Keresési lehetőségek

Ország szerint


Időpont szerint
Indulás:

Érkezés:


Ár szerint


KATALÓGUSUNK

Körutazásos katalógus
Körutazásos katalógus
Letöltés (PDF)

VIDEOKLIPPEK ÚTJAINKRÓL

A társítást kérőknek
- ha nem találunk társat -
nem kell 1 ágyas felárat fizetni!

(100.000 Ft-ig)

--<>--<>--


Kérjük, aki az
AKCIÓINKRÓL SZÓLÓ HÍRLEVELÜNKET szeretné megkapni, írja meg nekünk email címét,
valamint, ha prospektust szeretne, levelezési címét.
(Az adatokat természetesen a törvényeknek megfelelően bizalmasan kezeljük.)Adatkezelési szabályzatunkat ITT olvashatja.Általános Szerződési Feltételek (ÁSZF)Utolsó frissítés:
2019.07.16 11:38
Főoldal  » Társas körutak  » Afrika  » Madagaszkár Óriáskörút

Madagaszkár Óriáskörút

Barangolás a makik szigetén
Utazási időpontok:
 • 2019. szeptember 16 - október 02

Az utazás bemutatása:

Tervezett program:

1. nap: Bécs ...

Elrepülés Bécsből az esti órákban menetrend szerinti járattal, átszállással Antananarivoba. Étkezés és éjszakázás a repülőgép fedélzetén.

 

2. nap: ... Antananarivo

Érkezés Madagaszkár fővárosába, Antananarivóba. Transzfer a szállodába. Vacsora és szállás Antananarivoban.

 

3. nap: Antananarivo

Reggeli után városnézésre indulunk a dimbes-dombos Antananarivoban: megtekintjük a kulturális látnivalókat és felfedezzük a város színes, mindig nyüzsgő piacait. Bejárjuk az „alsó” és „felső” várost, valamint magyar vonatkozása is lesz a programunknak: megtekintjük a Benyovszky utcát is. Végül a hatalmas kézműves, tradicionális piacon megcsodálhatjuk az ország minden részéből származó madagaszkári iparművészet remekeit. Vacsora és szállás Antananarivoban.

 

4. nap: Antananarivo – Ambatolampy - Antsirabe

Reggeli, majd továbbutazás Antsirabe-be. Az utunk Közép-Madagaszkár felföldi tájain visz át: gyönyörű, szépen művelt teraszos rizsföldjei, egyszerű, vöröskőből épült házai, kedves, közvetlen lakosai között. Útközben megállunk Ambatolampy faluban, hogy meglátogassunk egy autentikus, tradicionális öntödét és műhelyt, ahol alumíniumedényeket öntenek és zebuszarvból (a zebu a helyi, púposhátú szarvasmarha) készült különböző használati tárgyakat készítenek. Ezután továbbindulunk az 1500 méter magasan fekvő Antsirabe-be. megtekintjük francia koloniális stílusban épült házait, a katedrálist, és természetesen a helyi kézműves és élelmiszer árusok színes választékát. Ellátogatunk egy évszázados múlttal rendelkező miniatűr riksa készítő műhelybe, valamint egy ékszerkészítő atelier-be, ahol a szigeten bőven fellelhető féldrágaköveket és drágaköveket (zafír, rubin) dolgozzák fel. Vacsora és szállás Antsirabe városában.

 

5. nap: Antsirabe – Ambositra - Ranomafana

Reggeli után továbbmegyünk dél felé, hogy meglátogassuk Ambositra városát, amely a madagaszkári fafaragás központja, és a híres zafimaniry törzs legfontosabb városa. A zafimaniry törzs fafaragó művészete az UNESCO Kulturális Világörökség részét képezi. Meglátogatunk egy igazi zafimaniry fafaragó műhelyt is, ahol betekinthetünk a mesterek aprólékos, időigényes munkájának titkaiba. Továbbutazunk és estére megérkezünk Ranomafana faluba, amely a szigetország második leglátogatottabb nemzeti parkjáról híres. A falu nevének jelentése “meleg víz”, a körülbelül 30 fokos gyógyvízzel rendelkező helyi termálfürdőre utalva. Vacsora és szállás Ranomafana városában.

