Keresési lehetőségek

Ország szerint


Időpont szerint
Indulás:

Érkezés:


Ár szerint


KATALÓGUSUNK

Körutazásos katalógus
Körutazásos katalógus
Letöltés (PDF)

VIDEOKLIPPEK ÚTJAINKRÓL

A társítást kérőknek
- ha nem találunk társat -
nem kell 1 ágyas felárat fizetni!

(100.000 Ft-ig)

--<>--<>--


Kérjük, aki az
AKCIÓINKRÓL SZÓLÓ HÍRLEVELÜNKET szeretné megkapni, írja meg nekünk email címét,
valamint, ha prospektust szeretne, levelezési címét.
(Az adatokat természetesen a törvényeknek megfelelően bizalmasan kezeljük.)



Adatkezelési szabályzatunkat ITT olvashatja.



Általános Szerződési Feltételek (ÁSZF)



Utolsó frissítés:
2019.05.17 08:32
Főoldal  » Társas körutak  » Amerika  » Chile, Bolívia a sósivataggal és Argentína az Andokon átkelve

Chile, Bolívia a sósivataggal és Argentína az Andokon átkelve

Óriás Dél-Amerika körút I




Utazási időpontok:
  • 2019. október 12 - október 26

Az utazás bemutatása:

Tervezett program:

1. nap: Budapest …

Elrepülés átszállással Budapestről menetrend szerinti járattal Santiago de Chilébe. Étkezések és éjszakázás a repülőgép fedélzetén.

 

2. nap: … Santiago de Chile (Chile)

Menetrendtől függően megérkezés Santiago de Chilébe, Latin-Amerika legnagyobb városába. Érkezést követően városnézés: főtér a 0 kilométer-kővel, Alameda (a város főutcája, mely kulturális sokféleségével és üzleteivel csábítja a nézelődőt), La Moneda (elnöki palota), Santa Lucia-hegy (Santiago alapításának helyszíne), bohém-negyed (kávézókkal, éttermekkel, kis színházakkal, könyvesboltokkal). Vacsora. Szállás Santiago de Chilében.

 

3. nap: Valparaiso – Vińa del Mar

Reggeli, majd egésznapos kirándulás a tengerparti régióba. Első állomásunk Valparaiso, ahol megtekintjük a híres Nobel-díjas chilei költő, Pablo Neruda házát, amely ma már emlékmúzeumként működik. Továbbutazás Vińa del Mar-ba, „a kertek városa”-ba. Idő függvényében szabad program, majd visszautazás a fővárosba. Vacsora. Szállás Santiago de Chilében.

 

4. nap: Santiago de Chile

Reggeli, majd gyalogos városnézés: felmenetel a római (Piazza di Spagna) Mária-szobor másához függővasúttal. Már maga az út is lélegzetelállító, de felérve a hegy tetejére még gyönyörűbb panoráma tárul a szemünk elé: a város és az azt körülölelő hegyek. Vacsora. Szállás Santiago de Chilében.

 

5. nap: Santiago de Chile – Sucre (Bolívia) – Potosí

Kora hajnalban transzfer a repülőtérre és elrepülés átszállással Sucre-be, Bolívia alkotmányos és igazságszolgáltatási fővárosába (az adminisztratív La Paz). Sokak szerint innen indult Latin-Amerika Spanyolország elleni függetlenségi harca. Napközben megkezdjük utazásunkat Potosí felé, keresztül az Andok vonulatain. Szállás Potosí-ban.

 

6. nap: Potosí – Uyuni

Reggeli után megtekintjük a Casa de la Moneda-t, valamint a San Francisco kolostor tetejéről letekintve a magasból csodálhatjuk meg a látképet. Potosí a világ egyik legmagasabban fekvő városa (kb. 4000 méter). A város a Cerro de Potosí „gazdag hegy” lábánál fekszik (ezürtérc). Utazás Uyuniba. Szállás Uyuniban.

