Keresési lehetőségek

Ország szerint


Időpont szerint
Indulás:

Érkezés:


Ár szerint


KATALÓGUSUNK

Körutazásos katalógus
Körutazásos katalógus


Körutazásos katalógus II.
Körutazásos katalógus II.


VIDEOKLIPPEK ÚTJAINKRÓL

A társítást kérőknek
- ha nem találunk társat -
nem kell 1 ágyas felárat fizetni!

(100.000 Ft-ig)

--<>--<>--


Kérjük, aki az
AKCIÓINKRÓL SZÓLÓ HÍRLEVELÜNKET szeretné megkapni, írja meg nekünk email címét,
valamint, ha prospektust szeretne, levelezési címét.
(Az adatokat természetesen a törvényeknek megfelelően bizalmasan kezeljük.)Adatkezelési szabályzatunkat ITT olvashatja.Általános Szerződési Feltételek (ÁSZF)Utolsó frissítés:
2022.05.18 11:01
Főoldal  » Társas körutak  » Ázsia  » Óriás kínai körút I. (16 napos)

Óriás kínai körút I. (16 napos)

Shanghai – Suzhou – Xian – Luoyang – Peking – Guilin – Kanton – Hong Kong
Utazási időpontok:
  • 2022. szeptember 11 - szeptember 26

Az utazás bemutatása:

Tervezett program:

 

1. nap: Budapest …

Elrepülés Budapestről átszállással Shanghaiba. Étkezések és éjszakázás a repülőgép fedélzetén.

 

2. nap: … Shanghai – Nanjing Road

Megérkezés Shanghaiba. Érkezés után séta a híres Nanjing Roadon, vásárlási lehetőség. Vacsora egy városi étteremben. Szállás Shanghaiban.

 

3. nap: Shanghai – Luzhi – Suzhou – Shanghai

Reggeli, majd utazás Suzhouba, útközben látogatást teszünk Luzhi vízivárosban. Érkezés Suzhouba, amely egy a Jangce folyó deltájában épült város, területének majdnem felét víz borítja; hatalmas csatornahálózata miatt méltán nevezik „Kelet Velencéjének”. 2500 éves történelme során több mandarinkert is épült a városban, az egyiket meg is látogatjuk. Visszautazás Shanghaiba. Vacsora egy városi étteremben. Szállás Shanghaiban.

 

4. nap: Óváros – Örömök kertje – Jade Buddha templom

Reggeli, majd séta az Óvárosban. Shanghai Óvárosa egy nagyon régi üzleti negyed, amelyben a turisztikai látványosságok, ajándéküzletek, éttermek, valamint a legöregebb bank, ékszerüzlet, teaház, és a híres cikk-cakk híd egyaránt fellelhető. Az Örömök kertje is itt található, amelyet a XVI. században egy kínai kormányhivatalnok – mandarin – építtetett, azonban az ópiumháború idején teljesen elpusztult, és csak az 1950-es években építették újjá. Ez a lenyűgöző mandarinkert teljesen elfeledteti velünk, hogy egy 20 milliós város vesz körül bennünket. Látogatás a Jade Buddha templomban, amely két nagyon értékes jáde Buddha-szobornak ad otthont, amelyeket még Burmából hozott egy szerzetes. Habár maga a templom csupán 1928-ban épült, a régi klasszikus stílus egyedülállóvá teszi ebben a hatalmas modern metropoliszban. Vacsora egy városi étteremben. Szállás Shanghaiban.

 

5. nap: Shanghai Múzeum – Bund – Xian – Nagy Mecset

Reggeli után látogatás a Shanghai Múzeumban, ahol egy átfogó képet kaphatunk Kína egész történelméről és művészetéről. Ezután áthaladunk a Bundon, amely a Huangpu folyó nyugati partján található, történelmi épületek sokaságával. Transzfer a repülőtérre és elrepülés Xianba. Érkezés után városnézés Xianban, amely több mint ezer éven keresztül a birodalom fővárosa volt: látogatás a muzulmán negyedben, a Nagy Mecset megtekintése, amelynek egyik érdekessége, hogy a tradicionális muszlim és kínai építészeti stílusokat ötvözi. Vacsora egy városi étteremben. Szállás Xianban.

