Keresési lehetőségek

Ország szerint


Időpont szerint
Indulás:

Érkezés:


Ár szerint


KATALÓGUSUNK

Körutazásos katalógus
Körutazásos katalógus


VIDEOKLIPPEK ÚTJAINKRÓL

A társítást kérőknek
- ha nem találunk társat -
nem kell 1 ágyas felárat fizetni!

(100.000 Ft-ig)

--<>--<>--


Kérjük, aki az
AKCIÓINKRÓL SZÓLÓ HÍRLEVELÜNKET szeretné megkapni, írja meg nekünk email címét,
valamint, ha prospektust szeretne, levelezési címét.
(Az adatokat természetesen a törvényeknek megfelelően bizalmasan kezeljük.)Adatkezelési szabályzatunkat ITT olvashatja.Általános Szerződési Feltételek (ÁSZF)Utolsó frissítés:
2024.02.23 17:52
Főoldal  » Társas körutak  » Ázsia  » Cseresznyevirágzás Dél-Koreában

Cseresznyevirágzás Dél-Koreában

Szöul – Gyeongju – Busan – Changwon – Jinhae
Utazási időpontok:
  • 2024. március 18 - március 26

Az utazás bemutatása:

 

Megismerheti a világ egyik legmodernebb metropoliszát az ország színes történelmével, gazdag kultúrájával, gyönyörű tájaival és ízletes konyhájával.

Vendégcsalogató ország: az élő történelem, gasztronómia és természet adta szépségek, mind egy helyen.

Ezt még tovább fűszerezi a fantasztikus virágzó cseresznyefák színpompája egész Koreában.

 

Tervezett program:

1. nap: Budapest …

Elrepülés Budapestről Szöulba. Étkezések és éjszakázás a repülőgép fedélzetén.

 

2. nap: ... Szöul / Incheon

Megérkezés Dél-Korea fővárosába, mely az ország legnagyobb városa, a világ egyik pénzügyi és kereskedelmi központja, a világ 2. legnagyobb városa. A dél-koreaiak egynegyede lakik itt. Megtekintjük kívülről az Elnöki Kékházat és séta a több mint 5 km hosszú Cheonggye pataknál, mely 4 méterrel az utcaszint alatt folyik keresztül a városon, hogy elvonulást kínáljon a nyüzsgő utcai világból. Vacsora, szállás Szöulban.

 

3. nap: Szöul

Reggelit követően folytatjuk látogatásunkat Szöul környékén: a Changdeok Palota, majd a Bukchon Hanok falu megtekintése. Betekintést nyerhetünk a helyi ételek világába a Gwangjang piacon. Ezután kirándulunk a Namsan-hegy tetején található, több mint 200 méter magas Szöul-toronyhoz, ahonnan gyönyörű panoráma nyílik a Han folyó által kettészelt fővárosra és környékére (a toronyba felmenetel a helyszínen külön fizetendő). Vacsora. Szállás Szöulban.

 

4. nap: Szöul – Gyeongju

Reggeli, majd transzfer a vasútállomásra és utazás a KTX koreai expresszvonattal Gyeongjuba (kb. 2 óra). Dél-Korea nagysebességű vasúthálózatának kiépítése a 2000-es években kezdődött el francia segítséggel. Érkezést követően a Gyeongju Történelmi Körzetbe látogatunk, mely az UNESCO Világörökség részét képezi. A terület templomok és paloták romjait, pagodákat foglal magába a Silla Királyság idejéből, melyet a világ egyik legnagyobb szabadtéri múzeumaként is ismernek. Megtekintjük a Bulguksa templomot, majd a Tumuli Parkot és az Anapjit. Ezután a Bomun-tóhoz látogatunk. Más városokkal ellentétben, ahol kevesebb helyszínen találkozhatunk cseresznyefákkal, Gyeongjuban a tavasz beköszöntével lépten-nyomon rózsaszínben pompázó fákat láthatunk. Vacsora. Szállás Gyeongjuban.

 

5. nap: Gyeongju – Busan

Reggeli, majd utazás autóbusszal Busanba. Érkezést követően városnézés Busanban, mely az ország második legnagyobb városa, egyben a legfontosabb kikötővárosa. Szöultól mintegy 453 km-re fekszik. Dél-Korea legnagyobb kikötővárosát 3,6 millió ember lakja. Megtekintjük Gamcheon kulturális falut. Gamcheont, a színes művészfalut bájos boltjai, hangulatos apró kávézói színes kavalkádja tették népszerűvé. Felkeressük Korea legnagyobb halpiacaként számontartott Jagalchi piacot, amely közel egy kilométer hosszú és a látványt fokozza a hétemeletes modern vásárcsarnok, melynek minden szintje más és más és a tengeri, halnak, rákok, polipok és minden fellelhető és ehető tengeri lény megtalálható. Később meglátogatjuk a busani filmmúzeumot. Busanban rendezik meg minden évben Ázsia legnagyobb filmfesztiválját. Vacsora. Szállás Busanban.