 

6. nap: Ranomafana - Ambalavao

Reggeli után, az UNESCO Világörökség részét képező Ranomafana Nemzeti Park meglátogatása, mely számos őshonos, csak Madagaszkáron megtalálható állat-és növényfajt rejt magában. A park meglátogatása után továbbindulunk Fianarantsoa-ba, Madagaszkár második legnagyobb városába, ahol városnézést követően felkeressük Pierrot Men, a leghíresebb madagaszkári fotográfus fotóműhelyét is. Továbbutazunk és estére megérkezünk Ambalavaoba. Vacsora és szállás a városban.

 

7. nap: Ambalavao - Ranohira

Reggeli után meglátogatunk egy papírgyártó műhelyt, ahol előállítják a híres antemoro papírt az Avoho-fa kérgéből, amelyet madagaszkári papirusznak is hívnak, melynek gyártásában Ambalavaonak kiemelt szerepe van. Ezután továbbutazunk dél felé, és megállunk az Anja magánparkban, ahol egy két órás sétatúrára indulunk az erdős- sziklás parkban, a gyönyörű panorámás tájban, túránk alatt pedig sok-sok vidám gyűrűsfarkú maki-csapattal találkozunk. Fájó szívvel, de otthagyjuk a makikat, hogy a nap végére megérkezzünk Ranohiraba. Útközben belelátunk a kis falvak életébe, betekintve ezzel a különböző madagaszkári törzsek jellemzőibe, ugyanis ma három törzs területén haladunk át. Esti programunk már az Isalo Nemzeti Park területén lesz: az „Isalo ablaka” elnevezésű hatalmas sziklaképződményről nézzük meg a naplementét. Vacsora és szállás Ranohiraban.

 

8. nap: Ranohira (Isalo Nemzeti Park)

Reggeli után szabad program vagy fakultatív programlehetőség: egésznapos túrára indulunk Madagaszkár legnépszerűbb nemzeti parkjában: az Isalo Nemzeti parkban. A tájat hatalmas homokkő sziklák uralják, és kanyonok, a sziklák tetején vezető szűk, de lélegzetállító panorámát nyújtó ösvények, hegyi források, egyedülálló növényzet, és természetesen a Madagaszkáron elmaradhatatlan, nyüzsgő állatvilág teszik felejthetetlenné tartózkodásunkat. Megmártózhatunk a sziklák között megbúvó természetes tóban, illetve egy szűken kanyargó kanyonba is leereszkedünk, amely mélyén hidegvizű patak folyik. Na és persze itt sem maradhat el a lemúrokkal való találkozás: catta makikat, barna makikat és sifaka fajokat találunk itt. (A program ára: 24.500 Ft.) Vacsora és szállás Ranohiraban.

 

9. nap: Ranohira – Toliara - Antananarivo

Reggeli, majd utazás Toliara-ba. Elhagyjuk Isalo sziklás tájait, amelyek átadják helyüket a hatalmas füves, napsütötte szavannáknak: már az igazi dél területén járunk, a mahafaly és antanosy törzsek területén. Az út mentén megcsodálhatjuk a gyönyörű, hatalmas és gazdagon díszített síremlékeket: e törzsek ugyanis halottaiknak szebb házakat építenek, mint saját maguknak, az élőknek. Átutazunk Ilakaka-n, a Zafírvároson, és lassan megpillantjuk az első majomkenyérfákat is, ahogy megérkezünk az Indiai óceán partjaihoz, Toliara városába, melyet a helyiek úgy is neveznek: “a Nap városa”, vagy: “a város, mely sosem alszik”. Toliara az ország harmadik legnagyobb kikötővárosa. Repülővel továbbutazunk Antananarivoba. Transzfer a szálláshelyre. Vacsora és szállás Antananarivoban.

 

10. nap: Antananarivo - Diego Suarez

Reggeli, majd belföldi repülőjárattal továbbutazás Diego Suarez városába. Szálloda elfoglalása majd városnézés. Diego Suarez gyarmati-katonai múlttal rendelkezik, a francia haditengerészeti flotta régi, gyarmati stílusban épült kikötővárosa. Az eredeti városfalak és a régi kikötő ma is látható. Végül megtekintjük a Cukorsüveg hegyéről híres, gyönyörű színekben bővelkedő Diego-i öblöt. Vacsora és szállás Diego Suarezben.