 

6. nap: Xian – Terrakotta Hadsereg – Vadludak Nagy Pagodája

Reggeli, majd a napot Xian leghíresebb látnivalójának szenteljük. A Terrakotta Harcosok és Lovak a XX. század legjelentősebb régészeti lelete, melynek feltárása mind a mai napig tart. A mauzóleumot Kína első császára, Csin Si Huang építtette az i.e. III. században. Rendeltetése az volt, hogy az uralkodót halála után ide helyezzék örök nyugalomra tömérdek kincseivel együtt, az életnagyságú szobrok pedig a császárt voltak hivatottak őrizni a túlvilágon. Ez a hatalmas múzeum elénk tárja a 2300 évvel ezelőtti Kína hatalmasságát és gazdagságát; a több ezer restaurált szobor látványa lenyűgöző. Fotóstop a Vadludak Nagy Pagodájánál. Vacsora egy városi étteremben. Szállás Xianban.

 

7. nap: Xian – Luoyang – Sárkánykapu sziklakolostorok

Reggeli. Transzfer a vasútállomásra. Vonatra szállunk és elindulunk Luoyang felé. Érkezés után felkeressük az UNESCO Világörökségek részét képező Sárkánykapu-hegy oldalában húzódó sziklatemplomokat. A 750 szentélyben 97 306 db szobor található. Visszautazás Luoyangba. Vacsora egy városi étteremben. Szállás Luoyangban.

 

8. nap: Dengfeng – shaolin templom – Peking – Olimpiai helyszínek

Reggeli, majd továbbutazunk Dengfengbe, meglátogatjuk a világhíres Shaoshi-shani erdei templomot, a shaolin szerzetesek otthonát, ahol megismerkedünk történelmükkel és harcművészetükkel. Transzfer a vasútállomásra és utazás gyorsvonattal Pekingbe. Érkezés után transzfer a városba, fotóstop a 2008-as Nyári Olimpiai Játékok helyszíneinél. Vacsora egy városi étteremben. Szállás Pekingben.

 

9. nap: Nagy Fal – Szellemek Útja – Ming sírok

Reggeli után meglátogatjuk a Kínai Nagy Fal egyik szakaszát. Úgy tartja a mondás, hogy a kínai embernek életében két helyre kell elzarándokolnia: a pekingi Tiltott Városba és a Nagy Falhoz. Ezután teszünk egy sétát a Szellemek Útján, majd meglátogatunk egyet a Ming császári sírok közül. Vacsora egy városi étteremben. Szállás Pekingben.

 

10. nap: Tienanmen tér – Tiltott Város – Ég Temploma – Nyári Palota

Reggeli után a városnézés folytatása: Peking szívében található Kína legnagyobb tere, a Tienanmen tér, amelyet többek között a Nemzeti Múzeum, a Nép Hőseinek emelt emlékmű, és a Mao Ce-tung Mauzóleum vesznek körül. Miután végigsétálunk a hatalmas téren, elérkezünk a Tiltott Város déli bejáratához. A Tiltott Város a Ming és a Qing dinasztiák császári palotája volt közel ötszáz éven keresztül; rengeteg kincs és ritkaság található a ma Palota Múzeumnak nevezett komplexumban. Látogatás az Ég templománál, ahová a Ming és a Qing császárok is gyalog jártak. Legnevezetesebb része, amelyet a fotókról is ismerhetünk, az Imádságok Csarnoka, melynek 4 főoszlopa a 4 évszakot reprezentálja. Itt láthatjuk még a kör alakú lépcsőzetes oltárt, ahol a kínaiak szerint a „Föld közepe” található. A Peking központjától 15 kilométerre nyugatra található Nyári Palota a legnagyobb császári park, amelynek háromnegyedét víz borítja (pl. a Kunmingban lévő tavat is idevarázsolták). A palota területén a kínai építészet jellegzetességei mind megtalálhatóak: pavilonok, kertek, tornyok és hidak. A tó partján sétálva a több mint 700 méter hosszú faragott és festett folyosón ezernyi miniatűr képecske látható a fejünk fölött, amelyek mindegyike egy-egy történetet mesél el a kínai mitológiából. A hosszú folyosót négy pavilon szakítja meg, amelyek a négy évszakot szimbolizálják. Vacsora egy városi étteremben. Szállás Pekingben.

