Keresési lehetőségek

Ország szerint


Időpont szerint
Indulás:

Érkezés:


Ár szerint


KATALÓGUSUNK

Körutazásos katalógus
Körutazásos katalógus


VIDEOKLIPPEK ÚTJAINKRÓL

A társítást kérőknek
- ha nem találunk társat -
nem kell 1 ágyas felárat fizetni!

(100.000 Ft-ig)

--<>--<>--


Kérjük, aki az
AKCIÓINKRÓL SZÓLÓ HÍRLEVELÜNKET szeretné megkapni, írja meg nekünk email címét,
valamint, ha prospektust szeretne, levelezési címét.
(Az adatokat természetesen a törvényeknek megfelelően bizalmasan kezeljük.)Adatkezelési szabályzatunkat ITT olvashatja.Általános Szerződési Feltételek (ÁSZF)Utolsó frissítés:
2024.07.12 16:32
Főoldal  » Társas körutak  » Ázsia  » Óriás kínai körút II. (15 nap)

Óriás kínai körút II. (15 nap)

Peking – Nagy Fal – Chengde – Datong – Yungang sziklatemplomok – Xian – Shanghai – Suzhou
Utazási időpontok:
  • 2024. október 13 - október 27

Az utazás bemutatása:

 

Tervezett program:

1. nap: Budapest …

Elrepülés Budapestről átszállással Pekingbe. Étkezések és éjszakázás a repülőgép fedélzetén.

 

2. nap: … Peking – Olimpiai helyszín – Yonghe lámakolostor

Megérkezés Pekingbe, majd fotóstop a 2008-as Nyári Olimpiai Játékok helyszínénél. Megnézzük a Yonghe lámakolostort, mely a legnagyobb és legjobb állapotban lévő, még ma is működő lámakolostor Kínában, amely a XVII. században épült, azonban csak 1744-től lett a lámaigazgatás központja. Vacsora egy városi étteremben. Szállás Pekingben.

 

3. nap: Tienanmen tér – Tiltott Város

Reggeli, majd a városnézés: Peking szívében található Kína legnagyobb tere, a Tienanmen tér, amelyet többet között a Nemzeti Múzeum, a Nép Hőseinek emelt emlékmű és a Mao Ce-Tung Mauzóleum vesznek körül. Miután végigsétáltunk a hatalmas téren, elérkezünk a Tiltott Város déli bejáratához. A Tiltott Város a Ming és a Qing dinasztiák császári palotája volt közel ötszáz éven keresztül; rengeteg kincs és ritkaság található a ma Palota Múzeumnak nevezett komplexumban. A Tiltott Város domináns színe a sárga, mivel ez volt az uralkodói család szimbóluma. Egy egész városról lévén szó, több palotából, csarnokból és pavilonból áll. Egy különleges számítási módszer szerint eredetileg 9.999 helyiségből állt, mert a kínaiak szeretik a kilences számot. Vacsora egy városi étteremben. Szállás Pekingben.

 

4. nap: Peking – Nyári Palota – Nagy Fal – Chengde

Reggeli, majd a Nyári Palota megtekintése. A Peking központjától 15 kilométerre nyugatra található Nyári Palota a legnagyobb császári park, amelynek háromnegyedét víz borítja, a látvány olyan, mintha a Kunming-i tavat a szemünk elé varázsolták volna. A palota területén a kínai építészet jellegzetességei mind megtalálhatóak: pavilonok, kertek, tornyok és hidak. A tó partján sétálva a több mint 700 méter hosszú faragott és festett folyosón ezernyi miniatűr képecske látható a fejünk fölött, amelyek mindegyike egy-egy történetet mesél el a kínai mitológiából. A hosszú folyosót négy pavilon szakítja meg, amelyek a négy évszakot szimbolizálják. Ezután meglátogatjuk a Kínai Nagy Fal egyik szakaszát. Úgy tartja a mondás, hogy a kínai embernek életében két helyre kell elzarándokolnia: a pekingi Tiltott Városba és a Nagy Falhoz. Továbbutazás Chengdébe. Vacsora egy városi étteremben. Szállás Chengdében.

