Keresési lehetőségek

Ország szerint


Időpont szerint
Indulás:

Érkezés:


Ár szerint


KATALÓGUSUNK

Körutazásos katalógus
Körutazásos katalógus


VIDEOKLIPPEK ÚTJAINKRÓL

A társítást kérőknek
- ha nem találunk társat -
nem kell 1 ágyas felárat fizetni!

(100.000 Ft-ig)

--<>--<>--


Kérjük, aki az
AKCIÓINKRÓL SZÓLÓ HÍRLEVELÜNKET szeretné megkapni, írja meg nekünk email címét,
valamint, ha prospektust szeretne, levelezési címét.
(Az adatokat természetesen a törvényeknek megfelelően bizalmasan kezeljük.)Adatkezelési szabályzatunkat ITT olvashatja.Általános Szerződési Feltételek (ÁSZF)Utolsó frissítés:
2024.07.12 16:32
Főoldal  » Társas körutak  » Ázsia  » Peking – Xian – Shanghai

Peking – Xian – Shanghai

Kína legjava
Utazási időpontok:
  • 2024. szeptember 16 - szeptember 25

Az utazás bemutatása:

Tervezett program:

1. nap, 2024. szeptember 16. (hétfő): Budapest …

Elrepülés Budapestről átszállással Shanghaiba. Étkezések és éjszakázás a repülőgép fedélzetén.

 

2. nap, 2024. szeptember 17. (kedd): … Shanghai

Megérkezés Shanghaiba. A város a Jangce torkolatában fekszik, délen a Hangzhoui-öböl határolja, Pekingtől és Kantontól azonos távolságra fekszik. Shanghai belvárosát a Huangpu folyó szeli ketté, és a városban számos folyó, csatorna és tó található, a városi vízfelületek megközelítik a 700 km2-t. A tengerpart régen közvetlenül Shanghainál volt, innen eredhet a neve is, amelyet úgy is lehet értelmezni, hogy „tengerre szállni”, ami a város kikötői jellegére utalhat. A kínai városoknak azonban van egy „rövid neve” is, Shanghai nevét kínaiul a „Hù” szótaggal rövidítik. Ez az írásjel szerepel a shanghai gépjárművek rendszámtábláin is. Vacsora egy városi étteremben. Este igazi csemege, az akrobata show megtekintése. Szállás Shanghaiban.

 

3. nap, 2024. szeptember 18. (szerda): Shanghai – Bund – Nanjing Road – Óváros – Örömök kertje – Jade Buddha templom

Reggeli, majd városnézés: áthaladunk a Bundon, amely a Huangpu folyó nyugati partján található, történelmi épületek sokaságával. Séta a híres Nanjing Roadon. Ezután látogatás Shanghai óvárosában, mely egy nagyon régi üzleti negyed, amelyben a turisztikai látványosságok, ajándéküzletek, éttermek, valamint a legöregebb bank, ékszerüzlet, teaház és a híres cikk-cakk híd egyaránt fellelhető. Az Örömök kertje is itt található, melyet a XVI. században egy kínai kormányhivatalnok – mandarin – építtetett, azonban az ópiumháború idején teljesen elpusztult és csak az 1950-es években építették újjá. Ez a lenyűgöző mandarinkert teljesen elfeledteti velünk, hogy egy 23 milliós város vesz körül bennünket. Látogatás a Jade Buddha templomban, amely két nagyon értékes jáde Buddha-szobornak ad otthont, melyeket még Burmából hozott egy szerzetes. Habár maga a templom csupán 1928-ban épült, a régi klasszikus stílus egyedülállóvá teszi ebben a hatalmas modern metropoliszban. Vacsora egy városi étteremben. Szállás Shanghaiban.

 

4. nap, 2024. szeptember 19. (csütörtök): Shanghai – Suzhou

Reggeli, majd szabadprogram vagy fakultatív programlehetőség: kirándulás Suzhouba, amely egy a Jangce folyó deltájában épült város, területének majdnem felét víz borítja; hatalmas csatornahálózata miatt méltán nevezik „Kelet Velencéjének”. 2500 éves történelme során több mandarinkert is épült a városban, ezek közül egyet tekintünk meg, majd (idő függvényében) ellátogatunk egy selyemgyárba, ahol megismerkedünk a híres kínai hernyóselyem készítésével. Vízibuszos kirándulást teszünk a csatornán. Visszautazás Shanghaiba. (A program ára: 28.500 Ft.) Vacsora egy városi étteremben. Szállás Shanghaiban.