 

11. nap: Peking – Guilin – Nádfuvola-cseppkőbarlang – Fubo-hegy

Reggeli, majd transzfer a repülőtérre és elrepülés Guilinba. Érkezést követően látogatás a Nádfuvola-cseppkőbarlangban, amelyben a különböző színű megvilágításnak köszönhetően még lenyűgözőbbek a hatalmas nádsípra emlékeztető mészkőalakzatok. Ezt követően séta a Fubo-hegyre, amely félig a szárazföldön, félig vízben áll, és ahonnan gyönyörű kilátás nyílik a városra és a Li folyóra. Vacsora és szállás Guilinban.

 

12. nap: Guilin – Yangshuo – hajókázás a Li folyón

Reggeli, majd szabad program vagy fakultatív programlehetőség: utazás a Li folyóhoz, 5 órás hajókirándulás a varázslatos Tű-hegyek mentén. A lélegzetelállító karszt sziklaformációk, a teraszos rizsföldek övezte Li folyó egy életre szóló élmény. Érkezés Yangshuoba, majd szabad program, vásárlási lehetőség. Visszautazás Guilinba. (A program ára: 24.500 Ft.) Vacsora egy városi étteremben. Szállás Guilinban.

 

13. nap: Guilin – Kanton – Hong Kong

Reggeli, majd transzfer a vasútállomásra és utazás expresszvonattal Kantonba. Városnézés: Chen Clan Akadémia, Liurong szentély, Qingping piac. Transzfer a kikötőbe és áthajózás Hong Kongba, érkezés után transzfer a hotelbe. Szállás Hong Kongban.

 

14. nap: Makaó

Reggeli, majd szabad program vagy egésznapos fakultatív programlehetőség: hajókirándulás Makaóra, a kaszinók városába. Katamaránnal átmegyünk Makaóra és meglátogatjuk az A-Ma Szentélyt, amelyről Makaó a nevét kapta (A-Ma-Gao, vagyis A-Ma-öböl), majd megtekintjük a Szt. Pál templom romjait, amely a XIX. században égett le. Rövid séta és vásárlási lehetőség a Senado téren. Ezután transzfer a Casino Venetianhoz, és szabad program a hajó indulásáig. Napközben ebéd. Estére visszaérkezés Hong Kongba. (A program ára: 37.000 Ft.) Szállás Hong Kongban.

 

15. nap: Hong Kong …

Reggeli, délelőtt szabad program, majd délután városnézés Hong Kongban: Viktória-csúcs, Aberdeen halászfalu, rövid látogatás az ékszergyárban. Ebéd egy helyi étteremben. Transzfer a repülőtérre és elrepülés menetrend szerinti járattal átszállással Budapestre. Étkezések és éjszakázás a repülőgép fedélzetén.

 

16. nap: … Budapest

Érkezés Budapestre menetrendtől függően.

 

 

Az út során érintett UNESCO Világörökségek:

-          Suzhou mandarinkertek

-          Tiltott Város

-          Ég temploma

-          Pekingi Nyári Palota

-          Nagy Fal

-          Ming királyi sírok

-          Sárkánykapu barlangok

-          Terrakotta Hadsereg

-          Makaó belvárosa

 

 

A változtatás jogát fenntartjuk!

