Keresési lehetőségek

Ország szerint


Időpont szerint
Indulás:

Érkezés:


Ár szerint


KATALÓGUSUNK

Körutazásos katalógus
Körutazásos katalógus


VIDEOKLIPPEK ÚTJAINKRÓL

A társítást kérőknek
- ha nem találunk társat -
nem kell 1 ágyas felárat fizetni!

(100.000 Ft-ig)

--<>--<>--


Kérjük, aki az
AKCIÓINKRÓL SZÓLÓ HÍRLEVELÜNKET szeretné megkapni, írja meg nekünk email címét,
valamint, ha prospektust szeretne, levelezési címét.
(Az adatokat természetesen a törvényeknek megfelelően bizalmasan kezeljük.)Adatkezelési szabályzatunkat ITT olvashatja.Általános Szerződési Feltételek (ÁSZF)Utolsó frissítés:
2023.12.08 15:18
Főoldal  » Társas körutak  » Európa  » Írországi betekintés

Írországi betekintés

Körutazás a Smaragd szigetre
Utazási időpontok:
  • 2024. április 17 - április 24

Az utazás bemutatása:

Jelenlegi beutazási szabályok magyar állampolgárok részére (2023.07.07.):

2022. március 6-tól függetlenül oltott vagy sem, nem kell PCR teszt, sem az oltási és a gyógyultsági igazolás, és a passanger locator form kitöltését sem kérik.

 

Tervezett program:

 

1. nap: Budapest – Dublin

Elrepülés menetrend szerinti járattal Írországba, Dublinba (a repülőgépen fedélzeti ellátás nincs). Transzfer a szállodába. Vacsora. Szállás Dublinban.

 

2. nap: Dublin – Athlone

Reggeli, majd rövid panorámás városnézést követően tovább indulunk Galway irányába. Út közben látogatást teszünk a Kilbeggani whisky lepárlónál, ahol miután megismerkedtünk a whisky készítés fortélyaival, meg is kóstolhatjuk ezt a helyiek körében (is) rendkívül közkedvelt italt. Az ír whiskyt (Irish Whiskey) árpa-, maláta-, és gabonawhiskyből keverik, és minimum három évig fahordóban érlelik. A meszelt falak, és a még mindig működő régi vízkerék különleges hangulatot adnak az épületnek. Délután továbbutazás, vacsora és szállás Galway körzetében.

 

3. nap: Galway – Limerick

Reggeli, majd városnézés Galwaybe a művészetek városába, mely kacskaringós utcáiról, kocsmáiról és hangulatos középkori negyedéről ismert. Galway a középkor óta a sziget egyik legforgalmasabb és leggazdagabb települése. Városnéző séta után indulás Clare megyébe. Utunk a Burren régión keresztül vezet, melynek mészkővel és pala rendszerekkel fedett fennsíkjai holdbéli tájat idéznek, mégis több mint 2000 növény- és virágfajnak adnak otthont. Útközben megállunk és sétát teszünk a fenséges Moher szikláknál, melyek az Atlanti-óceánból 215 méter magasba emelkedtek ki és több mint 8 km hosszan nyúlnak el Írország észak-nyugati partvidékén. Lenyűgöző innen a kilátás, tiszta időben láthatjuk a Galway öbölben fekvő Aran-szigeteket, sőt még Connemara lankás hegyeit, völgyeit is. Továbbutazás Shannonba, Vacsora, szállás Limerick körzetében.

 

4. nap: Limerick – Dingle félsziget – Kerry

Reggeli után folytatjuk utunkat a Dingle félszigetre. A tájat kelta és kora keresztény települések maradványai teszik változatossá. A félszigeten több mint 500 szerzetesi kő-kunyhó található; a szerzetesek a középkor folyamán ezekben az úgynevezett méhkas alakú kaptár kunyhókban laktak, melyek valamelyest védelmet biztosítottak számukra. A part menti utat mérföldeken keresztül homokos strandok övezik. A Dingle félsziget belsejében található a Gallarus imaház, a korai kereszténység egyik fontos emléke. Ez a 9. századi kápolna ennek az épülettípusnak egyetlen fennmaradt emléke. Érdekessége, hogy habarcs nélkül épült, formája egy felfordított csónakra emlékeztet. Továbbutazás a halászatáról nevezetes Dingle városba, amelyet Európa legnyugatabbra fekvő városának tartanak. Színes házaival, zsúfolt éttermeivel és nyüzsgő kocsmáival elkápráztatja az ide látogatókat. Vacsora, szállás Kerry körzetében.

