Keresési lehetőségek

Ország szerint


Időpont szerint
Indulás:

Érkezés:


Ár szerint


KATALÓGUSUNK

Körutazásos katalógus
Körutazásos katalógus


VIDEOKLIPPEK ÚTJAINKRÓL

A társítást kérőknek
- ha nem találunk társat -
nem kell 1 ágyas felárat fizetni!

(100.000 Ft-ig)

--<>--<>--


Kérjük, aki az
AKCIÓINKRÓL SZÓLÓ HÍRLEVELÜNKET szeretné megkapni, írja meg nekünk email címét,
valamint, ha prospektust szeretne, levelezési címét.
(Az adatokat természetesen a törvényeknek megfelelően bizalmasan kezeljük.)Adatkezelési szabályzatunkat ITT olvashatja.Általános Szerződési Feltételek (ÁSZF)Utolsó frissítés:
2024.07.12 16:32
Főoldal  » Társas körutak  » Ázsia  » Sri Lanka - Maldív-szigetek - Dubai

Sri Lanka - Maldív-szigetek - Dubai

Körutazás nyaralással
Utazási időpontok:
  • 2024. november 19 - december 02

Az utazás bemutatása:

 

Tervezett program:

 

1. nap: Budapest – Colombo (Sri Lanka)

Elrepülés Budapestről menetrend szerinti járattal Colomboba. Éjszakázás és étkezés a repülőn.

 

2. nap: Colombo - Negombo

Érkezés Colomboba majd utazás Negombóba. Buszos városnézés, majd pihenés a tengerparton, barangolás egyénileg a halászfaluban, mely során megismerhetjük a negombói halászok életét, és az óceánból frissen kihalászott halak ezerféle fajtáit. Ha elfogadjuk a halászok invitálását, hajóval körbeutazhatunk az óceánnak ezen a szakaszán, mangroveerdők, esőerdők mellett, s meglátogathatunk egy helyi farmot is. Vacsora és szállás Negombóban

 

3. nap: Pinnawala – Dambulla – Sigiriya

Reggelit követően indulunk a Pinnawalai Elefántárvaházba. Megtekintjük az elefántfürdetést, mely során az állatokat a 400 méterre fekvő Maha Oja folyóhoz terelik a két órás fürdetésre. Továbbindulunk Dambullába, az UNESCO Világörökségek részét képező barlangtemplomokhoz, mely Sri Lanka legnagyobb és legjobban feltárt barlangtemploma. A festmények és szobrok mind a Lord Buddha életét mutatják be. Mindösszesen 153 Buddha szobor, 3 Sri Lanka-i király szobra és 4 isteneket ábrázoló szobor látható (ezek közül két hindu isten: Vishnu és Ganesha szobra). A barlangfalakon látható ábrázolások Buddha és a démon Mara találkozását, illetve Buddha első beszédét mutatják be. Vacsora. Szállás Sigiriya környékén.

 

4. nap: Sigiriya – Kandy

Reggeli, majd megmásszuk a Sigiriyában található Oroszlán-sziklát (Világörökség része), megcsodáljuk a gyönyörű falfestményeket, s nem utolsó sorban az előttünk elterülő fenséges látványt. Ezután folytatjuk utunkat Kandy felé. Érkezést követően egy kulturális show-n veszünk részt, mely során megcsodálhatjuk Sri Lanka tradicionális táncait, zenéit és népviseletét, majd átsétálunk a híres Fog-templomba, ahol este nyitják ki a szent relikviát, a Buddha fogát őrző ajtót. Az UNESCO Világörökségek részét képező Fog-templom impozáns épülete mindenkit lenyűgöz, ez volt az utolsó Sri Lanka-i király székhelye, a Colombo előtti főváros. Vacsora és szállás Kandyban.

 

5. nap: Kandy – Királyi Botanikus Kert

Reggeli után a Peradeniya Királyi Botanikus Kertbe indulunk, ahol megcsodálhatjuk Sri Lanka flóráját. Több mint 4000 féle növénnyel találkozhatunk itt, többek között gyógynövényekkel, orchideákkal, fűszernövényekkel és pálmafákkal. Többek között itt látható a híres Ágyúgolyófa, melyet V. György angol király ültetett 1901-ben. Nevét ágyúgolyó formájú gyümölcseiről kapta. Ezt követően Sri Lanka jellegzetes termékeivel ismerkedünk meg: batik-termékek, fűszerek, gyémántok. Rögtön ezután folytatjuk utunkat, meglátogatunk egy teagyárat, betekintést nyerhetünk a teatermesztés és - feldolgozás menetébe. Továbbutazás Negomboba. Vacsora. Szállás Negombóban.