 

Az árak az év során rajtunk kívülálló okok miatt változhatnak!Szolgáltatások:

A bruttó alapár az alábbiakat tartalmazza:

-         repülőjegyek (nemzetközi és belső) illetékekkel

-         BBP biztosítás

-         közlekedés külön busszal, vonattal, hajóval, komppal, belső repülőjárattal

-         elhelyezés középkategóriájú (kb. 3-4*-os) szállodákban, kétágyas fürdőszobás szobákban reggelivel

-         magyar nyelvű csoportkísérő idegenvezető indulástól érkezésigRészvételi költség:
  • Bruttó alapár: 899.500 Ft (Tájékoztatás: alap részvételi díj 595.000 Ft + repülőjegyek illetékekkel kb. 304.500 Ft)

  • Vízum: 25.000 Ft

  • Sztornó biztosítás: 12.595 Ft (a bruttó alapárra)

  • A 12. napi fakultatív program: 24.500 Ft (hajózás a Li folyón)

  • A 14. napi fakultatív program: 37.000 Ft (Makaó)

  • Egyágyas felár: 175.000 Ft (mentességről ld. Akciók menüpont)


Helyszínen fizetendő költségek:

Helyszíni belépők és a program szerinti étkezések: 285 USD (a helyszínen fizetendő a kinti szolgáltatóknak).

A 285 USD a belépőket, a programban feltüntetett étkezéseket (vacsorák, néhány esetben ebédek), és az ezekhez kapcsolódó szervezési, foglalási és az esetenkénti transzfer költségeket tartalmazza. Ez a kinti szolgáltatóknak érkezéskor, egy összegben fizetendő.

 

Borravaló: ajánlott 5 USD/nap/főTovábbi tudnivalók:

Minimum létszám: 18 fő

Fakultatív program: minimum 10 főtől

 

Kötelező védőoltás nincs. További tájékoztatást a Nemzetközi Oltóközpontban, illetve a www.utazaselott.hu  weboldalon talál.

 

Fontos! A vízumot Budapesten csak magyar útlevéllel vagy magyar lakcímmel rendelkezőknek készítik el! Az útlevélnek a visszaérkezéstől számított 6 hónapig érvényesnek kell lennie, és minimum 2 egymással szembeni üres oldalnak kell benne lennie.

 

A valutaárfolyam változások az árakat módosíthatják. Az út árai 1 USD = 310 HUF, 1 EUR = 360 HUF  árfolyamig érvényesek.

Az utat kisebb létszámmal is tudjuk indítani, csak más áron és más szolgáltatásokkal.

 

Az időjárási adatokról bővebben itt tájékozódhat:

 

Utasaink írták vendégkönyvünkben:


„Amennyire meg voltam ijedve az utazástól és a majd várható körülményekről nagy csalódás ért.
Az indulástól az érkezésig Kuthy Katalin idegenvezető oly mértékben megkönnyítette utunkat, amiért csak hálásan fogok mindenkor gondolni rá. Tájékozottsága és az ahogy összefogta az utasokat megtisztelő volt számomra.
természetesen megköszönöm az Önök szervező munkáját amely ezt az utat is megelőzte, mert mindig szinte mindenhol a helyén volt minden előírás szerint történt. Úgy a szállásoknál mint az étkezéseknél végig az út folyamán.”

 

„Mindenre kiterjedő precíz szervezés lehetővé tette, hogy a rendelkezésre álló 17 nap minden percét kihasználjuk, és mégsem tűnt zsúfoltnak a program, mert az étkezések alatt - ami külön gasztronómiai és esztétikai élményt nyújtottak- kipihentük magunkat.
Az idegenvezető személye - Dr Varga Bálint- garancia volt arra, hogy rengeteg információt kapunk Kínáról, hiszen ez volt a 81. útja és fantasztikus tudással és segítőkészséggel irányította a csoportot. A szállások és étkezések színvonala minden igényt kielégített, a szállodák központi elhelyezkedése lehetővé tette, hogy egyénileg is felfedezzük a meglátogatott helyeket.
Köszönjük a szervezést és mindenkinek ajánlom, hogy tapasztalja meg ennek az őrületes tempóban fejlődő de a hagyományait is megőrző hatalmas országnak legszebb tájait, városait, barátságos népét.”

