz a múltba és a Menara kert a víztározójával, távolban az Atlasz hegységgel (a Koutoubia mecsetet kívülről csodálhatjuk meg). A nap további részében megismerkedünk a szukok varázslatos keleti világával, valamint látogatást teszünk egy Berber patikában is. A  programunk zárásaként a híres Jemma El Fna téren, a mesemondók, kígyóbűvölők, tűznyelők, akrobaták és utcai pecsenyesütők forgatagának és a tér, ezeregyéjszaka meséibe illő nyüzsgésének felfedezésére nyílik lehetőség. Szállás és vacsora Marrakeshben.

 

3. nap: Marrakesh – Beni Mellal – Fes
Reggeli a szállodában, majd elutazás Fesbe. Az út kies, vörös vidéken vezet keresztül, amely gyönyörűen harmonizál az ég tiszta kékjével és a pálmaligetek örökzöldjével. Beni Mellalon keresztül utazunk tovább, majd egy festői út során áthaladunk Ifranon, a Közép-Atlasz cédruserdejében elterülő üdülő- és síparadicsomon. Rövid pihenő, majd érkezés, szállás és vacsora Fezben.

 

4. nap: Fes
Reggeli a szállodában. Egész napos szabadprogram Fesben.
Fakultatív programlehetőség: Egész napos városnézés magyar nyelvű idegenvezetéssel (10 000 Ft / fő), az egyik legősibb királyi városban, Marokkó vallási és kulturális központjában. Felkeressük a 9–14 századokban épült Medina-t (a világ legnagyobb sétáló utcája, medinája, amely egy igazi időutazást, különleges hangulatot nyújt), a benne található Bou Inania Medersa-t (Korán iskola, amelyet belülről is láthatunk), majd a világhírű Karaouine mecset környékét. Itt a Nejjarine szökőkútat, II. Idriss, a város alapítójának mauzóleumát (kívülről), valamint a bőrcserzők, ötvösök és szövőműhelyek negyedét tekintjük meg. Fakultatív ebédlehetőség egy régi palotában a Medinában (kb. 13 EUR, 3 fogás ital nélkül). A medina kinti forgataga és titokzatosságának egy része  megnyílik előttünk a helyi gasztronómiával és pihenhetünk erőt gyűjthetünk a hosszú gyaloglást illetően.  Megközelítjük továbbá a 14 századi, jelenleg is működő, különlegesen cizellált főbejáratú királyi palotát, majd a mellette található egyik legszebbnek tartott Mellah zsidó negyed csodás utcáján megyünk keresztül. A városnézés befejezése a város szélén lévő fazekas negyed, egy szövetkezet mestereinek munkáival ismerkedünk meg és megtudjuk milyen nehéz a mozaik készítése. A festők ennek is mesterei, hiszen a város jelenleg is az ország kulturális, spirituális és kézműipari központja. A városnézés után visszatérés a szállodába. Vacsora, szállás Fezben.

 

5. nap: Fes – Volubilis – Meknes – Rabat – Casablanca
Ezen a napon korai indulással Marokkó új arcát ismerhetjük meg. Reggeli után látogatást teszünk az elbűvölő, római alapítású Volubilisben. Miközben a római építészet remekeiben és az egykori villák szép fényű mozaikjaiban gyönyörködünk, a távolban láthatjuk a pihenő tevéhez hasonlító festői elhelyezkedésű szent várost, az iszlám atyja, az I. Idriss által alapított Moulay Idrisst (a városalapító tiszteletére itt felépített mauzóleumhoz évente több tízezer hívő zarándokol el). Továbbutazás Meknesbe, ahol a "marokkói Versailles"-t tekinthetjük meg rövid sétával. A várost Moulay Ismail, XIV. Lajos kortársa alapította a 17 század végén. Meknest 40 kilométer hosszú, háromszoros városfal öleli körül, aminek egyik oldalán a Medina (óváros) és a Bab El Mansour (Marokkó legszebb kapuja), a másik oldalán pedig a modern városrész található. A monumentális kapuk és a piacok még emlékeztetnek a város fénykorára. A letűnt szultáni palota romjai azonban az idő múlására figyelmeztetnek, amely lassan elmosta Meknes jelentőségét és Rabatot részesítette előnyben. A városalapító mauzóleumának megtekintése (amennyiben nyitva van) után továbbutazás Rabatba. Délutánra megérkezünk a Marokkói Királyság elegáns fővárosába, Rabatba. A virágzó és rendezett város látnivalói között szerepel az Oudayas-i Kasbah, amely egy különleges hangulatú városrész. Ráláthatunk az óceánra: a Hassan torony, háttérben a hihetetlen kék óceánnal, és  az V. Mohamed mauzóleuma, amely egy szakrális helyen található. A mauzóleum amennyiben nyitva van, látogatható. Végül a királyi palota és az azt körülvevő tér, a Mechouar. Továbbutazás Casablancába, érkezés az esti órákban. Szállás és vacsora Casablancában.

 

6. nap: Casablanca – Essaouira
Reggeli a szállodában, délelőtt, Casablanca városnézés. A filmek világából ismert, különleges atmoszférájú városban megtekintjük: az Anfa villanegyedet az Atlanti-óceán partján, a II. Hassan mecsetet kívülről, amely a világ harmadik legnagyobb mecsete (ha lehetőség engedi, fakultatív látogatási lehetőség belülről 13 EUR / fő). A különleges hangulatú  szakrális épület betoncölöpökön áll az óceánban. Városnézésünk során eljutunk a királyi palota körzetébe, érintjük az Arab Liga parkját, valamint az V. Mohamed teret és az Egyesült Nemzetek terét. Majd  továbbutazunk a legendás Mogador-ba Essaouiraba, az óceán partjára. Szállás és vacsora Essaouiraban.

