Keresési lehetőségek

Ország szerint


Időpont szerint
Indulás:

Érkezés:


Ár szerint


KATALÓGUSUNK

Körutazásos katalógus
Körutazásos katalógus
Letöltés (PDF)

VIDEOKLIPPEK ÚTJAINKRÓL

A társítást kérőknek
- ha nem találunk társat -
nem kell 1 ágyas felárat fizetni!

(100.000 Ft-ig)

--<>--<>--


Kérjük, aki az
AKCIÓINKRÓL SZÓLÓ HÍRLEVELÜNKET szeretné megkapni, írja meg nekünk email címét,
valamint, ha prospektust szeretne, levelezési címét.
(Az adatokat természetesen a törvényeknek megfelelően bizalmasan kezeljük.)Utolsó frissítés:
2018.02.22 16:53
Főoldal  » Társas körutak  » Amerika  » Kuba

Kuba

Körutazás tengerparti pihenéssel
Utazási időpontok:
 • 2018. március 02 - március 12

Az utazás bemutatása:

 

Tervezett program:

 

1. nap: Budapest – Havanna

Elrepülés Budapestről egy átszállással Havannába. Érkezés, transzfer a szállodába. Vacsora, szállás Havannában.

 

2. nap: Havanna

Reggeli után megismerkedünk Kuba fővárosával, mely 2,2 millió lakosával a szigetország legnagyobb városa is egyben. Megtekintjük a gyarmati Havannát, mely 1982 óta az UNESCO Világörökség részét képezi, a Nemzeti Parlament épületét (kívülről), a Katedrális teret, a Fegyverek terét, a Régi teret, az Assisi Szent Ferenc teret, stb. Meglátogatjuk a Havanna Club Rum Múzeumot, majd a modern Havannát a Forradalom térrel és a Miramar területtel. Vacsora, szállás Havannában.

 

3. nap: Havanna – Hemingway nyomában

Reggeli, majd szabad program, vagy fakultatív programlehetőség: felfedezzük Hemingway emlékeit a városban. Meglátogatjuk az Ernest Hemingway Múzeumot és a híres észak-amerikai író házát. Itt született két talán leghíresebb regénye: a spanyol polgárháborúban játszódó Akiért a harang szól, és Az öreg halász és a tenger. Ezután utazás Cojimar-ba, ahol megtekintjük az Ernest Hemingway teret és a La Terraza éttermet, ahol az író mindig ebédelt. Megnézzük az Ambos Mundos hotelt, ahol Hemingway szobát bérelt. (A program ára: 18.500 Ft.) Vacsora. Esti programlehetőség: Tropicana Show, amely egy látványos egzotikus kubai táncos revü (helyszínen fizetendő). Szállás Havannában.

 

4. nap: Havanna – Guama – Santa Clara –  Sancti Spiritus – Trinidad

Reggeli után utazás Guamaba, a Montemar Nemzeti Parkba. Itt található La Boca, ahol megtekinthetünk egy krokodil-költő farmot. Ezután hajóra szállunk, hogy átszeljük a Kincses lagúnát. A túlparton megismerhetjük, hogyan nézett ki egy indián falu, amikor Kolumbusz 1492-ben megérkezett a szigetre. Továbbutazás Santa Clarába, ahol megtekintjük az Ernesto Che Guevara Mauzóleumot és a forradalomban fontos szerepet játszó páncélvonatot (Tren Blindado). Végezetül séta a hangulatos Sancti Spritus városkában, ahol bepillantást nyerhetünk a kubai mindennapokba. Sancti Spiritusban található Kuba egyik legrégibb temploma, melynek eredete a XVI. századba nyúlik vissza. Érkezés az elbűvölő Trinidadba a késő délutáni órákban. Vacsora, szállás Trinidad körzetében.

 

5. nap: Trinidad – Topes de Collantes – Trinidad

Reggeli, majd szabad program,vagy fakultatív programlehetőség: kirándulás a Trinidadtól 22 km-re fekvő  Topes de Collantes Természetvédelmi területre.  A természeti kincsekben gazdag, védelem alatt álló parkban teszünk egy kellemes sétát, megállunk a kilátónál, ahol nagyszerű látvány tárul elénk. Fentről megcsodálhatjuk a gyönyörű várost és a Karib-tengert is. Gyalogosan folytatjuk tovább utunkat.  A park több mint 40 őshonos orchideával, 100 páfrányfélével (melyek között létezik 6-7 méter magas pálmaszerű páfrány is), banánfákkal, 40 fajta kávéfajjal büszkélkedhet. A kávécserjék 40 méter magas fenyőfák alatt teremnek. Ezen kívül még számos növény és madárfaj (pl.: a kubai todi, vagy a kubai (csipkésfarkú) trogon, mely Kuba nemzeti madara) teszi szebbé ezt a trópusi esőerdőt. Rövid szabadidő, lehetőség lesz megmártózni a vízesésben is, majd visszautazás Trinidadba és városnézés. Trinidadot 1514-ben alapították és 1988-ban UNESCO Világörökségnek nyilvánították.  Megtekintjük a Plaza Mayor-t, a Palacio de Canter Múzeumot és a Canchanchara Bárt, ahol megkóstolhatunk egy kubai trópusi koktélt, a Canchancharát. (A program ára: 18.500 Ft.)  Vacsora és szállás Trinidad körzetében.