 

„Rendkívül gazdag programban és felejthetetlen élményekben volt részünk. A csodálatos látnivalók mellett a jól szervezettség, a kiváló szállodák és jó ellátás további pozitívummokkal járult hozzá az út sikeréhez. dr Varga Bálint idegenvezető nagy tudású, jó humorú az utasokért szívvel-lélekkel dolgozó ember, akit mindnyájan nagyon megkedveltünk.

Sok sikert kívánunk a munkájukhoz, s reméljük, hogy a továbbiakban is lesz módunk Önökkel utazni.”

 

„A körút rendkívül jól megszervezett, elképesztő távolságokat magában foglaló, igen érdekes, sokszínű és felejthetetlen. Egyszerre láttuk, csodáltuk a Császári Birodalom remekeit, a XXI. sz. fantasztikus alkotásai mellett. A Nagy Falnál, valamint a döbbenetes Terrakotta Hadseregnél - őszintén mondom - elállt a lélegzetem. De ez az út során többször is előfordult.
A Li folyón azt éreztem, a meseországban járok!
A fejlődés kínai magasiskoláját láttuk Pekingben, Shanghaiban, egyik ámulatból a másikba estünk a tornyoknál, felhőkarcolóknál, a NEGLEV vasúton, utakon, hidakon, olimpiai városban stb.
Mindezekhez a több kötetnyi információt a kedves, 5*-os idegenvezetőnk, Bálint folyamatosan adta át nekünk, bár mindent tudtam volna rögzíteni.
A kinti idegenvezetés is, programok szervezése, a velünk való lelkiismeretes törődés is hozzájárult az élmények teljességéhez. Az elhelyezésünk, kínai étkezésünk is érdekes, és nagyon kielégítő volt.

Kellemes út volt, örülök, hogy elmentem, és felejthetetlen élménnyel tértem haza.
Köszönöm Önöknek, hogy ezt részemre lehetővé tették. (Bár lenne lehetőségem a több útjukra is elmenni).

Kívánok sok hálás, elégedett utast, sok sikeres és szerencsés utat, és mindezekhez Önöknek jó egészséget, sok sikert.”

 

„Összességében az út kifogástalanul szervezett volt. Az európaitól oly távoli kultúra tárgyi emlékei, a színes pagodák, kolostorok és a gyönyörű kertek megteltek tartalommal. Dr Antal András direktor úr könyvtárnyi irodalmat cipelt magával és a hosszú buszutakon történt felolvasások , beszélgetések a történelemről, a harcművészetről, az írásról, az orvoslásról és a három meghatározó filozófiáról közelebb vittek a kínai gondolkodás megismeréséhez. A ma Kínájára vonatkozó kérdésekre a fiatal, lelkes "nemzeti" idegenvezetőtől, Wang Ke Dongtól (Johny) kaptunk naprakész statisztikákat, ha nem tudott valamit, akkor mobilon jött a válasz.
A mindig percre pontos saját busz, a színvonalas szállodák és a finom vacsorák révén naponta relaxálhattunk fizikaliag és szellemileg is.
Nekünk a legjobban a TienSan hegy, Xian, a tongli kertek tetszettek és tovább maradtunk volna Shanghaiban és Pingyaoban is.
Miután életünkben először voltunk nem "saját szervezésű" utazáson, tartottunk is tőle, de végül is kellemesen csalódtunk. A pörgős program, a jó szervezés és a kellemes útitársak miatt nagyon jól éreztük magunkat.”

 

„Utazásunk remekül sikerült. Az AB AGRO és kínai partnere csodálatos útvonalat tervezett és kivitelezett. A szervezés hibátlan volt: a repülőtereken és vasútállomásokon minden alkalommal már várt a helyi idegenvezető és az autóbusz. A szállodák magas szinvonalúak voltak, az ellátás remek volt. Az igényesen összeállított program segített bepillantani a múlt és jelen kínai életébe és kultúrájába.”

