Keresési lehetőségek

Ország szerint


Időpont szerint
Indulás:

Érkezés:


Ár szerint


KATALÓGUSUNK

Körutazásos katalógus
Körutazásos katalógus
Letöltés (PDF)

VIDEOKLIPPEK ÚTJAINKRÓL

A társítást kérőknek
- ha nem találunk társat -
nem kell 1 ágyas felárat fizetni!

(100.000 Ft-ig)

--<>--<>--


Kérjük, aki az
AKCIÓINKRÓL SZÓLÓ HÍRLEVELÜNKET szeretné megkapni, írja meg nekünk email címét,
valamint, ha prospektust szeretne, levelezési címét.
(Az adatokat természetesen a törvényeknek megfelelően bizalmasan kezeljük.)Adatkezelési szabályzatunkat ITT olvashatja.Általános Szerződési Feltételek (ÁSZF)Utolsó frissítés:
2019.08.23 08:15
Főoldal  » Társas körutak  » Európa  » Albánián keresztül-kasul

Albánián keresztül-kasul

Belgrad, Shkodra, Kruje, Durres, Tirana, Vlora, Saranda, Gjirokastra, Berat, Ohridi-tó, Skopje
Utazási időpontok:
  • 2019. szeptember 18 - szeptember 25

Az utazás bemutatása:

Tervezett program:

 

1. nap: Debrecen – Belgrád – Nova Varoš

Indulás Debrecenből 01:00-kor, Budapestről 05:00-kor, Szegedről 7:30-kor (előzetes egyeztetés alapján lehetséges szolnoki és ceglédi felszállás is, minimum 2 fő esetén, Kecskemét, Kiskunfélegyháza).

A délelőtti órákban érkezés Belgrádba. Itt városnéző vonattal körbejárjuk Kalemegdánt. Ezután meglátogatjuk az egyetlen pravoszláv katonai kolostort, amit most újítottak fel, megtekintjük a golyó hüvelyekből készült csillárt, valamint a két bronz katona szobrát, melyek a bejáratnál helyezkednek el. Hagyományos gyertya vásárlási lehetőség és gyújtás élőkért és halottakért. Egy emelettel lejjebb található a Sveti Petka kolostor, ez a szent legismertebb családi és házi védőszent Szerbiában. Arany mozaik lapokból kiépített mennyezet, ivóvíz forrás található az oltár padlózatában, amit a jelenlevő ügyeletes pap folyamatosan szentel napi 24 órában, vízvásárlási lehetőség. A kolostor látogatás után séta a Kneza Mihajla korzón a parlamentig, majd a Szent Márk templomot nézzük meg és annak pincéjében a királyi szarkofágokat. Utazás Nova Varošig, Zlatiboron keresztül, ahol szállás és vacsora.

 

2. nap: Skodra - Shengjin

Reggeli után Montenegron átutazunk, majd a Skadari tó mellett pihenő. Albániába érkezve, első megálló Skodra városba érve megtekintjük a kalkuttai Teréz anya katedrálisát, ami zarándokhelynek számit. Utána ellátogatunk az Ólom dzsámihoz, ami a legnagyobb a Balkánon. Városnézés buszból: Kommunista kapu, Kisiparosok sugárútja, színház, opera.... Esti órákban érkezünk Shengjinbe, a tengerpartra, ahol elfoglaljuk a szálláshelyünket és vacsorázunk.

 

3. nap: Kruje - Durres

Reggeli után indulunk a Krujei vár és város felé, (amit megtekintünk), majd a legöregebb és legismertebb bazáron keresztülhaladva megyünk a Szkender beg múzeumba. Szabadidő, vásárlási lehetőség. Továbbutazunk Durresig, ahol a szálloda elfoglalása után délután szabadprogram, strandolási lehetőség, vacsora.

