Keresési lehetőségek

Ország szerint


Időpont szerint
Indulás:

Érkezés:


Ár szerint


KATALÓGUSUNK

Körutazásos katalógus
Körutazásos katalógus


VIDEOKLIPPEK ÚTJAINKRÓL

A társítást kérőknek
- ha nem találunk társat -
nem kell 1 ágyas felárat fizetni!

(100.000 Ft-ig)

--<>--<>--


Kérjük, aki az
AKCIÓINKRÓL SZÓLÓ HÍRLEVELÜNKET szeretné megkapni, írja meg nekünk email címét,
valamint, ha prospektust szeretne, levelezési címét.
(Az adatokat természetesen a törvényeknek megfelelően bizalmasan kezeljük.)Adatkezelési szabályzatunkat ITT olvashatja.Általános Szerződési Feltételek (ÁSZF)Utolsó frissítés:
2024.05.17 15:19
Főoldal  » Társas körutak  » Afrika  » Algéria - Észak-Afrika ékköve (8 napos)

Algéria - Észak-Afrika ékköve (8 napos)

Körutazás a Mediterráneum történelmi emlékekben és természeti látnivalókban gazdag országában
Utazási időpontok:
  • 2024. május 22 - május 29

Az utazás bemutatása:

 

Tervezett program:

1. nap: Budapest – Algír

Elrepülés Budapestről átszállással Algéria fővárosába, Algírba. Érkezést követően transzfer a szállodába. Vacsora, szállás Algírban.

 

2. nap: Algír – Kashba

Reggeli, majd látogatás az UNESCO Világörökségek részét képező óvárosban. Algír óvárosa, hivatalos nevén az algíri Kashba, a tengerpartig ereszkedő Szahel-dombok oldalán terül el. A Kashba szűk, kanyargós utcácskák és festői házak alkotta útvesztő; két részre oszlik: a dombot koronázó felsővárosra és a magaslat lábánál, a tengerparton elterülő alsóvárosra. Meglátogatjuk a város legrégebben épült templomát, a Szent Fülöp Székesegyházat (ma Ketchaoua Mecset), és a neobizánci stílusban épült katolikus templomot, a Notre-Dame dAfrique-ot. Vacsora, szállás Algírban.

 

3. nap: Algír – Tipaza – Hamma

Reggeli, majd felkeressük Tipazában a romvárost. Megtekintjük a Kbor er Roumia, egykori mauritániai királyi mauzóleumát (Szeléné királynő sírjával), majd Algírban a csodás fikuszfákkal és bámulatos liánokkal tarkított Le Jardin dEssai du Hamma-t (botanikus kert), valamint az algériai függetlenségi háború áldozatainak emlékművét. Meglátogatjuk a Chercell Régészeti Múzeumban és kertjében található gyűjteményeket. Vacsora, szállás Algírban.

 

4. nap: Algír – Djemila – Setif

Reggeli után kirándulás Djemilába, melynek római kori romjai az UNESCO Világörökségek részét képezik. Az egykor itt található római települést, Cuicult, Nerva császár idején alapították. A ma itt található romok egy rendkívüli civilizációról tanúskodnak. Ez az egyik legszebben megmaradt római kori maradvány-együttes. Jól kivehető a város oszlopsorral övezett főútja, az egykori fórum, a kapitolium, a bazilika, a piac, a templomok, a régi fürdő, a diadalív és a színház is. A látogatás végeztével utazás Setifbe. Vacsora, szállás Setifben.

 

5. nap: Setif – Constantine

Reggeli, majd utunkat a hegyek között fekvő Constantine felé folytatjuk. Érkezést követően felfedezzük a várost, melyet szédítően mély szakadékok szelnek ketté. Az ezeket összekötő festői függőhidak és viaduktok lenyűgöző látványt nyújtanak. Constantine-t a „Hídak városának” is szokták nevezni: Sidi Rached, El Kantaradu és Sidi MSid a város ikonjai. Megtekintjük az Ahmed-Bey palotát és a Cirta Régészeti Múzeumot. Vacsora és szállás Constantine-ban.

 

6. nap: Batna – Lambaesis – Timgad – Rhoufi kanyon – Biskra

Reggeli után utazás az Aures hegység lábánál épült Batnába. Meglátogatjuk Lambaesis romjait, majd utazás Timgadba, mely a hálós szerkezetű római kori városok szép, észak-afrikai példája. Jelentős épületei a diadalívek, színház, könyvtár és termálfürdők. A kiterjedt romterületet helyenként „észak-afrikai Pompeji”-ként is emlegetik. Utazás Biskra felé. Útközben a Rhoufi kanyon lélegzetelállító szépsége tárul szemünk elé. A völgyből kicsiny falvak tűnnek ki, melyeket a környező hegyvonulatok masszív falai fognak közre. A természeti erők és az erózió egy mély folyóvölgyet alakított ki, de a folyó a száraz évszakban nem látható a felszínen. Azonban a felszín alatt található víznek köszönhetően egy gyönyörű pálmaliget töri meg a sziklák kopárságát. 1902-ben a Transatlantique szállodalánc egy a sziklafalba vájt, tizennégy szobás hotelt emeltetett ide, melynek ma már csak a romjai láthatóak, egykor azonban virágzó szálloda volt, még a híres francia színész, Louis de Funes is megszállt itt. A környék lakossága egészen a közelmúltig szintén a kanyon falába vájt házakban lakott. Folytatjuk utunkat Biskrába. Vacsora és szállás Biskrában.