 

„Az utat illetően I. Ferenc Józsefet tudom idézni "minden natyon szep, minden natyon jo, mindennel mek vatyok elegedve" . Idén is gondolkodunk Önökben.”

 

„Köszönetünket szeretnénk kifejezni a fantasztikus útért. Sok irodával utaztunk már, de ilyen tökéletes utunk még nem volt. Profi volt a szervezés , a szállás, az idegenvezető és a helyi képviselet is. Nem beszélve arról, hogy Kína gyönyörű és izgalmas ország, sikerült beleszeretnünk. Biztosan fogunk még Önökkel utazni a jövőben.”

 

„Nagyszerű volt a szervezés és szeretném kiemelni az idegenvezetőnk Kuthi Katalin professzionális tevékenységét. A kínai történelem, látványosság maximális ismerete mellett odafigyelt az utasok komfortjának biztosítására is.

Nagyon jól éreztük magunkat!”

 

„Egy rendkívül tartalmas, jól szervezett kinai nagy körutazáson vettünk részt. Azoknak ajánlom a programot, akik szeretnének két hét alatt reális képet kapni Kína jelenéről és múltjáról. Rendkívül gazdag program. Külön köszönet illeti dr. Varga Bálint vezetőnk tevékenységét. Tárgyi ismerete, szines előadói és kiválló szervező képessége alapvetően garantálták a utazás sikerét.”

 

„Nagyon színvonalas programot állítottak össze részünkre, hallatlanul sok érdekes, szép dolgot volt szerencsénk megtekinteni. Jó választás volt az idegenvezető, Bálint is, félelmetes ismeretanyaggal rendelkezik, amit igyekezett megosztani velünk, szinte végigbeszélte az egész utat. Nagyon elégedettek vagyunk a szervezésükkel, a színvonallal, a látnivalók sokszínűségével, stb., melyet ezúton is köszönök. Jó esélyét látom annak, hogy más desztinációkba is igénybevesszük szolgáltatásaikat.

Kívánok Önöknek sok sikert, kitartást a további tevékenységükhöz.”

 

„Köszönetünket fejezzük ki a jó szervezésért, a színvonalas programok összeállításáért.

Az út sikeressége nagymértékben köszönhető dr. Varga Bálint idegenvezetőnek. Az Ő szakmai felkészültsége, kiegyensúlyozott nyugodt, korrekt, humoros viszonyulása a csoport tagjaihoz lehetővé tette az élmények fokozását. Az Önök által összeállított
tartalmas programokat Ő kiegészítette még legalább 10-12 -vel, de ez senkinek nem volt fárasztó, mivel nagyon átgondoltan alakította a napi programokat és olyan élmények birtokába juttatott, amire nem is számítottunk. Mindenkire és mindenkinek az egyedi kérésére figyelt és mégis sikerült az egész csoportot is megfelelően jó hangulatban összetartani. A sokoldalú és alapos felkészültsége révén, olyan ismeretek birtokába jutottunk, ami teljessé tette a páratlan élményekkel gazdagító utunkat.

Évek óta utazunk külföldre, így van összehasonlítási alapunk. Eddig az Önök által szervezett úton még nem vettünk részt. Köszönjük az átgondolt szervezést, a kínai partnerek együttműködő, kedves közreműködését!”


Ország bemutatása:
Kína - Nádfuvola cseppkőbarlang, Guilin
Kína - Ég temploma, Peking
Kína - Tiltott Város, Peking
Kína - Nagy Fal
Kína - Shanghai
Kína - Nyári Palota, Peking
Kína - Terrakotta hadsereg, Xian
Kína - Li folyó
Hong Kong - utcai látkép
A képek csak illusztrációk, nem biztos, hogy az utazás érinti az azokon szereplő tájegységeket!