 

5. nap: Kerry

Reggeli a szállodában. Indulás a „Kerry gyűrűjének” nevezett látványos útvonalon. A hatalmas Iveragh-félsziget lenyűgöző szépségét a látnivalók változatossága adja. A fő természeti erő a víz: bájos falvakon átvágó folyók, öblök, a híres Killarney-tavak és az Atlanti-óceán. A táj gazdag és változatos vegetációját a Golf áramlatnak köszönheti. Útközben megállunk több kilátópontnál, ahonnan nagyszerű kilátás nyílik a Killarney tavakra. Délután meglátogatjuk a Killarney Nemzeti Park szívében található Muckross házat és pompás kertjét. A Muckross ház egy varázslatos, viktoriánus stílusú épület, Írország egyik legszebb műemléke. Gyönyörű kilátás nyílik innen a nemzeti park területére. Az elegánsan berendezett szobák hűen tükrözik a régi vidéki, ír, nemesi családok életét. A házhoz tartozó kertek világszerte híresek, fénypontjaik az azáleák, a rododendronok, valamint a sziklakert. Vacsora. Szállás Kerry körzetében.

 

6. nap: Kerry – Blarney – Cashel szikla – Dublin

Reggeli, majd utazás Blarney-ba, ahol meglátogatjuk a kb. 600 évvel ezelőtt épült Blarney kastélyt. A 15. századi várat az ország akkori egyik legnagyobb ura építtette Cormac MacCarthy. A kastély néhány terme nyitva áll a látogatók előtt, emellett a gyönyörű látkép és főként a Blarney-kő a világ minden tájáról rengeteg turistát vonz. A híres kő, ami az ékesszólás képességével ruházza fel azt, aki megcsókolja, sokak szerint eredetileg az ír királyok koronázási köve volt. A kastély óriási kertjében természetes szikla alakzatok, arborétum és egy különleges, mérgező növényekkel teli kert is található. Továbbutazás a Cashel sziklákhoz (Rock of Cashel). Bár a rock magyarul sziklát jelent, Írország népszerű látnivalója nem pusztán egy szikla, hanem egy mészkőszirt tetején épült, gyönyörű középkori katedrális, melyet Szent Patrik is felkeresett 450-ben. Egykor a tartomány vezetőjének székhelyéül szolgált, Brian Borut pedig itt koronázták Írország királyává a 10. században. A terület a 12. század folyamán került az Egyház tulajdonába, ezt követően lett érseki székhely és ekkor épült a Cormac kápolna is. Az épület vastag falaiban titkos folyosók és kőfaragásokkal gazdagon díszített sírok bújnak meg. A katedrális mellett áll a 28 méter magas kerek torony, ami az ír kolostorok jellegzetes építménye. Vacsora. Szállás Dublin körzetében.

 

7. nap: Dublin

Reggeli, majd városnézés* az ír fővárosban. Látogatás a Trinity College-ban, mely Írország legrégebbi és legjelentősebb egyeteme, amit 1592-ben I. Erzsébet királynő parancsára alapítottak. Az egyetem impozáns könyvtára őrzi a világ legszebb könyvei közé sorolható középkori ír kódexek legértékesebb példányait, köztük a Kellsi Kódexet, mely az ír nemzeti örökség egyik legjelentősebb nyelvi emléke és az egyetem legértékesebb kézirataként van számon tartva. A könyvtár ma több mint 3 millió kötetet tartalmaz. A nagyteremben őrzik Írország legrégebbi épen maradt hárfáját, a 14-15. században készített Brian Boru-hárfát és az 1916-os forradalom kezdetén felolvasott függetlenségi kiáltvány egy példányát is. Meglátogatjuk a város büszkeségét, a Szent Patrik Székesegyházat, mely a legenda szerint ott épült, ahol Szt. Patrik a Poddle-patak partján megkeresztelte a dubliniakat. Vacsora és szállás Dublinban.

 

8.nap: Dublin – Budapest

Reggeli, majd szabadidő. Délután transzfer a repülőtérre, elrepülés menetrend szerinti járattal Budapestre (a repülőgépen fedélzeti ellátás nincs).

 

 

*: a Dublini városnézés menetrendtől függően vagy az első napon kerül megtekintésre vagy pedig az utolsó napon.