 

6. nap: Colombo

Reggelit követően Colombóba utazunk, Sri Lanka legnagyobb városába, mely egyben üzleti, kereskedelmi és kulturális központja az országnak. Itt van a Colombói Egyetem, több főiskola, a Nemzeti Múzeum, számos templom és mecset. A város buddhista és hindu templomai több száz éves múltra tekintenek vissza. Városnézésünk során megtekintjük Colombo főbb nevezetességeit: Fort az üzleti negyed, Sea Street, bazárok, az impozáns Davatagaha mecset, Wolfendhal templom, BMICH (Bandaranaike Memorial International Conference Hall). Vacsora. Szállás Negombóban.

 

7. nap: Colombo - Maldív-szigetek

Reggeli, majd délelőtt szabadprogram, fürdési lehetőség. Délután hajókirándulást teszünk a negomboi Holland-csatornán, amely 100 km után itt torkollik az óceánba. A csatornát holland gyarmatosítók építették a 17. században. Ezután transzfer a repülőtérre. Elrepülés a Maldív-szigetekre, érkezést követően transzfer a szállodába. Vacsora. Szállás.

 

8. nap: Maldív-szigetek – Óceánpart

Reggeli, majd szabad program, fürdés, pihenés vagy fakultatív programlehetőség: városnézés Maléban a Maldív Köztársaság fővárosában. (Helyszínen fizetendő.) Vacsora. Szállás.

 

9. nap: Maldív-szigetek – Óceánpart

Reggeli, majd szabad program, fürdés, pihenés. Vacsora. Szállás.

 

10. nap: Maldív-szigetek – Óceánpart

Reggeli, majd szabad program, fürdés, pihenés. Vacsora. Szállás.

 

11. nap: Maldív-szigetek – Dubai

Reggeli, majd szabad program, fürdés, pihenés. Délután transzfer a repülőtérre. Elrepülés Dubaiba. Megérkezés Dubaiba, majd transzfer a szállodába. Szállás Dubaiban.

 

12. nap: Dubai – dhow túra

Reggeli a szállodában, majd városnézés Dubaiban, mely során gyönyörködhetünk a Dubai-öböl panorámájában. Ezután a Pálmaszigeten láthatjuk Dubai új és modern részét, az Atlantis hotelt, és a síparadicsomot. Majd fotóstop a Burj Al Arab hotelnél, amelynek vitorlához hasonlító alakját az Emírségek szimbólumaként emlegetik. A program végén vethetünk egy pillantást a világ legmagasabb épületére, a Burj Khalifára. A 828 méter magas torony a legek felhőkarcolója: itt található a legmagasabban fekvő étterem és a világ leggyorsabb liftje is. Délután megálló a 180 éves Al Fahidi Erődnél, majd látogatás a világhíres arany- és fűszerpiacon, ahol kb. 1,5 km-en 300 üzlet várja a vásárolni vágyó turistákat. Este egy vacsorával egybekötött Dhow túrán veszünk részt. A Dhow egy tipikus arab vitorláshajó, gyönyörű szőnyegekkel és párnákkal díszítve. A hajókázás során elhaladunk Dubai leglátványosabb épületei mellett. A hajó büfé vacsora kínálata az arab vendégszeretetet tükrözi, többféle ínycsiklandozó étel vár minket az asztalon. Szállás Dubaiban.

 

13. nap: Abu Dhabi

Reggeli, majd egész nap szabad program, vagy fakultatív programlehetőség: egésznapos Abu Dhabi túrára indulunk. Az Emirátusok fővárosa, Abu Dhabi az ország középső részén terül el, a Perzsa öböl partján. Szigetre épült, a szárazfölddel több híd köti össze. 1761-ben alapították, de igazi robbanásszerű fejlődése az olaj megtalálásának idejére, 1958-ra datálható, azóta vált a térség gazdasági-ipari központjává. Útközben láthatjuk a lenyűgöző Yas szigetet, amely a Formula 1-es pályának is otthont ad. Városnézés a XXII. századot idéző metropoliszban, ahol a régi és a modern épületek jól megférnek egymás mellett. Megtekintjük többek között a Zayed sejk mecsetet és a Corniche parkot, ahonnan gyönyörű kilátás nyílik a városra. Fotóstop a világ egyik legszebb, 7 csillagos szállodájánál, az Emirátusi Palotánál. Délután visszautazás Dubai-ba. (A program ára: 28.500 Ft.) Vacsora. Szállás Dubaiban.

