Keresési lehetőségek

Ország szerint


Időpont szerint
Indulás:

Érkezés:


Ár szerint


KATALÓGUSUNK

Körutazásos katalógus
Körutazásos katalógus
Letöltés (PDF)

VIDEOKLIPPEK ÚTJAINKRÓL

A társítást kérőknek
- ha nem találunk társat -
nem kell 1 ágyas felárat fizetni!

(100.000 Ft-ig)

--<>--<>--


Kérjük, aki az
AKCIÓINKRÓL SZÓLÓ HÍRLEVELÜNKET szeretné megkapni, írja meg nekünk email címét,
valamint, ha prospektust szeretne, levelezési címét.
(Az adatokat természetesen a törvényeknek megfelelően bizalmasan kezeljük.)Adatkezelési szabályzatunkat ITT olvashatja.Általános Szerződési Feltételek (ÁSZF)Utolsó frissítés:
2018.09.24 09:13
Főoldal  » Társas körutak  » Ázsia  » MOMIJI őszi nagykörút Shikoku érintésével

MOMIJI őszi nagykörút Shikoku érintésével

Oszaka - Kiotó - Nara - Okayama - Matsuyama - Imabari - Shimanami Kaido - Hiroshima - Fuji-hegy - Tokió
Utazási időpontok:
 • 2018. október 25 - november 07

Az utazás bemutatása:

Fedezze fel az ősz színeiben pompázó Japánt a Japánspecialistával, és kalandozza be a szigetország vidéki tájait! Ha velünk tart közel kéthetes nagy körutunk során, útja minden percét kihasználva ismerheti meg a csodás ország gazdag, hagyományőrző kultúráját. Japánban különösen nagy jelentősége van az évszakoknak: az ősz vörösen izzó juharfáival (a Momijik) az egyik legszebb időszak. Az enyhe őszi idő tökéletes arra, hogy felfedezze velünk a vidéki Japán varázslatos tájait. Tokió, Kiotó és Nara mellett meglátogatjuk Okayama csodaszép kertjét, majd tovább utazunk Shikokura, ahol Matsuyama környékének felfedezése után átkelünk a híres Shimanami Kaido hídjain, ahonnan fenséges látvány tárul elénk. Nem maradhatnak ki az ország legfontosabb látványosságai sem, ám ezúttal kissé letérünk a megszokott ösvényről és felderítjük az ország rejtettebb arcait is.

 

Program:

1 . Nap – október 25. * Budapest - Oszaka

Elutazás Budapestről az Emirates légitársaság menetrendszerinti járatain átszállással, magyar nyelvű idegenvezető kíséretében.

 

2 . Nap – október 26. * Oszaka

A késő délutáni órákban érkezés az oszakai nemzetközi repülőtérre. Privát busszal jutunk el a szállodához, ahol elfoglaljuk a szobákat. Szállás Oszakában.

 

3 . Nap – október 27. * Oszaka, Kiotó

Reggeli a szállodában, majd busszal kezdjük meg Oszaka, valamint a csodás kertekkel és festői szentélyekkel teli japán kulturális főváros, Kiotó felfedezését. Elsőként meglátogatjuk a hatalmas Oszaka kastélyt, majd a Tiszta víz templomát, amelyet a hegyoldal fölé merészen kiugró épületszárnyak és a csodálatos faszerkezet mellett a nagycsarnok óriási tornácáról nyíló páratlan kilátás tesz különlegessé. Innen a Tükör-tó partján álló Aranytemplomhoz megyünk, majd az 1460-ban a rindzai zen buddhista iskola által alapított Ryoan-ji templomba látogatunk el, mely csodálatos kőkertjéről vált híressé. Városnézésünket a fülemüle hangját utánzó padlójáról hires Nijo kastély meglátogatásával folytatjuk. A nap végén transzfer a szállodába. Szállás Oszakában.

 

4 . Nap – október 28. * Kiotó, Nara

Reggeli után Narába, Japán egykori fővárosába indulunk – a város nyolc világörökségi műemléke jól jelzi, hogy a hagyományos japán kultúra második leggazdagabb kincsestárában járunk. A Todai-ji templom hatalmas Nagy Buddha-csarnokának és a Nara jelképének számító óriási bronz Buddha-szobrának megtekintése után teszünk egy sétát a Nara Parkban, amely 1200 szabadon kószáló őz lakhelyéül szolgál. Az ősi kő és bronz lámpásairól híres Kasuga-taisha szentélyhez is ellátogatunk, majd Uji városának legnagyobb látványosságát, a Byodo-in templomot tekintjük meg. Este vacsora egy helyi étteremben, ahol az ország konyhájának is nevezett Oszaka kedvelt fogásaival ismerkedhetünk meg. Szállás Oszakában.