( A gyalogtúra közepes nehézségű, de egy részét dzsippel is ki lehet váltani ! )

 

6. nap: Trinidad – Cienfuegos – Varadero

Reggeli, majd utazás Varaderoba. Útközben megállunk Cienfuegosban, amelyet a „Dél gyöngyszemének” is neveznek, ez volt a sziget egyetlen városa, amit 1819-ben a francia gyarmatosítók alapítottak. Megtekintjük a Prado Promenade-t, a Jose Marti Central Parkot és a Terry Színházat, stb. Továbbutazás Varaderoba. Érkezés a délutáni órákban. Szobák elfoglalása, pihenés. Vacsora, szállás Varaderoban.

 

7. nap: Varadero

Reggeli, majd egész nap szabad program, fakultatív programlehetőségek a helyszínen, egyénileg (általában angol nyelven): delfin show megtekintése, katamarán túra vagy a varaderoi barlang felfedezése. Szállás all inclusive ellátással Varaderoban.

 

8. nap: Varadero

Reggeli, majd egész nap szabad program, fakultatív programlehetőségek a helyszínen, egyénileg (általában angol nyelven). Szállás all inclusive ellátással Varaderoban.

 

9. nap: Varadero

Reggeli, majd egész nap szabad program, fakultatív programlehetőségek a helyszínen, egyénileg (általában angol nyelven). Szállás all inclusive ellátással Varaderoban.

 

10. nap: Varadero – Havanna …

Reggeli, szabad program, transzfer a havannai repülőtérre és elrepülés egy átszállással Budapestre. Étkezések és éjszakázás a gép fedélzetén.

 

11. nap: … Budapest

Érkezés Budapestre.

 

A változtatás jogát fenntartjuk!

 

Az út során érintett UNESCO Világörökségek:

-          A gyarmati Havanna

-          Trinidad

-          Cienfuegos történelmi városközpontjaSzolgáltatások:

A részvételi díj az alábbiakat tartalmazza:

 -         repülőjegy

 -         BBP biztosítás

 -         közlekedés külön busszal,hajóval

 -    elhelyezés középkategóriájú (kb. 3-4*-os) szállodákban kétágyas, fürdőszobás                        szobákban, Trinidadban magánházakban reggelikkel, Varaderoban all inclusive ellátással

 -         magyar nyelvű helyi idegenvezető, csoportkísérőRészvételi költség:
 • Részvételi díj repülőjeggyel: 499.900 Ft

 • Reptéri illetékek üzemanyagfelárral: 159.000 Ft (változhat)

 • Vízum: 10.000 Ft

 • Helyszínen fizetendő kilépési illeték kb: 25 CUC (kb. 20 EUR)

 • Helyszíni belépők és a program szerinti étkezések: 95 EUR (a helyszínen fizetendő a kinti szolgáltatóknak)

 • Sztornó biztosítás: 9.225 Ft (részvételi díjra és a reptéri illetékekre)

 • A 3. napi fakultatív program: 18.500 Ft (Hemingway nyomában)

 • Az 5. napi fakultatív program: 18.500 Ft (Topes de Collantes)

 • Egyágyas felár: 89.000 Ft (mentességről ld. Akciók menüpont)


A 95 EUR a belépőket, a programban feltüntetett étkezéseket (vacsorák, néhány esetben ebédek), és az ezekhez kapcsolódó szervezési, foglalási és az esetenkénti transzfer költségeket tartalmazza. Ez a kinti szolgáltatóknak érkezéskor, egy összegben fizetendő.

 

Borravaló: ajánlott 4 EUR/nap/főTovábbi tudnivalók:

Minimum létszám: 15 fő

Fakultatív program: minimum 10 főtől

 

Kötelező védőoltás nincs. További tájékoztatást a Nemzetközi Oltóközpontban, illetve a www.utazaselott.hu  weboldalon talál.

 • Gyáli út, Tel.: (1) 476-1100
 • Váci út, Tel.: (1) 465-3800

 

Fontos! Az útlevélnek a visszaérkezéstől számított 6 hónapig érvényesnek kell lennie.

A valutaárfolyam változások az árakat módosíthatják. Az út árai 1 EUR = 315 Ft, 1 USD = 290 Ft árfolyamig érvényesek.

Az utat kisebb létszámmal is tudjuk indítani, de más áron és más szolgáltatásokkal.

 

Időjárási adatokról bővebben itt tájékozódhat:


Ország bemutatása:
Kuba
Kuba
A képek csak illusztrációk, nem biztos, hogy az utazás érinti az azokon szereplő tájegységeket!