 

A változtatás jogát fenntartjuk!

 

Várható szállodák (vagy hasonlók):

Dublin: Aspect Hotel vagy Tallaght Hotel

Galway: Lady Gregory vagy Lough Rea Hotel

Limerick: Auburn Lodge vagy Inn at Dromoland

Kerry: River Island Hotel vagy Ballyroe Heights Hotel

 

 

A várható menetrend októberben (Ryanair):

2023. Október 11.        FR 1024 Budapest – Dublin 15:30 – 17:40

2023. Október 18.        FR 1023 Dublin – Budapest 18:05 – 22:00Szolgáltatások:

A bruttó alapár az alábbiakat tartalmazza:

- repülőjegyek reptéri illetékekkel

- BBP biztosítás (EUB Air&Cruise TOP: 5.920 Ft)

- közlekedés légkondicionált, kényelmes külön busszal

- elhelyezés középkategóriájú (kb. 3-4*-os) szállodákban, kétágyas fürdőszobás szobákban ír reggelikkel, illetve a programban leírt étkezésekkel (félpanziós ellátás)

- magyar nyelvű csoportkísérő idegenvezető

 Részvételi költség:
  • Bruttó alapár: 656.000 Ft

  • Sztornó biztosítás: 9.185 Ft (a bruttó alapárra)

  • Egyágyas felár: 138.000 Ft (mentességről ld. Akciók menüpont)


Helyszínen fizetendő költségek:

Belépők + helyi idegenforgalmi adók: 120 EUR/fő (a helyszínen fizetendő a kinti szolgáltatóknak)

A 120 EUR/fő a belépőket, és az ezekhez kapcsolódó szervezési, foglalási és az esetenkénti transzfer költségeket tartalmazza. Ez a kinti szolgáltatóknak érkezéskor, egy összegben fizetendő.

 

Borravaló: ajánlott 4 EUR/nap/főTovábbi tudnivalók:

Minimum létszám: 25 fő

18-24 fő közötti létszámfelár: 32.000 Ft

 

Kötelező védőoltás nincs. További tájékoztatást a Nemzetközi Oltóközpontban, illetve a www.utazaselott.hu  weboldalon talál.

 

Fontos! Az útlevélnek, vagy plasztik személyi igazolványnak a visszaérkezésig érvényesnek kell lennie.

A valutaárfolyam változások az árakat módosíthatják. Az út árai 1 EUR = 380 Ft, 1 USD = 355 Ft árfolyamig érvényesek.

Az utat kisebb létszámmal is indíthatjuk,de más árakkal és más szolgáltatásokkal.

 

Időjárási adatokról bővebben itt tájékozódhat:

 

Utasaink írták vendégkönyvünkben:

 

"2006. ápr. 20-26. között, 27-en vettünk részt az AB-AGRO utazási iroda által szervezett írországi tanulmányúton. Minden résztvevő nevében mondhatom, hogy az út rendkívül színvonalas volt, köszönhetően a jó szervezésnek és az idegenvezetésnek, Írország pedig csodálatos hely, ajánlom mindenkinek!"

 

„Minden résztvevő nevében mondhatom, hogy az út rendkívül színvonalas volt, köszönhetően a jó szervezésnek és az idegenvezetésnek, Írország pedig csodálatos hely, ajánlom mindenkinek!”

 

"A program csodálatos, az időjárás - az előrejelzések ellenére - kegyes volt.

Köszönet az iroda dolgozóinak a gazdag programért, a remek szervezésért, Dr. Czibulka Zoltán idegenvezetőnek a pazar vezetésért, s nem utolsó sorban a kis csoport tagjainka, akik valamennyien hozzájárultak ahhoz, hogy az út minden tekintetben maradéktalan élményt nyújtson."

 

"Október 24-én jöttünk haza Írországból. Nagyon kellemes utunk volt. Gyönyörű őszi időt fogtunk ki. (Nem tudom, ebben volt-e valami szerepe az irodának?:)"


Ország bemutatása:
Írország - Moher szikla
Írország - Dingle-öböl
Írország - Dublin
Írország - Dublin
Írország
Írország - Galway
Írország - whisky
Írország
Írország
Írország
Írország
Írország
Írország - Rock of Cashel
Írország
Írország
Írország - Trinity College
A képek csak illusztrációk, nem biztos, hogy az utazás érinti az azokon szereplő tájegységeket!