Keresési lehetőségek

Ország szerint


Időpont szerint
Indulás:

Érkezés:


Ár szerint


KATALÓGUSUNK

Körutazásos katalógus
Körutazásos katalógus


VIDEOKLIPPEK ÚTJAINKRÓL

A társítást kérőknek
- ha nem találunk társat -
nem kell 1 ágyas felárat fizetni!

(100.000 Ft-ig)

--<>--<>--


Kérjük, aki az
AKCIÓINKRÓL SZÓLÓ HÍRLEVELÜNKET szeretné megkapni, írja meg nekünk email címét,
valamint, ha prospektust szeretne, levelezési címét.
(Az adatokat természetesen a törvényeknek megfelelően bizalmasan kezeljük.)Adatkezelési szabályzatunkat ITT olvashatja.Általános Szerződési Feltételek (ÁSZF)Utolsó frissítés:
2024.02.23 17:52
Főoldal  » Társas körutak  » Ázsia  » A Gangesz szentélyei és az Aranyháromszög

A Gangesz szentélyei és az Aranyháromszög

Delhi - Jaipur - Agra - Taj Mahal - Khajuraho erotikus templomai - Varanasi
Utazási időpontok:
  • 2024. március 11 - március 22

Az utazás bemutatása:

Tervezett program:

 

1. nap: Budapest …

Elrepülés Budapestről egy átszállással Delhibe. Étkezés és éjszakázás a repülőn.

 

2. nap:  … Delhi

Érkezés a reggeli órákban, reggeli, ahol lehetőség nyílik átöltözni, majd felfedezzük India fővárosát. Visszautazunk pár száz évet az időben Ó-Delhibe, mely „az igéző és változatlan Kelet dicsősége és csalárdsága, nagysága és szennye”. Felkeressük a Jama Masjidot, India legnagyobb mecsetét, bejárjuk riksával a Yamuna folyó partján épült Vörös Erőd melletti óváros sikátorait, a bazárt. Felkeressük a brit gyarmati korban épült Új-Delhit. Megtekintjük az egykori alkirály palotáját, ami ma az elnöki rezidencia, a Parlament és a Titkárság épületeit, a hivatali negyedet. Szemügyre vehetjük az India kaput, mely az I. Világháborúban elesett indiai katonáknak állít emléket. Végezetül megismerkedünk a modern vallásos indiai építészetet képviselő Laksmi Narajan (Birla) szentéllyel. Vacsora, szállás Delhiben.

 

3. nap: Delhi – Jhansi (vonattal) – Orchha – Khajuraho

Reggeli, majd indulás a pályaudvarra és elutazás Delhiből Jhansiba. Érkezés Jhansiba, majd innen továbbutazunk Khajurahoba, útközben Orchhában állunk meg a Betwa folyó partján, és felkeressük legszebb templomait. A Budela stílusú építészet fellegvára pompázatos szépségével rabul ejti a látogatót. Tovább folytatjuk utunkat Khajurahoba. Vacsora, szállás Khajurahoban.

 

4. nap: Khajuraho

Reggeli után városnézés. Megismerkedünk a világhírű zarándokhely, Khajuraho misztikus és gyönyörűséges templomaival, melyek India egyik leglátogatottabb emlékei. A Világörökség részét képező templomokat 950 és 1150 között építették, amikor a tantrikus hagyományok elfogadásra kerültek. A hely különlegességét az adja, hogy a templomok fala erotikus domborművekkel van díszítve, emiatt Káma Szutra templomokként is emlegetik őket. Vacsora, szállás Khajurahoban.