 

11. nap: Diego Suarez és környéke - A három öböl felfedezése

Reggeli után Diego három híres öblének felfedezése: Bay Dunes, Bay Pigeons, Sakalava Bay. Mindegyik a gyönyörű Ramena tengerparton található: gyönyörű tájak, fantasztikus panorámák, hagyományos ősi halászfalvak, csodálatos tengerpartok váltják egymást túránk során. Vacsora és szállás Diego Suarezben.

 

12. nap: Diego Suarez-Montagne D - Ambre Nemzeti Park - Ankarana

Reggeli után indulás a Montagne d’Ambre (“Borostyán-hegy”) Nemzeti Parkba. A Diego Suarez-től 40 kilométerre található Borostyán-hegy egy esőerdővel borított vulkanikus hegy, buja növényzettel, sűrű erdőségekkel, vulkanikus eredetű tavakkal és több vízeséssel. Vacsora és szállás Ankaranaban.

 

13. nap: Ankarana Nemzeti Park

Reggeli, majd felfedezünk Madagaszkár két fantasztikus, egyedi tájvidékét, az úgynevezett “tsingy”-ket. Először a Vörös Tsingy természetvédelmi területre megyünk, hogy megismerjük ezt az egyedülálló természeti képződményt. A Tsingy szó magyar jelentése: “ahol nem sétálhatsz mezítláb”. Bejárjuk a homokkőből, márgából és mészkőből álló mesebeli képződményt, amelyhez hasonlót ezenkívül mindössze négy másik országban találunk a világon. Folytatjuk utunkat Ankarana-ba, hogy felfedezzük a hatalmas, szürke madagaszkári “Tsingy”-t az Ankarana masszívumban. Karszt tájak, felvidéki mészkő alakzatok, lenyűgöző „tsingy” csúcsok és tűhegyes mészkő „erdők” jellemzik a területet. Vacsora és szállás Ankaranaban.

 

14. nap: Ankarana – Ankify - Nosy Be

Reggeli, majd áthajózzunk a világ egyik legszebb szigeteire, a Nosy Be szigetcsoportra. Az itt töltött napok alatt élvezzük puha, fehér homokos, végtelen strandjait, miközben a parton lustálkodó makik nézegetnek minket, fürdőzőket. A kristálytiszta vízbe beljebb merészkedve megcsodálhatjuk a sokszínű korallzátonyokat és színes lakóit, amelyek e szigeteket a világ egyik első számú búvárparadicsomává teszik. A korallzátonyok „megszokott” színes halfajtái, nagy halrajai mellett láthatunk leopárd cápákat, szirti cápákat, valamint rájákat és teknősöket. Vacsora és szállás Nosy Be szigetén.

 

15. nap: Nosy Be - Hajókirándulás Nosy Komba és Nosy Tanikely Szigeteire

Reggeli, majd szabad program vagy fakultatív programlehetőség: egésznapos hajókirándulás keretében látogatjuk meg Nosy Komba és Nosy Tanikely két kis szigetét. Nosy Tanikely a Nosy Be szigetcsoport leglátogatottabb szigete.  A teljes sziget egy tengeri rezervátum, egy természetes akvárium: itt találhatók a régió legszebb búvár-helyei. A sziget csúcsán található, 1908-ban épült világítótoronyból szuper kilátás nyílik az egész szigetcsoportra. Ezután továbbhajózunk Nosy Komba szigetére, amely jelentése: „a makik (lemúrok) szigete”. Ahogyan a neve is jelzi, Nosy Komba számos lemúr lakóhelye, akik a helyi „fady”-nak (malgas nyelven tabut jelent) köszönhetően a lakosok körében is védettséget élveznek, akik szent állatként tisztelik őket. Néhány banán segítségével nagyon eredeti fotókat készíthetünk az így hozzánk csábított makikról. Megcsodálhatjuk ezenkívül a helyi asszonyok kézzel hímzett termékeit, valamint a férfiak által fából faragott dekorációs szobrocskákat. Nosy Komba szigete is bővelkedik a gyönyörű strandokban, meg is mártózunk a türkizkék vízben. Aki szeretne, a sziget legmagasabb, 622 méter magas csúcsára is felmászhat. Hajóval térünk vissza szállodánkba. (A program ára: 34.500 Ft.) Vacsora és szállás Nosy Be szigetén.