 

7. nap: Essaouira – Marrakesh
Reggeli után látogatást teszünk Essaouirában, amely nem csupán nyüzsgő kikötőjéről, de épen maradt romantikus portugál erődjéről és a protektorátus óta idetelepedett európai és amerikai művészeiről vált nevezetessé. Hófehér utcácskáinak rengetegében tujafa művesek, szőnyegszövők, portréfestők galériáiban gyönyörködhetünk. Nem véletlen, hogy a különleges atmoszférájú Essaouirát a filmesek világa is korán felfedezte. A város a hatvanas években egyéni utat kereső lázadó művészek otthona volt.  Délután továbbutazás Marrakesbe. Remélhetőleg  látjuk az út mentén közel Essauirához kecskéket az aggana fákon, egy rövid látogatás egy aggana olaj, krém termelő női (berber) szövetkezetben. Szállás és vacsora Marrakesh.

 

8. nap: Marrakesh – Budapest
Reggeli után transzfer a repülőtérre, majd hazautazás Budapestre, menetrend szerinti repülőjárattal átszállással, érkezés a menetrend függvényében.

 

A programok sorrendjének megváltoztatásának jogát irodánk a járatok menetrendjének módosulása miatt fenntartja.

 

Társiroda: Budavár Tours

Engedélyszám: R-0362/1992/1999

 Szolgáltatások:

A részvételi díj az alábbiakat tartalmazza:

-         középszínvonalú, helyi besorolásnak megfelelő 4*-os szállodákban

-        ellátás, a programban feltüntetettek szerint

-         utazás menetrend szerinti járatokon átszállással; ideális menetrenddel; nagyvonalú                          csomagszállítási tartalommal

-         transzferek, városnézés: légkondicionált autóbusszal, magyar nyelvű idegenvezetővel


 Részvételi költség:
 • Részvételi díj repülőjegyekkel: 359.990 Ft (május)

 • Részvételi díj: 379.990 Ft (július, október)

 • Részvételi díj: 309.990 Ft (november)

 • Részvételi díj: 339.990 Ft (szeptember)

 • Reptéri illeték: 78.000 Ft (változhat)

 • Egyágyas felár: 55.000 Ft

 • Foglalási díj: 500 Ft

 • Idegenforgalmi adó: 5.500 Ft

 • A 4. napi fakultatív program : 10.000 Ft (Fes)

 • BBP biztosítás: 5.600 Ft (Colonnade Classic)

 • BBP biztosítás: 7.280 Ft (Colonnade Premium)

 • BBP biztosítás: 9.200 Ft (Colonnade Privileg)


 

Helyszínen fizetendő:

Belépődíjak és egyéb költségek: 65 EUR/fő

Kötelezően fizetendő borravaló: 50 EUR/fő/hét

 

Sztornó biztosítás : 1% a teljes összegre

BBP biztosítás: igény esetén köthetőTovábbi tudnivalók:

Minimum létszám: 20 fő

 

FONTOS INFORMÁCIÓ: lemondás esetén a repülőjegy 159 000 Ft / fő ára (amely tartalmazza a repülőtéri illetéket és a légiközlekedési pótdíjat is) nem visszatéríthető!

Vízumkötelezettség: Marokkóba magyar állampolgároknak nincs, az országba történő belépéskor regisztrációs nyomtatványkitöltése kötelező (útlevéladatok).

Csomagszállítás: minden (2 éves kor feletti) utasunk számára a következő poggyász szállítását biztosítjuk:

 • Egy darab fedélzeti kézipoggyász, amely mérete nem nagyobb mint 55 x 35 x 25 cm (maximum: 8 kg / db).

 • Egy darab feladott poggyász, amely súlya nem lehet több, mint 23 kg

 • Olyan árucikkek, amelyeket a repülőtéri ajándékboltban a biztonsági ellenőrzést követően vásárolt. A kétéves kor alatti gyermekek részére a babakocsi ingyenesen szállítható.

 

KÜLÖNLEGES ÉTKEZÉS, ÉTEL INTOLERANCIA:

Körutazásunk során a szállodákban a reggelik és legtöbbször a vacsorák is büfé jellegűek. A büfé reggeli esetében kiemelkedően széles választék áll rendelkezésre és a vacsorák is több fogást tartalmaznak. A vacsoráknál jól elkülönülnek a párolt zöldségek és a húsok. Így a különböző étel intoleranciában szenvedő utasaink a kívánságaiknak megfelelően, ezekből tudnak választani.

Kérjük vegyék figyelembe, hogy a programunk félpanziós ellátásaként biztosított reggeli és vacsora esetén, semmilyen különleges menüt nem áll módunkban visszaigazolni.

 

A repülőtéri illeték összege és a pótdíjak mértéke a deviza forint árfolyamának és az olaj világpiaci árának időközi módosulása miatt változhat. A körutazáson való részvételnek feltétele a teljes ár befizetése.                                                                


Ország bemutatása:
Marokkó Rabat
Marokkó 1
Marokkó 2
Mrokkó 3
Marokkó 4
Marokkó 5
Marokkó 7
Mrokkó 6
Marokkó8
Marokkó9
A képek csak illusztrációk, nem biztos, hogy az utazás érinti az azokon szereplő tájegységeket!