 

5 . Nap – október 29. * Oszaka – Okayama – Matsuyama

Reggeli után tömegközlekedéssel jutunk ki az oszakai állomásra, ahonnan alkalmunk nyílik kipróbálni a híres shinkansent, a japán szuperexpresszt! 250 km/órás sebességgel száguldunk Okayama felé, ahol rövid megállónk alkalmával megtekintjük Japán három legszebb kertjének egyikét, a Korakuent. Innen vonattal utazunk tovább Shikoku szigetére, mely az ország főszigeteinek legkisebbike, és emellett a nemzetközi turisták által valószínűleg legkevésbé látogatott is. Késő délutánra érkezünk meg a festői Matsuyama városába. Transzfer a szállodába privát busszal, majd a szobák elfoglalása. Szállás Matsuyamában.

 

6 . Nap – október 30. * Matsuyama

A szállodai reggeli után egész napos buszos városnézésen veszünk részt, elsőként a város középkori kastélyát látogatjuk meg. A Matsuyama Kastély arról is híres, hogy a Japánban eredeti formájában és szerkezetében megmaradt 12 kastély egyike. Innen a belvárosban tett séta során felkeresünk egy hagyományos bevásárló árkádot, majd következő állomásunk a Dogo városrész, ami nem másnak ad otthont, mint Japán egyik legöregebb forrásvizes fürdőjének, a Dogo Onsennek. A program során idegenvezetőnk segítségével betekintést nyerhetünk az onszenfürdő működésébe, sőt, aki gondolja, itt maradhat és ki is próbálhatja a fürdő szolgáltatásait. Szállás Matsuyamában.

 

7 . Nap – október 31. * Matsuyama – Imabari – Hiroshima

Reggeli után kijelentkezünk a szállodából, majd autóbusszal indulunk Hiroshima városa felé. Út közben elsőként egy, valószínűleg világszerte egyedi törölköző-múzeumot látogatunk meg, az Imabari Ichihirot. Innen, vissza Japán legnagyobb szigete, Honshu felé a Shimanami Kaidon kelünk át, amely a Seto-beltenger számtalan kicsiny szigetét egy összefüggő híd- és úthálózattal köti össze. Hogy tovább fokozzuk a látványt, megállunk út közben a 308 méter magasan fekvő Kirosan kilátónál is, mely az Oshima-szigeten található. Busszal folytatjuk az utat Hiroshimáig, ahol bejelentkezünk következő szállásunkra. Szállás Hiroshimában.

 

8 . Nap – november 1. * Hiroshima

Mai, kissé mozgalmasabb napunk során megismerjük az ország történetének egyik legszomorúbb fejezetét. Gyalogos városnézésünket a világtörténelem első atomtámadásának egykori helyszínén. A tragikus események szinte megelevenednek az Atombomba Emlékpark bejárásával, a Hirosima Dómés az Atombomba Múzeum megtekintésével. Délután átkompozunk a közeli Miyajima szigetére, amelyet Szentély-szigetnek is neveznek. A híres Itsukushima-szentély hatalmas sintó kapuja a dagály idején magasztosan emelkedik ki a tengerből, így méltán emlegetik Japán három legszebb helyének egyikeként. Szállás Hiroshimában.

 

9 . Nap – november 2. * Hiroshima – Tokió

Reggeli a szállodában, majd kijelentkezés. Egy időre búcsút intünk a vidéki Japánnak, és szuperexpressz vonattal utazunk a fővárosba, Tokióba. A délutáni érkezést követően tömegközlekedéssel jutunk el a szállodánkba, így rögtön alkalmunk nyílik belekóstolni a város folyamatos pezsgésébe. Szállás Tokióban.

 

10 . Nap – november 3. * Tokió

A reggelit követően buszos városnézés keretében tekintjük meg a fenséges Császári Palota előtti teret és a lenyűgöző Meiji-szentélyt, majd az Asakusa negyedben meglátogatjuk a Kannon istenségnek szentelt Sensoji templomot, amely Tokió legfontosabb buddhista temploma. Ezután kedvünkre válogathatunk a Nakamise bevásárló utca végtelen kínálatából. Délután szabad program áll rendelkezésre. Szállás Tokióban.

