Keresési lehetőségek

Ország szerint


Időpont szerint
Indulás:

Érkezés:


Ár szerint


KATALÓGUSUNK

Körutazásos katalógus
Körutazásos katalógus
Letöltés (PDF)

VIDEOKLIPPEK ÚTJAINKRÓL

A társítást kérőknek
- ha nem találunk társat -
nem kell 1 ágyas felárat fizetni!

(100.000 Ft-ig)

--<>--<>--


Kérjük, aki az
AKCIÓINKRÓL SZÓLÓ HÍRLEVELÜNKET szeretné megkapni, írja meg nekünk email címét,
valamint, ha prospektust szeretne, levelezési címét.
(Az adatokat természetesen a törvényeknek megfelelően bizalmasan kezeljük.)Adatkezelési szabályzatunkat ITT olvashatja.Általános Szerződési Feltételek (ÁSZF)Utolsó frissítés:
2018.09.24 09:13
Főoldal  » Társas körutak  » Afrika  » Kelet - Afrika Óriáskörút

Kelet - Afrika Óriáskörút

Dzsibuti - Uganda - Ruanda - Burundi - Kenya
Utazási időpontok:
 • 2018. október 16 - november 02

Az utazás bemutatása:

GARANTÁLT INDULÁS! Még vannak szabad helyeink.

 

A kelet-afrikai szavannáktól a nyugat-afrikai buja esőerdőkig és ezek átmeneti tájegységei mind megtalálhatók itt: vulkáni hegyek, teraszos hegygerincek, fennsíkok, krátertavak, vízesések. Az egyik órában még a sárgás növényzetű, akácfákkal benőtt szavannán autózunk, a következő órákat pedig trópusi esőerdők mentén, a zöld smaragd színeiben pompázó növényzet között tesszük meg. Ugandából ered a Nílus, bár ebben vitáznak Ruandával, hiszen ők is magukénak tudják a folyó forrását.

A világ hegyigorilla-populációja 3 ország misztikus esőerdeiben él, Uganda, Ruanda és a Kongói Demokratikus Köztársaság. A gorillák szerencsére szaporodnak, nő az állományuk. A túra nem kíméli az embert. Hegymászás az esőerdőben, mire rátalálunk a gorillacsaládra. Ezután egy óránk van, hogy figyeljük őket. Szerencsére a több méteres hivatalos távolság, amit az állatok és a turisták között tartani kellene, a valóságban egy-másfél méterre is lecsökkenhet, ami életre szóló élmény. A gorillák, csakúgy, mint a megfigyelhető csimpánzok már megszokták ezt a helyzetet. Az utóbbinál két, a gorilláknál ennél is több évbe kerül, mire a vadőrök hozzászoktatják őket az ember jelenlétéhez, ami persze szigorú szabályokhoz kötött.

 

 

Tervezett program:

 

1. nap: Bécs ...

Elrepülés Bécsből 22.50-kor az Etióp légitársasággal Addis Abbebában keresztül Dzsibutiba. Étkezések és éjszakázás a gép fedélzetén.

 

2. nap: ... Dzsibuti (Dzsibuti)

Megérkezés Dzsibuti azonos nevű fővárosába 10.15-kor. Városnézés, mely során megtekintjük a főváros legfontosabb látnivalóit (mecsetek, városháza, kilátó pontok). Transzfer a szállodába. Vacsora. Szállás Dzsibutiban.

 

 3. nap: Dzsibuti - Assal-tó – Entebbe (Uganda)

Reggeli, majd egésznapos kirándulás Afrika legmélyebb pontjához, az Assal-tóhoz. A lélegzetelállító égszínkék víz, a hófehér só és a fekete lávaköves hegyek színkontrasztja egy életre szóló élményt nyújt. A Dzsibutiban található Assal-tó az Antarktiszt leszámítva a Föld legsósabb tava. Még a híres Holt-tengernél is magasabb a tó sótartalma. Az Assal-tó egyébként Afrikában a tengerszinthez képest a legalacsonyabban fekvő pont. Este transzfer a reptérre, elrepülés átszállással Entebbébe1900-kor. Érkezés 00.45-kor. Transzfer, szállás Entebbében.