 

5. nap: Chengde – Puning templom – Putuozongcheng – Peking

Reggeli, majd városnézés Chengdében: a mandala stílusban épült Puning templomegyüttes az egyik legszebb kínai kolostor-épület, amely ma is működik. Itt található a világ legnagyobb fából faragott Buddha szobra, az ezerkarú, ezerszemű Avalokittesvara Boddhisattva szobra. Putuozongcheng, a tibeti Potala palota kicsinyített másának megtekintése, majd a chengdei Nyári Palota meglátogatása, mely a mandzsu császárok uralkodói központja volt. A nemes egyszerűséggel faragott, festetlen palota-együttes ma palota múzeum. Hatalmas parkja, lótusszal fedett tavaival, hídjaival, zárt kis parkjaival, kilátóival, pavilonjaival kellemes kirándulóközpont. Kína legnagyobb palotakert-együttese az UNESCO Világörökség része. Visszautazás Pekingbe. Vacsora egy városi étteremben. Szállás Pekingben.

 

6. nap: Peking – Ég temploma – Datong

Reggeli után ellátogatunk az Ég templomába, ahová a Ming és a Qing császárok is gyalog jártak. Legnevezetesebb része, amelyet a fotókról is ismerhetünk, az Imádságok Csarnoka, melynek 4 főoszlopa a 4 évszakot reprezentálja. Itt láthatjuk még a kör alakú lépcsőzetes oltárt, ahol a kínaiak szerint a „Föld közepe” található. Ebéd, majd utazás gyorsvonattal Datongba. A várost a Han-dinasztia idején, i.e. 200-ban alapították. Virágkorát az ezt követő időszakban élte, amikor a Kína és Mongólia között közlekedő teve-karavánok itt álltak meg pihenni. A várost történelme során többször kifosztották, de minden alkalommal sikerült talpra állnia. Érkezés után transzfer a szállodába. Szállás Datongban.

 

7. nap: Yungang sziklatemplomok – Kilenc Sárkány Fala

Reggeli, majd szabad program vagy fakultatív programlehetőség: a Yungang sziklatemplomok megtekintése, amely Kína három legnagyobb barlangegyüttesének egyike. Egy kilométer hosszan 53 barlangban több mint 50.000 sziklába faragott szobrot láthatunk, amelyeket az V. században készítettek. A hatalmas kőszobrok az indiai buddhista és a tradicionális kínai művészet stílusjegyeit egyaránt magukon viselik. Ezután ellátogatunk a 600 éves Kilenc Sárkány falához. (A program ára: 24.500 Ft.) Vacsora egy városi étteremben. Szállás Datongban.

 

8. nap: Hengshan függőtemplomok – Datong

Reggeli, majd megtekintjük a Hengshan-hegyi függőtemplomokat, amelyeket a földfelszíntől több mint 50 méter magasba építettek az V. században egyedülálló módszerrel; igazi építészeti csoda. Vacsora egy városi étteremben. Szállás Datongban.

 

9. nap: Datong – Xian – Vadludak Nagy Pagodája – Kősztélék Múzeuma

Reggel utazás gyorsvonattal Xianba. Megkezdjük városnézésünket Xianban, amely több mint ezer éven keresztül a birodalom fővárosa volt. Ellátogatunk a Kősztélék Múzeumába, amelyet a XI. században alapítottak, hogy megőrizzék a sztéléket. Látogatás a Vadludak Nagy Pagodájánál (kívülről). Az eredeti pagoda még a VII. században épült a híres buddhista szerzetes, Xuan Zang tiszteletére, amikor visszatért egy hosszú zarándokútról. Eredetileg a pagodában azt a közel 600 buddhista szöveget őrizték, amelyeket a szerzetes gyűjtött össze Indiában. A komplexum még ma is működik, szerzetesek élik itt mindennapjaikat. Vacsora egy városi étteremben. Este fakultatív programlehetőség: egy Tang zenés-táncos show megtekintése (helyszínen fizetendő). Szállás Xianban.