 

11 . Nap – november 4.  * Tokió

Reggeli a szállodában, majd egész napos gyalogos városnézésünk során kipróbálhatjuk Tokió, elsőre bonyolultnak tűnő, de meglepően szervezett tömegközlekedését. Első célpontunk a TV-ből és filmvászonról már oly jól ismert kereszteződés Shibuyában, ahol csúcsidőben néha nem látszódik az aszfalt színe a hatalmas tömegtől. Innen a szomszédos Shinjuku városrészbe vezet utunk, ami Tokió üzleti- és politikai központja. A rengeteg felhőkarcoló között emelkedik a 243 méter magas városháza is, melynek a 45. emeletén lévő kilátóból csodálhatjuk az elénk táruló hihetetlen tokiói panorámát. Következő állomásunk Akihabara, a modern elektronikai cikkek Mekkája, itt bejárhatjuk a világ legnagyobb elektronikai áruházát, a Yodobashi Akibát. Szállás Tokióban.

 

12 . Nap – november 5. * Tokió – Hakone, Fuji-hegy

A napot Japán legszentebb hegyének, a Fujinak a megismerésére szánjuk. Egész napos kirándulás keretében fedezhetjük fel az azt övező nemzeti parkot, és a szigetország számtalan természeti szépségével ismerkedhetünk meg. Elsőként az Odawara kastélyt tekintjük meg, majd a nemzeti parkba érve lepillantunk a festői tájra a kábeles felvonóból. Délután a Kawaguchi tónál lévő Chureito Pagodához látogatunk el, majd busszal utazunk vissza a fővárosba. Szállás Tokióban.

 

13 . Nap – november 6. * Tokió - Budapest

Reggeli után némi szabad program áll rendelkezésre, majd a kijelentkezést követően privát busszal folytatjuk a városnézést, mielőtt hazaindulnánk a tokiói nemzetközi repülőtérről. Lehetőségünk lesz a Ginza negyed üzleteiben vásárolgatni, majd a Tokyo Tower kilátójából még egyszer körbetekinthetünk a tokiói panorámán. A város egyik legmodernebb városrészén, Odaibán keresztül jutunk a Narita repülőtérre, ahonnan az esti órákban indul járatunk Dubai-on keresztül Budapestre. Hazaérkezés november 7-én a délelőtti órákban.Szolgáltatások:

A részvételi díj tartalmazza:

 • Repülőjegyet Budapest-Oszaka, Tokió-Budapest útvonalon
 • 11 éjszaka szállást 3 csillagos szállodában, kétágyas, standard szobákban
 • Reggelit minden nap, egy vacsorát Oszakában
 • Transzfereket (busz és taxi)
 • Magyar nyelvű idegenvezetést és tolmácsolást az út teljes időtartama alatt
 • Városnézést Oszakában, Kiotóban, Narában, Okayamában, Matsuyamában, Hirosimában, Miyajimán, Tokióban és a Fuji hegynél
 • Hét napos Japan Rail Pass vasúti bérletet
 • Retúr repülőtéri transzfert
 • A belépőket a programok során

 

A részvételi díj nem tartalmazza:

 • Repülőtéri illetékeket (160.000 Ft/fő)
 • Sztornó biztosítást, amely a részvételi díj 2,5%-a
 • Baleset-, betegség-, és poggyászbiztosítást
 • A programban nem szereplő étkezéseket
 • Egyágyas felárat (140.000 Ft, társítás kérhető!)


Részvételi költség:
 • Részvételi díj: 789.000 Ft (Ft-tól)

 • Reptéri illetékek: 160.000 Ft (változhat)

 • Egyágyas felár: 140.000 Ft (társítás kérhető)

 • BBP biztosítás: 580 Ft Ft/fő/nap-tól

 • Sztornó biztosítás: 23.725 Ft (Ft-tól,a részvételi díj 2,5%-a)
További tudnivalók:

Részvételi feltételek:

 • A körutazás min. 15 fő jelentkezése esetén indul
 • Jelentkezési határidő: 2018. szeptember 25.
 • A részvételi díjat 1 JPY = 2,6 Ft árfolyamig garantáljuk
 • A napi kirándulások jó fizikai erőnlétet igényelnek
 • A programváltozás jogát fenntartjuk!

 

Szállás:

Oszaka: Hearton Hotel Nishiumeda 3*

Matsuyama: Matsuyama Tokyu REI Hotel 3*

Hiroshima: Hotel New Hiroden 3*

Tokió: Sunshine City Prince Hotel 3*

 

A szállodák változtatásának jogát fenntartjuk.

 

Partneriroda: JTB Hungary/ Japánspecialista

Engedélyszám: R01714/1998/1999


Ország bemutatása:
 Osaka
 Kioto
 Nara
 Matsuyama
 Imabari
 Shimanami Kaido
 Hiroshima
 Fuji
 Tokió
A képek csak illusztrációk, nem biztos, hogy az utazás érinti az azokon szereplő tájegységeket!