 

5. nap, 2024. szeptember 20. (péntek): Shanghai – Xian

Reggeli után transzfer a repülőtérre és elrepülés Xianba. Érkezés után városnézés Xianban, mely több mint ezer éven keresztül a birodalom fővárosa volt. Látogatás a muzulmán negyedben: a Nagy Mecset megtekintése, amelynek egyik érdekessége, hogy a tradicionális muszlim és kínai építészeti stílusokat ötvözi. Fotóstop a Vadludak Nagy Pagodájánál. Vacsora egy városi étteremben. Szállás Xianban.

 

6. nap, 2024. szeptember 21. (szombat): Xian – Terrakotta Hadsereg – Xian

Reggeli után megtekintjük az agyaghadsereget. A Terrakotta Harcosok és Lovak a XX. század legjelentősebb régészeti lelete volt, melynek feltárása mind a mai napig tart. A mauzóleumot Kína első császára, Csin Si Huang építtette az i.e. III. században. Rendeltetése az volt, hogy az uralkodót halála után ide helyezzék örök nyugalomra tömérdek kincseivel együtt, az életnagyságú szobrok pedig a császárt voltak hivatottak őrizni a túlvilágon. Ez a hatalmas múzeum elénk tárja a 2300 évvel ezelőtti Kína hatalmasságát és gazdagságát; a több ezer restaurált szobor látványa lenyűgöző. Vacsora egy városi étteremben. Szállás Xianban.

 

7. nap, 2024. szeptember 22. (vasárnap): Xian – Peking a szuperexpresszel – Nyári Palota– Olimpiai helyszínek

Reggelinket csomagban kapjuk, majd transzfer a vasútállomásra. Elutazás Pekingbe szuperexpresszel, amely 300 kilométeres óránkénti sebességével kb. 4 óra alatt (megállók számától függően) teszi meg a távot. Érkezést követően városnézés. A Nyári Palota megtekintése: a Peking központjától 15 kilométerre nyugatra található Nyári Palota a legnagyobb császári park, amelynek háromnegyedét víz borítja; olyan mintha a Kunmingban lévő tavat varázsolták volna szemünk elé. A palota területén a kínai építészet jellegzetességei mind megtalálhatóak: pavilonok, kertek, tornyok és hidak. A tó partján sétálva, a több mint 700 méter hosszú faragott és festett folyosón ezernyi miniatűr képecske látható a fejünk fölött, amelyek mindegyike egy-egy történetet mesél el a kínai mitológiából. A hosszú folyosót négy pavilon szakítja meg, melyek a négy évszakot szimbolizálják. Fotóstop a 2008-as Nyári Olimpiai Játékok helyszínénél. Vacsora egy városi étteremben. Szállás Pekingben.

 

8. nap, 2024. szeptember 23. (hétfő): Peking – Szellemek Útja – Ming sírok – Kínai Nagy Fal

Reggeli után teszünk egy sétát a Szellemek Útján, majd meglátogatunk egyet a Ming császári sírok közül, ezután megnézzük a Kínai Nagy Fal egyik szakaszát. Úgy tartja a mondás, hogy a kínai embernek életében két helyre kell elzarándokolnia: a pekingi Tiltott Városba és a Nagy Falhoz. Visszautazás Pekingbe. Vacsora egy városi étteremben. Szállás Pekingben.

 

9. nap, 2024. szeptember 24. (kedd): Peking – Ég temploma – Tienanmen tér – Tiltott város …

Reggeli. Ellátogatunk az Ég templomába, ahová a Ming és a Qing császárok is gyalog jártak. Legnevezetesebb része, amelyet a fotókról is ismerhetünk, az Imádságok Csarnoka, melynek 4 főoszlopa a 4 évszakot reprezentálja. Itt láthatjuk még a kör alakú lépcsőzetes oltárt, ahol a kínaiak szerint a „Föld közepe” található. Peking szívében helyezkedik el Kína legnagyobb tere, a Tienanmen tér, amelyet többek között a Nemzeti Múzeum, a Nép Hőseinek emelt emlékmű, és Mao Ce-tung mauzóleuma vesznek körül. Miután végigsétálunk a hatalmas téren, majd elérkezünk a Tiltott Város déli bejáratához. A Tiltott Város a Ming és a Qing dinasztiák császári palotája volt közel ötszáz éven keresztül; rengeteg kincs és ritkaság található a ma Palota Múzeumnak nevezett komplexumban. A Tiltott Város domináns színe a sárga, mivel ez volt az uralkodói család szimbóluma. Egy egész városról lévén szó, több palotából, csarnokból és pavilonból áll. Egy különleges számítási módszer szerint eredetileg 9.999 helyiségből állt, mert a kínaiak szeretik a kilences számot. Napközben ebéd egy városi étteremben. Este transzfer a repülőtérre és elrepülés átszállással Budapestre menetrend szerinti járattal. Étkezések és éjszakázás a repülőgép fedélzetén.