 

10. nap: Xian – Terrakotta Hadsereg – Nagy Mecset

Reggeli után a napot Xian leghíresebb látnivalójának szenteljük. A Terrakotta Harcosok és Lovak a XX. század legjelentősebb régészeti lelete volt, melynek feltárása mind a mai napig tart. A mauzóleumot Kína első császára, Csin Si Huang építtette az i.e. III. században. Rendeltetése az volt, hogy az uralkodót halála után ide helyezzék örök nyugalomra tömérdek kincseivel együtt, az életnagyságú szobrok pedig a császárt voltak hivatottak őrizni a túlvilágon. Ez a hatalmas múzeum elénk tárja a 2300 évvel ezelőtti Kína hatalmasságát és gazdagságát; a több ezer restaurált szobor látványa lenyűgöző. Visszautazás Xianba, ezután városnézés a muzulmán negyedben, a Nagy Mecset megtekintése, amelynek egyik érdekessége, hogy a tradicionális muszlim és kínai építészeti stílusokat ötvözi. Vacsora egy városi étteremben. Szállás Xianban.

 

11. nap: Xian – Shanghai – Tongli – Suzhou

Reggeli, majd transzfer a repülőtérre elrepülés Shanghaiba. Érkezést követően utazás Tongliba. A több mint 1000 éves víziváros azon a 7 szigeten fekszik, amelyeket 15 folyó alakított ki, és amelyeket összesen 49 kőhíd köt össze. Továbbutazunk Suzhouba, amely egy a Jangce folyó deltájában épült város, területének majdnem felét víz borítja; hatalmas csatornahálózata miatt méltán nevezik „Kelet Velencéjének”. Vacsora egy városi étteremben. Szállás Suzhouban.

 

12. nap: Suzhou – Shanghai

Reggeli, majd vízibuszos kirándulást teszünk a csatornán. 2500 éves történelme során több mandarinkert is épült a városban, közülük egyet meg is tekintünk, majd ellátogatunk egy selyemgyárba, ahol megismerkedünk a híres kínai hernyóselyem készítésével. Délután visszautazás Shanghaiba. Ismerkedés a koloniális Shanghai épületeivel és a modern városrész, Pudong jellegzetes épületeivel. Itt található a világ harmadik legmagasabb TV-tornya, a 88 emeletes Hyatt. Séta a Bundon, amely a Huangpu folyó nyugati partján található, történelmi épületek sokaságával. Séta a Nanjing Roadon. Vacsora egy városi étteremben. Szállás Shanghaiban.

 

13. nap: Shanghai – Jade Buddha templom – Örömök kertje

Reggeli után a Jade Buddha templom, amely két nagyon értékes jáde Buddha-szobornak ad otthont, amelyeket még Burmából hozott egy szerzetes. Habár maga a templom csupán 1928-ban épült, a régi klasszikus stílus azonban egyedülállóvá teszi ebben a hatalmas modern metropoliszban. Shanghai Óvárosa egy nagyon régi üzleti negyed, amelyben a turisztikai látványosságok, ajándéküzletek, éttermek, valamint a legöregebb bank, ékszerüzlet, teaház, és a cikk-cakk híd egyaránt fellelhető. A híres Örömök kertje is itt található, amelyet a XVI. században egy kínai kormányhivatalnok – mandarin – építtetett, azonban az ópiumháború idején teljesen elpusztult, és csak az 1950-es években építették újjá. Ez a lenyűgöző mandarinkert teljesen elfeledteti velünk, hogy egy 23 milliós város vesz körül bennünket. Fakultatív programlehetőség a helyszínen: hajókázás a Huangpu folyón, amely során Shanghai felhőkarcolóiban, épületeiben gyönyörködhetünk (helyszínen fizetendő). Vacsora egy városi étteremben. Szállás Shanghaiban.

 

14. nap: Shanghai …

Reggeli a szállodában. Fakultatív programlehetőség a helyszínen idő függvényében: felmenetel egy felhőkarcolóba (helyszínen fizetendő). Menetrendtől függően transzfer a repülőtérre és elrepülés átszállással Budapestre. Étkezések és éjszakázás a repülőgépen.