 

5. nap:  Khajuraho – Varanasi

Reggeli a szállodában, majd pihenő megállókkal, autóbusszal utazás Varanasiba, mely India egyik szent városa és a világ egyik legrégebbi lakott települése. Érkezést követően ellátogatunk Sarnath-ba - Gautama Buddha itt tanította először a Dharmát; megnézzük a Damok sztúpát, a Dharmarji Ka sztúpát és a főszentélyt. Az Indiai Mahabodhi Társaság a közelmúltban épített egy Viharát, amelynek a belső freskói megismertetnek bennünket India különböző részeinek a történelmi, építészeti és kulturális örökségével. Este egy egyedülálló hindu ceremónia, a Ganga Aarti részesei lehetünk, mely során vallási énekek kíséretében szent tüzeket gyújtanak a Gangesz folyó partján. Vacsora, szállás Varanasiban.

 

6. nap: Varanasi

Kora reggel csónakázás a Szent Gangesz folyón. Visszaérkezés a csónakkirándulásról, reggeli, majd ezt követően városnézés a hindu vallás szent városában, Varanasiban, régi nevén Benáreszben. „Benáresz vénebb a történelemnél, vénebb a hagyománynál, vénebb még a legendánál is - és kétszer olyan vénnek látszik, mint mindhárom együttvéve” - írta róla Mark Twain. Megtekintjük a Bharat Mata-, Durga templomokat és a Banaraas Hindu Egyetemet. Vacsora, szállás Varanasiban.

 

7. nap: Varanasi – Delhi  – Agra

Reggeli, majd transzfer a repülőtérre és elrepülés Varanasiból Delhibe. Érkezést követően busszal továbbutazás Agrába.  Szobák elfoglalása, szabadidő. Vacsora és szállás Agrában.

 

8. nap:  Agra – Taj Mahal

Kora reggel látogatás Agrában. Egy Világörökségnek, a szerelem emlékműveként elhíresült Taj Mahalnak szenteljük időnket. Sah Jahan építtette feleségének, Mumtaz Mahalnak állhatatos szerelme jeléül. „Ez a vörös homokkövön nyugvó óriási fehérmárvány tömeg a szó szoros értelmében ékszer.” Később bejárjuk az Agra Erődöt. Az impozáns erőd a Yamuna folyó partján fekszik, a Mughal időszak kézműves munkáját dicséri. Ellátogatunk a Taj előfutárának tekinthető, első teljes egészében fehér márványból épített Itimad-ud Daula síremlékéhez. Vacsora, szállás Agrában.

 

9. nap:  Agra – Fathepur Sikri – Jaipur

Reggeli után indulás Jaipurba. Útközben megállunk Fathepur Sikriben, a szellemvárosban, melyet 1569-ben Nagy Akbar építtetett és 14 éven át a mogul birodalom fővárosa volt. Akkoriban a mind lélekszámban, mind nagyságát tekintve még Londonnál is jelentősebb városban rubintok, gyémántok, drága selymek özöne tárult a látogató szeme elé. Érkezés Jaipurba. Vacsora, szállás Jaipurban.

 

10. nap:  Jaipur

Reggeli után ellátogatunk az Amber palotához, a magasan a tó felett emelkedő építményhez, melynek kupolái és tornyai Andersen meséit idézik. Délután városnézés Jaipurban. Fotóstop a Szelek Palotájánál (Hawa Mahal), amelyet Rajasthanban még a XVIII. században Pratap Singh maharadzsa építtetett. Megnézzük a rajastani maharadzsa által ma is lakott városi palotát és felkeressük a híres Jai Singh maharadzsa XVIII. században épített különös obszervatóriumát, a Jantar Mantart. Vacsora, szállás Jaipurban.

 

11. nap:  Jaipur – Delhi

Reggeli, majd utazás Delhibe. Érkezést követően városnézés Új-Delhiben: megtekintjük a Qutab Minart, amely az egyik legismertebb és legkarcsúbb torony a világon. A Qutab Minar, melyet a Hindusztán hetedik csodájának is neveznek, egy a világ örökségeként is számon tartott egykori minaret, és a közelében áll az V. századból megmaradt, nem rozsdásodó vasoszlop. Meglátogatjuk a Lótusz- templomot és megnézzük Indira Ghandi egykori lakóházát.  Vacsora, szállás Delhiben.