 

4. nap: Entebbe - Viktória–tó – Kampala

Reggelit követően Afrika legnagyobb tavához indulunk. A Viktória-tó egyik félszigetén fekszik. Reggeli után hajókirándulás a tavon, amely során megismerhetjük a térséget jellemző növény- és madárvilágát. Délután városnézés Entebbében: Elnöki Palota fényképezését követően utazás Kampalába. Megtekintjük a parlament épületét, a Khadafi Nemzeti Mecsetet az UNESCO Világörökség részét képező Kasubi Királysírokat. Vacsora és szállás Kampalában.

 

5. nap: Queen Elisabeth Nemzeti Park

Reggeli, majd Uganda leglátogatottabb nemzeti parkja, a Queen Elisabeth Nemzeti Park felé vesszük az irányt. A természetvédelmi területet keletről és nyugatról egy-egy tó, északon a Rwenzori - hegyek (a Hold hegyei) övezik, melynek legmagasabb, négyezer méter feletti csúcsait gyakran hó fedi. Útközben áthaladunk az egyenlítőn és megállunk egy rövid pihenőre az Egyenlítő emlékműnél. Vacsora és szállás a nemzeti park környékén.

 

6. nap: Queen Elisabeth National Park – Kazinga csatorna

Vadles a park területén. Az egykor vulkanikus terület változatos domborzatának, növényvilágának köszönhetően ma Uganda vadállományban egyik leggazdagabb része. Hajókázás a Kazinga-csatornán, amely során vizilovakat, elefántot, kaffert, kobot és más antilopfajtákat is láthatunk. Délután a park déli részét, az Ishasha szektort fedezzük fel, ahol egy kis szerencsével leopárdot és a híres, fügefán pihenő oroszlánokat is megfigyelhetjük. Vacsora és szállás a nemzeti park környékén. A parkok sorában a Queen Elisabeth Nemzeti Park talán a leghíresebb. Az Edward- és György-tavak között épült a Kazinga-csatorna, a hatalmas vizekben rengeteg víziló nyüzsög, melyek akár a lodge-ok területére is bemerészkednek. Vacsora, szállás.

 

7. nap: Volcanoes Nemzeti Park

Reggeli, majd délelőtt folytatjuk a nemzeti park felfedezését. Délután átlépjük a határt és Ruandába érkezve eljutunk a Vulcanoes Nemzeti Parkba. A Volcanoes Nemzeti Park (Vulkán Nemzeti Park) Ruanda északnyugati részén fekszik, határos a Kongói Demokratikus Köztársaságban fekvő Virunga Nemzeti Parkkal és az ugandai Mgahinga Gorilla Nemzeti Parkkal. A park a kihalófélben lévő hegyi gorilla egyik utolsó menedékhelyeinek egyike. A nemzeti park területén emelkedik a Virunga-hegység nyolc vulkánja közül öt. Vacsora és szállás a nemzeti park környékén. Vacsora és szállás a Vulcanoes Nemzeti Parknál.

 

8. nap: Gorilla – les

Napunk a hegyi gorillák természetes környezetben történő megfigyelésének jegyében zajlik. A hegyi gorillák DNS állománya 97 százalékban megegyezik az emberével, ezért egyrészt olyan mellbevágó a hasonlóság, másrészt emiatt könnyen elkapják az emberi betegségeket. A közhiedelemmel ellentétben (Pl.: King-Kong filmek) kifejezetten szelíd, jószágok, ráadásul vegetáriánusok, így aggodalomra nincs okunk. Ebben a térségben található a világ legöregebb esőerdője, amit 1994-ben az UNESCO Világörökség részévé nyilvánítottak. A gorillalest követően utazás a Kivu tó közelében.