 

15. nap: … Budapest

Megérkezés Budapestre menetrendtől függően.

 

 

Az út során érintett UNESCO Világörökségek:

-          Tiltott Város

-          Nagy Fal

-          Pekingi Nyári Palota

-          Ég temploma

-          Chengde-i Nyári Palota

-          Yungang barlangok

-          Terrakotta Hadsereg

-          Suzhuo mandarinkertek

-          A Nagy Csatorna

 

 

A várható menetrend: (Qatar Airways)

QR 200      13OCT BUDAPEST – DOHA           16:05-22:25

QR5578     14OCT DOHA – PEKING               01:45-14:40

 

QR 871      27OCT SHANGHAI – DOHA          00:35-04:50

QR 199      27OCT DOHA – BUDAPEST          09:10-13:05

 

A változtatás jogát fenntartjuk!

 Szolgáltatások:

 A bruttó alapár az alábbiakat tartalmazza:

- repülőjegyek (nemzetközi és belső) illetékekkel

- BBP biztosítás (EUB Air & Cruise TOP: 11.110 Ft)

- közlekedés külön busszal, szuperexpressz vonattal, belső repülőjáratokkal

- elhelyezés középkategóriájú (kb. 4*-3*+-os) szállodákban, kétágyas fürdőszobás szobákban reggelivel

- magyar nyelvű csoportkísérő idegenvezető indulástól érkezésigRészvételi költség:
  • Bruttó alapár: 1.148.800 Ft (Tájékoztatás: alap részvételi díj 783.800 Ft + repülőjegyek illetékekkel kb. 365.000 Ft)

  • A 7. napi fakultatív program: 24.500 Ft (Yungang sziklatemplomok, Kilenc Sárkány fal)

  • Sztornó biztosítás: 22.975 Ft (a bruttó alapárra 2% - covid fedezettel)

  • Egyágyas felár: 215.000 Ft (mentességről ld. Akciók menüpont)


2024. március 14-től 2025. december 31-ig a normál útlevéllel utazó magyar állampolgárok részére felfüggesztették a vízumigénylési kötelezettséget Kínába, maximum 15 napos utazásokra, így jelen állás szerint nem szükséges ehhez az úthoz sem vízumot igényelni.

 

 

Helyszínen fizetendő költségek:

Helyszíni belépők és program szerinti főétkezések: 265 USD/fő (a helyszínen fizetendő a kinti szolgáltatóknak).

A 265 USD/fő a belépőket és a programban feltüntetett főétkezéseket (vacsorák, néhány helyen ebédek), az ezekhez kapcsolódó szervezési, foglalási, és az esetenkénti transzfer költségeket tartalmazza. Ez a helyszíni szolgáltatóknak érkezéskor, egy összegben fizetendő

 

Borravaló: ajánlott 7 USD/fő/nap További tudnivalók:

Minimum létszám: 20 fő

- 16-19 fő közötti létszámfelár: 35.000 Ft

 

Fakultatív program: minimum 8 főtől

 

Kötelező védőoltás nincs. További tájékoztatást a Nemzetközi Oltóközpontban, illetve a www.utazaselott.hu  weboldalon talál.

 

Az útlevélnek az indulástól számított 6 hónapig érvényesnek kell lennie, és minimum 2 egymással szembeni üres oldalnak kell benne lennie!

 

A valutaárfolyam változások az árakat módosíthatják. Az út árai 1 USD = 355 HUF árfolyamig érvényesek. Az utat kisebb létszámmal is tudjuk indítani, csak más áron és más szolgáltatásokkal.


Ország bemutatása:
Peking, Tiltott város
Kína, Terrakotta hadsereg
Kína, palota
Kína, tető
Kína, Tiltott város
Kína, Nyári Palota
Kína, Nagyfal
Kína, Ég temploma
Kína, Szuperexpressz
Kína, Nanjing road
Kína, Shangri La
Kína, Suzhou
Kína, Jangce
Kína, Shanghai
A képek csak illusztrációk, nem biztos, hogy az utazás érinti az azokon szereplő tájegységeket!