 

4. nap: Tirana – Berat - Durres

Reggeli után továbbutazunk Tiranában, megtekintjük a Nemzeti múzeumot, a Pál apostol templomot, városnézés és séta közben megnézzük az operát kívülről, Enver hodzsa piramisát, a minisztériumokat, a városközpontot, a korzót és az Etembeu dzsámit. Továbbutazunk Berátba az ezer ablakú városba, ahol ellátogatunk a várba és azon belül az ortodox görögkatolikus templomba, múzeumba és megtekintjük a leghíresebb ikongyüjteményt. Utunkat folytatjuk Durresba, délután vissza a szállodába, pihenés, fürdőzés, vacsora. Este sétával összekötött városnézés: körbe sétáljuk a legöregebb kolosszeumot, a római piacot és a felhőkarcoló teraszán kávézhatunk. Esti órákban visszaérkezés a szállodába. Vacsora,

 

5. nap: Vlora - Butrin

Reggeli után az albán tengerpart mellet haladva megérkezünk Vloraba, ahol pihenéssel és sétával összekötött városnézés. Megtekintjük: az alapító parlamentet, a legnagyobb bronzszobor csoportot, melyek az albán államalapító államfők szobrai. Tovább haladva a riviérán az Adriai és Jón tenger határán keresztül a Llogara Nemzeti Park csúcsára, amely 1.600 m fölött található. Pihenő és ebédelési lehetőség. Továbbutazunk a tengerpart mentén, Saranda városon keresztül Butrinba, mely az UNESCO Világörökség része. Itt megtekintjük a legismertebb archeológiai lelőhelyet, mely egy szabadtéri és zárt múzeum kiállítás. Indulás a szállásra az esti órákban - fürdőzési lehetőséggel, vacsora.

 

6. nap: Gjirokastra - Pogradec

Reggeli után indulás Gjirokastraba, ami Enver hodzsa szülővárosa. Várnézés folyamán megtekintjük a katonai múzeumot, Enver Hodzsa szülőházát. Elbaszanon keresztülhaladva Pogradec városba érkezünk, mely az Ohridi-tó partján fekszik, ahol elfoglaljuk a szállást és vacsorázunk.

 

7. nap: Ohridi-tó – Skopje - Kumanovo

Reggeli után a tó partja mellet utazva haladunk a Sveti Naum ortodox zarándokhelyre, ahol Kliment és Naum csodatevők alapították a kolostort és a szenthelyet illetve itt dolgozta ki Ciril és Metod az ismert ciril ABC-t. Ohridi városnézés keretein belül megtekintjük a Szent Zsófia ortodox templomot az ismert freskókkal, séta és csónakázási lehetőség. Innen továbbutazunk Skopje városba, ahol sétával egybekötött városnézés során meglátogatjuk a Kalkuttai Teréz anya szülőházát, Nagy Sándor szoborcsoportját, az óvárost, a bazárt - szerájt (vacsora helyi specialitásból), valamint a helyi dzsámit. Továbbutazunk Kumanovoba, ahol elfoglaljuk szállásunkat.

 

8. nap: Kumanovo - Budapest

Reggeli után Szerbián keresztül haladva az esti órákban érkezünk Magyarországra.Szolgáltatások:

 

A részvételi díj az alábbiakat tartalmazza:

-  utazás klimatizált autóbusszal

- félpanziós ellátás (svédasztalos reggeli, menüs vagy svédasztalos vacsora szállodától függően)

 -  7 éjszaka 3*/4*-os szállodákban kétágyas tusoló / WC-s szobákban

- útlemondási biztosítás (sztornó)

- üdülőhelyi díj

- magyar nyelvű idegenvezetésRészvételi költség:
  • Részvételi díj: 138.600 Ft

  • Egyágyas felár: 30.000 Ft

  • Belépők kb.: 50 EUR

  • Fix ülőhelyfoglalás a buszon: 2.000 Ft

  • BBP Classic: 570 Ft /fő/nap-tól


 

Belépők: kb. 50 EURTovábbi tudnivalók:

 

Minimum létszám: 18 fő

 

 Társiroda: Adria Tours

Engedélyszám: R-0456/1992/1999


Ország bemutatása:
Albánia, Tirana
Szerbia, Kalemegdán
Albánia, Skodra
Albánia, Shengjin tengerpart
Albánia, Kruje
Albánia, Gjirokastra
Macedónia, Skopje
A képek csak illusztrációk, nem biztos, hogy az utazás érinti az azokon szereplő tájegységeket!