Keresési lehetőségek

Ország szerint


Időpont szerint
Indulás:

Érkezés:


Ár szerint


KATALÓGUSUNK

Körutazásos katalógus
Körutazásos katalógus
Letöltés (PDF)

VIDEOKLIPPEK ÚTJAINKRÓL

A társítást kérőknek
- ha nem találunk társat -
nem kell 1 ágyas felárat fizetni!

(100.000 Ft-ig)

--<>--<>--


Kérjük, aki az
AKCIÓINKRÓL SZÓLÓ HÍRLEVELÜNKET szeretné megkapni, írja meg nekünk email címét,
valamint, ha prospektust szeretne, levelezési címét.
(Az adatokat természetesen a törvényeknek megfelelően bizalmasan kezeljük.)Adatkezelési szabályzatunkat ITT olvashatja.Általános Szerződési Feltételek (ÁSZF)Utolsó frissítés:
2020.07.10 12:25
Főoldal  » Társas körutak  » Európa  » Albánián keresztül-kasul

Albánián keresztül-kasul

Belgrád, Skodra, Kruje, Durres, Tirana, Vlora, Saranda, Gjirokastra, Berat, Ohridi-tó, Skopje
Utazási időpontok:
  • 2020. szeptember 19 - szeptember 26

Az utazás bemutatása:

Tervezett program:

 

1. nap: Budapest – Belgrád – Nova Varoš

Indulás Budapestről 05:00-kor, Szegedről 7:30-kor (előzetes egyeztetés alapján lehetséges Kecskemét, Kiskunfélegyháza). A délelőtti órákban érkezés Belgrádba. Itt városnéző vonattal körbejárjuk Kalemegdánt. Ezután meglátogatjuk az egyetlen pravoszláv katonai kolostort, amit most újítottak fel, megtekintjük a golyó hüvelyekből készült csillárt, valamint a két bronz katona szobrát, melyek a bejáratnál helyezkednek el. Hagyományos gyertya vásárlás és gyújtás élőkért és halottakért. Egy emelettel lejjebb található a Sveti Petka kolostor, ez a szent legismertebb családi és házi védőszent Szerbiában. Arany mozaik lapokból kiépített mennyezet, ivóvíz forrás található az oltár padlózatában, amit a jelenlevő ügyeletes pap folyamatosan szentel napi 24 órában, vízvásárlási lehetőség. A kolostor látogatás után séta a Kneza Mihajla korzón a parlamentig. Utazás Nova Varošig, Zlatiboron keresztül, ahol szállás és vacsora.

 

2. nap: Skodra - Shengjin

Reggeli után Montenegrón utazunk keresztül, majd a Skadari tó mellett pihenő. Albániába érkezve első megálló Skodra városba érve megtekintjük a kalkuttai Teréz anya katedrálisát, ami zarándokhelynek számít. Utána ellátogatunk az Ólom dzsámihoz, ami a legnagyobb a Balkánon. Városnézés buszból: Kommunista kapu, Kisiparosok sugárútja, színház, opera... Esti órákban érkezünk Shengjinbe, a tengerpartra, ahol elfoglaljuk a szálláshelyünket és vacsorázunk.

 

3. nap: Kruje - Durres

Reggeli után indulunk a Krujei vár és város felé, (amit megtekintünk), majd a legöregebb és legismertebb bazáron keresztülhaladva megyünk a Szkender beg múzeumba. Szabadidő, vásárlási lehetőség. Utunkat folytatjuk Tiranába, ahol megtekintjük a Nemzeti Múzeumot, a Pál apostol templomot, városnézés és séta közben megnézzük az operát kívülről, Enver hodzsa piramisát. Továbbutazunk Durresig, ahol a szálloda elfoglalása, szabadprogram, vacsora.

 

4. nap: Durres – Berat - Durres

Reggeli után továbbutazunk Berátba az ezer ablakú városba, ahol ellátogatunk a várba és azon belül az ortodox görög-katolikus templomba, múzeumba és megtekintjük a leghíresebb ikongyűjteményt. Utunkat folytatjuk vissza Durresbe, délután vissza a szállodába, pihenés, fürdőzés, vacsora. Este sétával összekötött városnézés: körbe sétáljuk a legöregebb colosseumot, a római piacot és a felhőkarcoló teraszán kávézhatunk. Esti órákban visszaérkezés a szállodába.