 

7. nap: Biskra – Algír

Reggeli után informális buszos városnézést követően megkezdjük utunkat Algír felé. Útközben megállunk az elbűvölő El Kantara oázisnál, melyet az ősi időkben „Herkules cipője” néven emlegettek. Az oázist közrefogó hatalmas hegyvonulatok, az alattuk zöld szőnyegként elterülő pálmaliget és a mindezt középen kettészelő folyó együtt alakítják a táj szépségét. Láthatjuk a római kor számos hagyatékát és azt a római hidat is, melybe III. Napóleon belevésette nevét és arcmását, ezzel állítva emléket az oázisban tett látogatásának. Vacsora és szállás Algírban.

 

8. nap: Algír – Budapest

Reggeli, majd transzfer a repülőtérre és hazarepülés átszállással Budapestre.

 

 

Az út során érintett UNESCO Világörökségek:

- Algír óvárosa

- Tipaza

- Djemila római kori romjai

- Timgad

 

 

Várható szállodák (vagy hasonlók):

Algír:              New Day Hotel

Setif:               Hotel Novotel

Constantine:   Hotel Novotel

Biskra:            Hakim Saadan Hotel

 

Várható menetrend májusban: (Turkish Airlines)

  TK1034  22MAY  BUDAPEST-ISZTAMBUL   13:55-17:10

  TK 655   22MAY  ISZTAMBUL-ALGÍR         21:45-23:25

  TK 652   29MAY  ALGÍR-ISZTAMBUL         11:45-17:20

  TK1037  29MAY  ISZTAMBUL-BUDAPEST   18:35-19:35 

 

A változtatás jogát fenntartjuk!Szolgáltatások:

A bruttó alapár az alábbiakat tartalmazza:

-         repülőjegy és  reptéri illetékek

-         BBP biztosítás (EUB Air&Cruise TOP: 5.920 Ft)

-         közlekedés helyi külön busszal

-         elhelyezés középkategóriájú (kb. helyi 4*-os) szállodákban, kétágyas fürdőszobás szobákban, reggelivel

-         magyar nyelvű csoportkísérő idegenvezetőRészvételi költség:
  • Bruttó alapár: 587.000 Ft (Tájékoztatás: alap részvételi díj 448.000 Ft + repülőjegy illetékekkel kb. 139.000 Ft)

  • Vízumdíj: 45.000 Ft

  • Sztornó biztosítás : 8.220 Ft (a bruttó alapárra)

  • Egyágyas felár: 118.000 Ft (mentességről ld. az Akciók menüpontot)


Helyszínen fizetendő költségek:

Helyszíni belépők és a program szerinti főétkezések: 145 EUR/fő (a helyszínen fizetendő a kinti szolgáltatóknak)

A 145 EUR/fő a belépőket, a programban feltüntetett főétkezéseket (vacsorák, néhány esetben ebédek), és az ezekhez kapcsolódó szervezési, foglalási és az esetenkénti transzfer költségeket tartalmazza. Ez a kinti szolgáltatóknak érkezéskor, egy összegben fizetendő.

 

Borravalók: ajánlott 4 EUR/nap/főTovábbi tudnivalók:

Minimum létszám: 16 fő

 

COVID-19 BEUTAZÁSI FELTÉTELEK (2023.08.04.):

Algériába a jelenleg érvényes beutazási szabályok szerint, covid-19 elleni védőoltás és teszt nélkül is be lehet utazni.

 

Egyéb kötelező védőoltás nincs. További tájékoztatást a Nemzetközi Oltóközpontban, illetve a www.utazaselott.hu  weboldalon talál.

 

Fontos! Az útlevélnek a visszaérkezéstől számított 6 hónapig érvényesnek kell lennie, és minimum 2 egymással szembeni üres oldalnak kell benne lennie.

 

Az utat kisebb létszámmal is tudjuk indítani, csak más áron és más szolgáltatásokkal.

A valutaárfolyam változások az árakat módosíthatják. Az árak  1 EUR = 380 HUF árfolyamig érvényesek!

 

Az utazás egyes látnivalói érinthetnek olyan területeket, melyek megtalálhatóak a Külgazdasági- és Külügyminisztérium I-es, illetve II-es besorolású listáján.


Ország bemutatása:
Algéria, Timgad
Algéria, Tipaza
Algéria, Djemila
Algéria
Algéria, Constantine
Algéria,  Biskra
A képek csak illusztrációk, nem biztos, hogy az utazás érinti az azokon szereplő tájegységeket!