 

10. nap, 2024. szeptember 25. (szerda): … Budapest

Érkezés Budapestre menetrendtől függően.

 

A programok sorrendje változhat!

 

Az út során érintett UNESCO Világörökségek:

- Suzhou mandarinkertek

- A Nagy Csatorna

- Terrakotta Hadsereg

- Pekingi Nyári Palota

- Ég temploma

- Ming királyi sírok

- Nagy Fal

- Tiltott Város

 

A várható menetrend:

2024. szeptember 16-17.   CA 720    Budapest 12:20 – Peking 04:10    

2024. szeptember 17.   CA 1507   Peking 07:30 - Shanghai 10:00

 

2024. szeptember 24.   CA 4136   Peking 20:20 - Chongqing 23:10

2024. szeptember 25.   CA 435    Chongqing 02:45 - Budapest 08:00

 

A változtatás jogát fenntartjuk!Szolgáltatások:

 

A bruttó alapár az alábbiakat tartalmazza:

-         repülőjegyek illetékekkel (nemzetközi és belső)

-         BBP biztosítás (EUB Air & Cruise Top: 7.400 Ft)

-         közlekedés külön busszal, szuperexpressz vonattal, belső repülőjárattal

-     elhelyezés középkategóriájú (kb. 4*-3*+-os) szállodákban, kétágyas fürdőszobás szobákban, reggelivel

-         magyar nyelvű csoportkísérő idegenvezető indulástól érkezésigRészvételi költség:
  • Bruttó alapár: 795.000 Ft (Tájékoztatás: alap részvételi díj 460.000 Ft + repülőjegyek illetékekkel kb. 335.000 Ft)

  • Sztornó biztosítás: 11.130 Ft (bruttó alapárra – 1,4%) (covid fedezettel)

  • A 4. napi fakultatív program: 28.500 Ft (Suzhou)

  • Egyágyas felár: 110.000 Ft (mentességről ld. Akciók menüpont)


2024. március 14-től 2025. december 31-ig a normál útlevéllel utazó magyar állampolgárok részére felfüggesztették a vízumigénylési kötelezettséget Kínába, maximum 15 napos utazásokra, így jelen állás szerint nem szükséges ehhez az úthoz sem vízumot igényelni.

 

 

Helyszínen fizetendő költségek:

Helyszíni belépők és a program szerinti főétkezések: 190 USD/fő (a helyszínen fizetendő a kinti szolgáltatóknak).

A 190 USD/fő a belépőket, a programban feltüntetett főétkezéseket (vacsorák, néhány esetben ebédek), és az ezekhez kapcsolódó szervezési, foglalási és az esetenkénti transzfer költségeket tartalmazza. Ez a kinti szolgáltatóknak érkezéskor, egy összegben fizetendő.

 

Borravaló: ajánlott 7 USD/nap/főTovábbi tudnivalók:

Minimum létszám: 18 fő

Fakultatív program: minimum 10 főtől

 

Kötelező védőoltás nincs. További tájékoztatást a Nemzetközi Oltóközpontban, illetve a www.utazaselott.hu  weboldalon talál.

 

Az útlevélnek az indulástól számított 6 hónapig érvényesnek kell lennie, és minimum 2 egymással szembeni üres oldalnak kell benne lennie!

 

A valutaárfolyam változások az árakat módosíthatják.  Az utat kisebb létszámmal is tudjuk indítani, csak más áron és más szolgáltatásokkal.


Ország bemutatása:
Kína - Suzhou
Kína - Terrakotta Hadsereg - Xian
Kína - Nanjing Road
Kínai Nagy Fal II.
Kína - Peking - Tiltott város
Kína - Tienanmen tér
Kína - Nyári Palota
A képek csak illusztrációk, nem biztos, hogy az utazás érinti az azokon szereplő tájegységeket!