 

5. nap: Vlora - Butrin

Reggeli után az albán tengerpart mellet haladva megérkezünk Vloraba. A belvárostól nem messze lévő Szt. Mária kolostor megtekintése, ahová egy festői szépségű fahídon lehet átjutni. A városban megtekintjük: az alapító parlamentet, a legnagyobb bronzszobor csoportot, melyek az albán államalapító államfők szobrai. Tovább haladva a riviérán az Adriai és Jón tenger határán keresztül a Llogara Nemzeti Park csúcsára, amely 1.600 m fölött található. Pihenő és ebédelési lehetőség. Továbbutazunk a tengerpart mentén, Saranda városon keresztül Butrinba, mely az UNESCO Világörökség része. Itt megtekintjük a legismertebb archeológiai lelőhelyet, mely egy szabadtéri és zárt múzeum kiállítás. Indulás a szállásra az esti órákban, vacsora.

 

6. nap: Gjirokastra - Pogradec

Reggeli után indulás Gjirokastraba, útközben a különleges természeti szépségű Kék szem forrás megtekintése, ahol a kék víz hatalmas mélységből tör fel, és egyben a Bistrica folyót forrása is. Gjirokastra Enver hodzsa szülővárosa; a városnézés folyamán megtekintjük a katonai múzeumot és Enver Hodzsa szülőházát. Elbaszanon keresztülhaladva Pogradec városba érkezünk, mely az Ohridi-tó partján fekszik, ahol elfoglaljuk a szállást és vacsorázunk.

 

7. nap: Ohridi-tó – Skopje - Kumanovo

Reggeli után a tó partja mellet utazva haladunk a Sveti Naum ortodox zarándokhelyre, ahol Kliment és Naum csodatevők alapították a kolostort és a szenthelyet illetve itt dolgozta ki Ciril és Metod az ismert ciril ABC-t. Ohridi városnézés keretein belül megtekintjük a Szent Zsófia ortodox templomot az ismert freskókkal, séta és csónakázási lehetőség. Innen továbbutazunk Skopje városba, ahol sétával egybekötött városnézés során kívülről megtekintjük a Kalkuttai Teréz anya emlékházát, Nagy Sándor szoborcsoportját, az óvárost, a bazárt - szerájt (vacsora helyi specialitásból), valamint a helyi dzsámit. Továbbutazunk Kumanovoba, ahol elfoglaljuk szállásunkat.

 

8. nap: Kumanovo - Budapest

Reggeli után Szerbián keresztül haladva az esti órákban érkezünk Magyarországra.

 

Az iroda a programváltoztatás jogát fenntartja.

 

Az út során érintett UNESCO Világörökségek:

- Berat és Gjirokastra történelmi központjai

- Butrin romváros

- Az Ohrid-régió kulturális és történelmi együttese és természeti környezete

 Szolgáltatások:

 A részvételi díj az alábbiakat tartalmazza:

-  utazás klimatizált autóbusszal

- félpanziós ellátás (svédasztalos reggeli, menüs vagy svédasztalos vacsora szállodától függően)

 -  7 éjszaka 3*/4*-os szállodákban kétágyas tusoló / WC-s szobákban

- útlemondási biztosítás (sztornó)

- üdülőhelyi díj

- magyar nyelvű idegenvezetésRészvételi költség:
  • Részvételi díj: 139.600 Ft

  • Egyágyas felár: 30.000 Ft

  • Belépők kb.: 50 EUR

  • Fix ülőhelyfoglalás a buszon: 2.000 Ft

  • BBP Classic: 570 Ft /fő/nap-tól


 Belépők: kb. 50 EURTovábbi tudnivalók:

 

Minimum létszám: 25 fő

 

 Társiroda: Adria Tours

Engedélyszám: R-0456/1992/1999


Ország bemutatása:
Albánia, Tirana
Szerbia, Kalemegdán
Albánia, Skodra
Albánia, Shengjin tengerpart
Albánia, Kruje
Albánia, Gjirokastra
Macedónia, Skopje
A képek csak illusztrációk, nem biztos, hogy az utazás érinti az azokon szereplő tájegységeket!