 

16. nap: Nosy Be…

Reggeli után szabad program, pihenés, fürdési lehetőség. Kora délután Nosy Be fővárosában, Hell-Ville-ben repülőre szállunk és elbúcsúzunk Madagaszkártól, visszarepülünk Bécsbe. Étkezések és éjszakázás a gép fedélzetén.

 

17. nap: … Bécs

Érkezés Bécsbe menetrendtől függően.

 

Az út során érintett UNESCO Világörökségek:

-          Zafimaniry törzs fafaragó művészete

-          Atsinana esőerdőSzolgáltatások:

A részvételi díj az alábbiakat tartalmazza:

-         BBP biztosítás

-         közlekedés külön busszal

-      elhelyezés középkategóriájú (kb. 3-4*-os) szállodákban, illetve helyi lodge-ban kétágyas fürdőszobás szobákban, reggelivel

-         magyar nyelvű csoportkísérő idegenvezető indulástól érkezésigRészvételi költség:
 • Részvételi díj : 599.000 Ft

 • Repülőjegyek illetékekkel és üzemanyagfelárral: 446.000 Ft (változhat)

 • Helyszíni vízum kb: 35 EUR

 • Helyszíni belépők, nemzeti parki belépők és program szerinti étk: 255 EUR (a helyszínen fizetendő a kinti szolgáltatóknak)

 • Sztornó biztosítás: 14.630 Ft (részvételi díjra, repülőjegyekre és a reptéri illetékekre)

 • A 7. napi fakultatív program: 24.500 Ft (Isalo Nemzeti Park)

 • A 14. napi fakultatív program: 34.500 Ft (hajókirándulás; Nosy Komba, Nosy Tanikely)

 • Budapest - Bécs - Budapest autóbusz transzfer: 16.500 Ft (min. 10 fő esetén)

 • Egyágyas felár: 198.000 Ft (menetsségről ld. az Akciók menüpontot)

 • 11-14 fő közötti felár: 35.000 Ft


A 255 EUR a belépőket és a programban feltüntetett étkezéseket (vacsorák, néhány helyen ebédek),  az ezekhez kapcsolódó szervezési, foglalási, és az esetenkénti transzfer költségeket tartalmazza. Ez a helyszíni szolgáltatóknak érkezéskor, egy összegben fizetendő.

 

 

Borravaló: ajánlott 4 EUR/nap/fő

 További tudnivalók:

Minimum létszám: 15 fő

- 11-14 fő közötti felár: 35.000 Ft

 

Figyelem! Ezen programunk fizetési feltételei az Általános Szerződési Feltételekben leírtaktól eltérnek. Az út költségét nem két, hanem három részletben kell befizetni.

Fizetési ütemezés:

I. részlet:         előleg jelentkezéskor (a végösszeg 40%-a)

II. részlet:       kb. 60 nappal indulás előtt (a végösszeg 20%-a)

III. részlet:      fennmaradó összeg – kb. 30 nappal az út indulása előtt

 

Kötelező védőoltás nincs. További tájékoztatást a Nemzetközi Oltóközpontban, illetve a www.utazaselott.hu  weboldalon talál.

 

Fontos! Az útlevélnek a visszaérkezéstől számított 6 hónapig érvényesnek kell lennie.

A valutaárfolyam változások az árakat módosíthatják. Az út árai 1 EUR = 320 Ft, 1 USD = 285 Ft árfolyamig érvényesek.

Az utat kisebb létszámmal is tudjuk indítani, csak más áron és más szolgáltatásokkal.


Ország bemutatása:
Madagaszkár, Diego Suarez
Madagaszkár, lemúrok
Madagaszkár, Montagne d'Ambre
Madagaszkár, Nosy be
Madagaszkár, tsingy
A képek csak illusztrációk, nem biztos, hogy az utazás érinti az azokon szereplő tájegységeket!