 

9. nap: Kivu-tó- Kigali

A Kivu-tó egyike az Afrikai Nagy Tavaknak, Ruanda és a Kongói Demokratikus Köztársaság határán, a Nagy-hasadékvölgy nyugati (Albertine) ágában. A tó a Ruzizi-folyóba ürül, amely déli irányba, a Tanganyika-tóba folyik A tavat megismerve továbbutazás Kigaliba, Ruanda fővárosába. Vacsora előtt városnézés. Szállás Kigaliban.

 

10. nap: Akagera Nemzeti Park

Reggeli, majd indulás az Akagera Nemzeti Parkhoz. a napot a park felfedezésével töltjük, amely Ruanda északkeleti részén, a tanzániai határ mellett található. Az Akagera Nemzeti Parkban találkozhatunk mind kis és nagy vadállatokkal; mint például oroszlánok, zsiráfok, elefántok és vízilovak, hiénák, impalák és gazellák. Vacsora és szállás a nemzeti park környékén.

 

11. nap: Bujumbura (Burundi)

Reggeli, majd utazás határátlépéssel Burundi fővárosába, Bujumburába. A város a Tanganyika-tó északkeleti csúcsánál helyezkedik el és az ország kommunikációs és gazdasági központja is. A városközpont egy nagy gyarmati városrész egy nagy piaccal, a nemzeti stadionnal és múzeumokkal. Vacsora és szállás Bujumburában.

 

12. nap: Tanganyika-tó 

Reggeli, majd kirándulás a Tanganyika-tóhoz, Afrika második legnagyobb tavához. Meglátogatjuk a Livingstone és Stanley nagy Afrika-kutatók találkozásának emlékművét. Vacsora, szállás Bujumburában.

 

13. nap: Bujumbura- Nairobi (Kenya)

Reggeli a szállodában, majd transzfer a repülőtérre és elrepülés Nairobiba 9.55-kor. Érkezés 12.35-kor Nairobiba Kelet-Afrika legfejlettebb városába. Érkezést követően városnézés. Nairobi, Kenya központi szíve. Egy érdekes, folyton nyüzsgő betondzsungel, ami tökéletes ellentéte és kiegészítője a körülötte elterülő vidék természeti szépségeinek. Karen Blixen Múzeum felkeresése, a múzeum pedig abban a farmházban kapott helyet, amelyet Karen Blixen Volt egy farmom Afrikában című regénye s a könyv alapján készült Sydney Pollack-film, a Távol Afrikától tett híressé. A Nemzeti Múzeum pedig különleges etnográfiai és archeológiai kiállításokat kínál. Vacsora és szállás Nairobiban.

 

14. nap: Nairobi - Mombasa

Reggeli után transzfer a repülőtérre és elrepülés Mombassába. Érkezést követően transzfer a szállodába. Vacsora, szállás a tengerparton.

 

15. nap: Mombasa

Reggelit követően városnézés Mombasában: a MacKinnon gyümölcs- és zöldségpiac, az Akamba fafaragó falu, ahol mintegy 2000 kenyai fafaragó látható munka közben (itt garantált minőségű faragványok vásárlásra is lehetőség van), a meseszép Shere Sawimanarayan hindu templom, valamint a történelmi óváros és a portugál hódítók által alapított Fort Jesus erőd. Vacsora és szállás Mombasában.

 

16. nap: Tengerpart

Reggeli, majd egész napos szabad program, pihenési, fürdési lehetőség. Számtalanfakultatív lehetőség adódik, amennyiben időnket aktív pihenéssel szeretnénk eltölteni. Vacsora és szállás Mombasában.

 

17.nap: Mombasa…

Reggeli, majd szabadprogram délután transzfer a repülőtérre és elrepülés 17.50-kor, érkezés 20.00-ra Addis Abbebába, továbbrepülés 00.45-kor. Étkezések és éjszakázás a gép fedélzetén.

 

18. nap: Bécs    

Érkezés Bécsbe. 05.15-kor

 

A változtatás jogát fenntartjuk!