12. nap: Delhi  Budapest

Kora hajnalban transzfer a repülőtérre és hajnalban elrepülünk egy átszállással Budapestre. Érkezés Budapestre menetrendtől függően.

 

 

A változtatás jogát fenntartjuk! A látnivalók sorrendje felcserélődhet!

 

Várható menetrend ( LOT)

 

Március 11 LO 536 Budapest 12:55 – Varsó 14:15

Március 11. LO 71 Varsó 17:10 – Márciusr 12. Delhi 05:00

 

Március 22. LO 72 Delhi 07:00 – Varsó 11:20

Március 22. LO 537 Varsó 15:50 – Budapest 17:10

 

Az út által érintett UNESCO Világörökségek:

-        Qutab Minar

-        Jantar Mantar

-        Fathepur Sikri

-        Taj Mahal

-        Agra Erőd

-        Khajuraho műemlékegyütteseSzolgáltatások:

A bruttó alapár az alábbiakat tartalmazza:

- repülőjegyek reptéri illetékekkel

- BBP biztosítás (EUB Air & Cruise TOP: 8.880 Ft)

- közlekedés külön autóbusszal, belföldi repülőjáratokkal, vonattal, csónakkal, riksával

- elhelyezés: középkategóriájú (kb. 3*-os) szállodákban, kétágyas szobákban, reggelikkel

- magyar nyelvű csoportkísérő idegenvezető

 

 

 Részvételi költség:
  • Bruttó alapár: 759.000 Ft (Tájékoztatás: alap részvételi díj 385.000 Ft + repülőjegyek illetékekkel kb. 374.000 Ft)

  • Vízum*: 20.000 Ft

  • Sztornó biztosítás: 10.625 Ft (a bruttó alapárra)

  • Egyágyas felár: 135.000 Ft (mentességről ld. Akciók menüpont)

  • 10-15 fő közötti létszámfelár: 24.900 Ft


Helyszínen fizetendő költségek:

Helyszíni belépők és a program szerinti étkezések: 220 USD (a helyszínen fizetendő a kinti szolgáltatóknak)

A 220 USD/fő a belépőket és a programban feltüntetett étkezéseket (vacsorák, néhány helyen ebédek), az ezekhez kapcsolódó szervezési, foglalási, és az esetenkénti transzfer költségeket tartalmazza. Ez a helyszíni szolgáltatóknak érkezéskor, egy összegben fizetendő.

 

Ajánlott borravaló: 5 USD/nap/főTovábbi tudnivalók:

Minimum létszám: 16 fő

 

- 10-15 fő közötti létszámfelár: 24.900 Ft

 

Kötelező védőoltás nincs. További tájékoztatást a Nemzetközi Oltóközpontban, illetve a www.utazaselott.hu  weboldalon talál.

 

 

Váci út, Tel.: (1) 465-3800

 

Az útlevélnek a visszaérkezéstől számított 6 hónapig érvényesnek kell lennie, és minimum 2 egymásssal szembeni üres oldalnak kell benne lennie!

 

* Pakisztáni vízum/pecsét nem lehet az útlevélben!

 

Az utat kisebb létszámmal is tudjuk indítani, csak más áron és más szolgáltatással.

 

A valutaárfolyam változások az árakat módosíthatják. Az árak 1 EUR = 380 HUF, 1 USD = 355 HUF árfolyamig érvényesek.

 

Id?járási adatokról bővebben itt tájékozódhat:


Ország bemutatása:
India, Khajuraho
India, Delhi
India, Delhi oszlop
India, Jaipur
India, Jaipur, Hawa Mahal
India, Jaipur 2
India, Agra, vörös erőd
India, Agra, Baby Taj Mahal
India, Taj Mahal D kicsi
India, Taj Mahal A
India, Khajuraho 2
India, Khajuraho 6
India, Varanasi, gangesz
India, varanasi
A képek csak illusztrációk, nem biztos, hogy az utazás érinti az azokon szereplő tájegységeket!