 

14. nap: Dubai - Budapest

Reggeli, majd transzfer a repülőtérre és hazautazás Budapestre. Érkezés Budapestre menetrend szerint.

 

Várható szállodák (vagy hasonlók):

Negombo: Goldi Sands Hotel

Sigiriya: Fresco Water Villa

Kandy: Oak Ray Regency

Maldív-szigetek: Ellaidhoo Maldives by Cinnamon

Dubai: Hampton Inn Al Seef

 

A várható menetrend (Emirates):

EK  112         19 NOV    BUDAPEST – DUBAI        15:10 – 23:20            

EK  650         20 NOV    DUBAI – COLOMBO          02:40 – 08:25               

EK  653         25 NOV    COLOMBO – MALE            20:15 – 21:25

EK 661         29 NOV    MALE- DUBAI                     18:20 – 21:35

EK  111         2 DEC   DUBAI – BUDAPEST           10:35 – 13:35

 

Az út által érintett UNESCO Világörökségek:

-          Sigiriya ősi városa

-          Kandy Szent Városa

-          Dambulla Arany Temploma 

 

 A változtatás jogát fenntartjuk!Szolgáltatások:

A bruttó alapár az alábbiakat tartalmazza:

- repülőjegyek reptéri illetékekkel

 - BBP biztosítás (EUB Air & Cruise TOP : 15.050 Ft)

 - közlekedés külön busszal, hajóval

 - elhelyezés középkategóriájú (kb. 3-4*-os) szállodákban, kétágyas fürdőszobás szobákban, reggelivel, Maldív-szigeteken All Inclusive ellátással

 - magyar nyelvű csoportkísérő idegenvezető végig a helyszínen

 Részvételi költség:
  • Bruttó alapár: 1.592.000 Ft (Tájékoztatás: részvételi díj 1.198.000 Ft + repülőjegyek illetékekkel kb. 394.000 Ft)

  • Vízum: 26.300 Ft (Sri Lanka)

  • Sztornó biztosítás: 31.840 Ft (a bruttó alapár 2%-a)

  • A 13. napi fakultatív program: 28.500 Ft (Abu Dhabi)

  • Egyágyas felár: 449.000 Ft (mentességről ld. Akciók menüpont)

  • 12-15 fő közötti létszámfelár: 45.000 Ft


Helyszínen fizetendő költségek:

Helyszínen fizetendő belépők és a program szerinti étkezések: 295 USD

A 295 USD a belépőket, a programban feltüntetett étkezéseket (vacsorák, néhány esetben ebédek), és az ezekhez kapcsolódó szervezési, foglalási és az esetenkénti transzfer költségeket tartalmazza. Ez a kinti szolgáltatóknak érkezéskor, egy összegben fizetendő.

 

Borravalók: ajánlott 7 USD/nap/főTovábbi tudnivalók:

Minimum létszám: 16 fő

12-15 fő közötti létszámfelár: 45.000  Ft

Fakultatív program: minimum 10 főtől

 

 

Fontos! Izraeli pecsét nem lehet az útlevélben! Az útlevélnek a visszaérkezést követően 6 hónapig még érvényesnek és kifogástalan állapotban kell lennie, és minimum 4 üres oldalnak kell benne lennie!

 

A valutaárfolyam változások az árakat módosíthatják. Az árak 1 EUR = 390 HUF, 1 USD = 360 HUF árfolyamig érvényesek.

 

Az utat kisebb létszámmal is tudjuk indítani, csak más áron és más szolgáltatásokkal.

 

Kötelező védőoltás nincs. További tájékoztatást a Nemzetközi Oltóközpontban, illetve a www.utazaselott.hu  weboldalon talál.

  • Gyáli út, Tel.: (1) 476-1100
  • Váci út, Tel.: (1) 465-3800

 

Időjárási adatokról bővebben itt tájékozódhat:


Ország bemutatása:
Abu Dhabi
Sri Lanka
Abu Dhabi
Maldív-szigetek
Sri Lanka
Maldív-szigetek
Sri Lanka
Maldív-szigetek
Sri Lanka
Maldív-szigetek
Sri Lanka
Maldív-szigetek
Sri Lanka
Maldív-szigetek
Maldív-szigetek
Dubai - Burj Al Arab
Dubai
Dubai
Dubai
Dubai
Dubai - Burj Khalifa
Dubai
Abu Dhabi
A képek csak illusztrációk, nem biztos, hogy az utazás érinti az azokon szereplő tájegységeket!