 

Az út során érintett UNESCO Világörökségek:

-          A Buganda királyok síremléke Kasubiban (kulturális/2001)

-          a világ legrégebbi esőerdője (1994)Szolgáltatások:

A részvételi díj az alábbiakat tartalmazza:

- közlekedés helyben a létszámtól függő nagyságú klimatizált, bérelt minibusszal, terepjáróval, csónakkal,   dzsipekkel, kishajóval

- elhelyezés középkategóriájú (kb. 3+-4*-os) szállodákban, lodge-okban, kétágyas fürdőszobás szobákban, reggelivel

- magyar nyelvű csoportkísérő idegenvezető indulástól érkezésig,Részvételi költség:
 • Részvételi díj: 1.385.000 Ft

 • Nemzetközi és belső repülőjegyek: 375.000 Ft

 • Repülőtéri illetékek és üzemanyagfelár: 195.000 Ft (változhat)

 • Ezüsthátú gorillales: 295.000 Ft

 • Vízumköltségek: 48.000 Ft (Kelet afrikai közös vízum + Dzsibuti)

 • BBP Atlasz Classic biztosítás: 10.170 Ft

 • Sztornó biztosítás : 31.080 Ft (a részvételi díjra, a repülőjegyekre és reptéri illetékekre)

 • Budapest- Bécs-Budapest transzfer : 15.000 Ft

 • Egyágyas felár: 365.000 Ft (menetsségről ld. az Akciók menüpontot)


A valutaárfolyam változások az árakat módosíthatják. Az árak 1 USD = 265 HUF, 1 EUR = 315 HUF árfolyamig érvényesek.

 

Helyszínen a határoknál (burundi) fizetendő ki- és belépési illetékek: egyeztetés alatt

 

A 480 USD a belépőket, nemzeti parki belépőket és a programban feltűntetett étkezéseket (vacsorák, néhány helyen edbédek), az ezekhez kapcsolódó szervezési, foglalási és az esetenkénti transzfer költségeket tartalmazza. Ez a helyszíni szolgáltatóknak érkezéskor, egy összegben fizetendő.

(kivéve a gorilla les, mert az külön árban szerepel)

 

Borravaló: ajánlott 5 USD/nap/főTovábbi tudnivalók:

Minimum létszám: 19 fő

- 11-14 fő közötti felár: 75.000 Ft

- 15-17 fő közötti felár: 55.000 Ft

 

Figyelem! Ezen programunk fizetési és lemondási feltételei az Általános Szerződési Feltételekben leírtaktól eltérnek. Külön szerződés kötendő.

 

Fizetés 3 részletben történik: (szükséges az útlevél fényképes oldalának a másolata)

 1. I.             részlet: 480.000 Ft    Május 20-ig 
 2. II.          részlet: 700.000 Ft    július 15-ig
 3. III.       részlet: Szeptember 10 -ig /a fennmaradó összeg/

 

 

Afrikában az autóbuszok mérete eltér az Európában megszokottaktól. Sokszor a buszban, illetve néhány esetben a tetőn elhelyezett csomagtartón szállítják az utasok bőröndjét. Többször dzsipekkel történik az utazás.

 

Kötelező: a sárgaláz oltás. Valamint a Hepatitis A+B a hegyi gorillák látogatása miatt.

Malária tabletta szedése javasolt. További tájékoztatást a Gyáli úti Nemzetközi Oltóközpontban, illetve a www.utazaselott.hu weboldalon talál.

 

Fontos! Az útlevélnek a visszaérkezést követően 6 hónapig még érvényesnek kell lennie, és minimum 3x2 egymással szembeni üres oldalnak kell benne lennie.

 

Az utat kisebb létszámmal is tudjuk indítani, csak más áron és más szolgáltatással.

 

Amennyiben valakinek hosszú a 18 napos út, a 13. vagy 14. napon hazajöhet egyénileg.

 

Igény esetén, Kenyában még plusz szafarit tudunk szervezni (Amboseli).

 


Ország bemutatása:
zebrák
safari
hegység
Mombassa
Mombassa erőd
Assal-tó
Viktória-tó
Nairobi
Kivu-tó
Mecset
Királyi sírok
elefánt
gorilla
A képek csak illusztrációk, nem biztos, hogy az utazás érinti az azokon szereplő tájegységeket!