 

7. nap: Uyuni – sósivatag – Sucre

Reggeli, majd utunk egyik fénypontjaként, a világ legnagyobb sósivatagát tekintjük meg. Megcsodálhatjuk ezt a különleges, vakítóan fehér képződményt. Oszlopkaktuszos szigeteket és sókitermelő helyeket láthatunk. Visszautazás Sucre-be. Szállás Sucre-ben.

 

8. nap: Sucre – La Paz

Reggeli után városnézés: megtekintjük a Recoleta kolostort, az indián kultúra múzeumát, a katedrálist, a Casa de la Libertad-ot, valamint egy helyi piacot. Transzfer a repülőtérre és elrepülés La Pazba. Szállás La Paz-ban.

 

9. nap: La Paz

Reggeli, majd délelőtt városnézés Bolívia kormányzati városában: Calle Jaén – gyönyörű állapotban megmaradt koloniális épületeiről nevezetes utca, Murillo Tér, San Fransisco templom, helyi piac. Délután felkeressük a La Paztól nem messze fekvő Hold-völgyét, ahol az évmilliók eróziójának eredményét láthatjuk a holdbéli tájon. Szállás La Pazban.

 

10. nap: La Paz – Puerto Montt – Puerto Varas

Reggeli után transzfer a repülőtérre és elrepülés átszállással Puerto Monttba, majd busszal utazunk tovább Puerto Varasba, egy bájos tóparti városba, ahonnan kedvező időjárás esetén az Osorno vulkánra nyílik gyönyörű kilátás. Vacsora. Szállás Puerto Varasban.

 

11. nap: Puerto Varas – Andok hegység – Petrohue vízesés – San Carlos de Bariloche (Argentína)

Reggeli, majd egy csodálatos egésznapos útra indulunk az Andok hegységen keresztül, amely során hajóval kelünk át tavakon, busszal folytatva utunkat közöttük. Útközben lenyűgöző tájakon haladunk át, valamint megtekintjük a Petrohue vízesést is. Késő estére (kb. 9 órakor) érkezünk San Carlos de Barilochébe, Argentínába. Szállás Barilochéban.

        

12. nap: Bariloche – Buenos Aires

Reggeli, majd gyalogos városnézés az Andok lábánál fekvő gyönyörű városban, mely egész évben vonzza a turistákat izgalmas légkörével, sí-központjaival. Délután transzfer a repülőtérre és elrepülés Buenos Airesbe. Érkezés után transzfer a szállodába. Vacsora. Szállás Buenos Airesben.

 

13. nap: Buenos Aires – Tigre-delta – városnézés

Reggeli, majd utazás a Paraná-folyó deltájához, ahol katamaránba ülünk és elutazunk Tigrébe. A féltrópusi környezetben betekintést nyerhetünk az argentin jómódúak életébe (nyaralóházak, jacht-klubok és evezős-klubok). Visszatérés Buenos Airesbe. Délután félnapos városnézés: a Plaza de Mayo, a Casa Rosada, Kormányzósági Palota, Metropolitan katedrális, a Colon színház, Kongresszusi Palota, Obeliszk, stb. Vacsora. Szállás Buenos Airesben.

 

14. nap: Buenos Aires …

Reggeli után folytatjuk városnézésünket, majd kora délután transzfer a repülőtérre elrepülés átszállással Budapestre menetrend szerinti járattal. Étkezések és éjszakázás a repülőgép fedélzetén.

 

15. nap: … Budapest

Hazaérkezés menetrendtől függően Budapestre.

 

Az út során érintett UNESCO Világörökségek:

-            Valparaiso történelmi negyede

-            Sucre történelmi óvárosa

-            Potosí történelmi város és ezüstbányák

 

A változtatás jogát fenntartjuk!



Szolgáltatások:

Az árak kialakítás alatt!

Részletek hamarosan a honlapunkon.



Részvételi költség:



További tudnivalók:

Ország bemutatása:
Argentína
Argentína
Argentína
Argentína tangó
Chile
Chile
A képek csak illusztrációk, nem biztos, hogy az utazás érinti az azokon szereplő tájegységeket!