 

6. nap: Busan – Jinhae – Busan

Busant a Korea Miamijának is szokták nevezni, klímája, partszakasza nagyban hasonlít a Floridáéra. Busant sokszor hasonlítják Szöullal, de hangulatában sokkal inkább ázsiaibb és nyugalmasabb is. Reggeli után utazás Changwon város Jinhae kerületébe, mely híres a minden tavasszal megrendezésre kerülő cseresznyevirágzás fesztiváljáról. Évente majdnem egy millió koreai és külföldi látogatója van a rendezvénynek. Jinhae a Japán tengerészet bázisaként szolgált, a megszállás idején. Ma is több tengerészeti akadémiának és központnak ad otthont. Visszutazás Busanba. Vacsora. Szállás.

 

7. nap: Busan – Szöul

Reggelit követően transzfer a vasútállomásra és utazás a KTX expresszvonattal Szöulba (kb. 2,2 óra). A nagysebességű vonalak hossza 412 km, ezzel világviszonylatban a kilencedik, megelőzve ezzel olyan gazdaságokat, mint az USA, Ausztria vagy Nagy-Britannia. Nemzeti vasúttársasága a Korail. Több mint 200 km/h átlagsebességel utazunk. Érkezés követően megtekintjük a Yeouido Parkot, mely északkelet-délnyugat irányban, a sziget közepén halad át, hatalmas nyitott terület. Őshonos fák és szezonális virágok által szegélyezett gyalogutak, a virágzó cseresznyefák folyóparti látványa elbűvöli az embert. Transzfer a szállodába. Vacsora. Szállás Szöulban.

 

8. nap: Szöul / Incheon …

Reggelit követően megtekintjük az 1395-ben épült, majd 1867-ben felújított Gyeongbok Palotát. Ez volt a Joseon Dinasztia Öt Nagy Palotájának központi és legnagyobb épülete, melyet a XX. században a japánok szinte teljesen leromboltak. Sétálunk a Samcheongdong-gil utcán, ahol látjuk, hogyan ötvöződik a hagyományos és modern koreai építészet. Később felkeressük a Namdaemun piacot. Vacsorát követően transzfer a repülőtérre, éjszakázás és étkezések a repülőgép fedélzetén.

 

9. nap: … Budapest

Hazaérkezés menetrendtől függően Budapestre.

 

Várható szállodák (vagy hasonlók):

Seoul: Ibis Ambassador Seoul Insadong

Gyeongju: Commodore Hotel

Busan: Asti Hotel

 

Várható menetrend: (Emirates)

EK 112           18 MAR          Budapest – Dubai       15:10 – 23:20

EK 322           19 MAR          Dubai – Szöul             03:30 – 16:50

EK 323           25 MAR          Szöul – Dubai             23:55 – 05:05

EK 111           26 MAR          Dubai – Budapest      10:35 – 13:35

 

 

Az út során érintett UNESCO Világörökségek:

- Gyeongju Történelmi körzet

- Bulguksa templom

 

A változtatás jogát fenntartjuk!Szolgáltatások:

A bruttó alapár az alábbiakat tartalmazza:

- repülőjegy reptéri illetékkel

- BBP biztosítás (EUB Air&Cruise TOP: 6.660 Ft)

- közlekedés légkondicionált külön busszal, expressz vonattal

- elhelyezés középkategóriájú (kb. 4*-3*+-os) szállodákban kétágyas fürdőszobás szobákban, büfé reggelikkel

- magyar nyelvű csoportkisérő idegenvezető végig az út során

 Részvételi költség:
  • Bruttó alapár: 899.000 Ft (Tájékoztatás: alap részvételi díj: 585.000 Ft + repülőjegyek illetékkel kb. 314.000 Ft)

  • K-ETA engedély: 6.500 Ft

  • Sztornó biztosítás: 12.585 Ft (a bruttó alapárra)

  • Egyágyas felár: 195.000 Ft (mentességről ld. Akciók menüpont)


Helyszínen fizetendő költségek:

Helyszíni belépők és a program szerinti főétkezések: 195 USD/fő (a helyszínen fizetendő a kinti szolgáltatóknak)

A 195 USD/fő a belépőket és a programban feltüntetett főétkezéseket (vacsorák, néhány helyen ebédek),  az ezekhez kapcsolódó szervezési, foglalási, és az esetenkénti transzfer költségeket tartalmazza. Ez a helyszíni szolgáltatóknak érkezéskor, egy összegben fizetendő.

 

Borravaló: ajánlott 5 USD/nap/főTovábbi tudnivalók:

Minimum létszám: 25 fő

- 18-24 fő közötti felár: 35.000 Ft

 

Kötelező védőoltás nincs. További tájékoztatást a Nemzetközi Oltóközpontban, illetve a www.utazaselott.hu weboldalon talál.

 

Fontos! Az útlevélnek a visszaérkezéstől számított 6 hónapig érvényesnek kell lennie, és minimum 2 egymással szembeni üres oldalnak kell benne lennie.

 

A valutaárfolyam változások az árakat módosíthatják. Az út árai 1 USD = 355 HUF árfolyamig érvényesek. Az utat kisebb létszámmal is tudjuk indítani, csak más áron és más szolgáltatásokkal.

 


Ország bemutatása:
Dél-Korea - Gyeongbok palota
Dél-Korea people
Dél-Korea cseresznyevirágzás
Dél-Korea, Bulguksa templom 3.
Dél-Korea, Busan
A képek csak illusztrációk, nem biztos, hogy az utazás érinti az azokon szereplő tájegységeket!