Keresési lehetőségek

Ország szerint


Időpont szerint
Indulás:

Érkezés:


Ár szerint


KATALÓGUSUNK

Körutazásos katalógus
Körutazásos katalógus
Letöltés (PDF)

VIDEOKLIPPEK ÚTJAINKRÓL

A társítást kérőknek
- ha nem találunk társat -
nem kell 1 ágyas felárat fizetni!

(100.000 Ft-ig)

--<>--<>--


Kérjük, aki az
AKCIÓINKRÓL SZÓLÓ HÍRLEVELÜNKET szeretné megkapni, írja meg nekünk email címét,
valamint, ha prospektust szeretne, levelezési címét.
(Az adatokat természetesen a törvényeknek megfelelően bizalmasan kezeljük.)Adatkezelési szabályzatunkat ITT olvashatja.Általános Szerződési Feltételek (ÁSZF)Utolsó frissítés:
2019.01.20 12:07
Főoldal  » Társas körutak  » Ázsia  » Katar - Omán

Katar - Omán

Doha- Maszkat - Nizwa - Jabrin - Quriyat
Utazási időpontok:
  • 2019. február 28 - március 08

Az utazás bemutatása:

Tervezett program:

1. nap: Budapest - Doha (Katar)

Elrepülés Budapestről Dohába, Katar fővárosába. Katar a turisták előtt a 90-es években nyitotta meg kapuit. Dubaihoz hasonlóan Doha is rohamléptekben fejlődik, hatalmas felhőkarcolók, luxusszállodák, bevásárlóközpontok sokasága várja a turistákat. Érkezés után transzfer a szállodába. Vacsora és szállás Dohában.

 

2. nap: Doha

Reggeli a szállodában, majd városnézés Dohában, amelyet az Iszlám Művészetek Múzeumának megtekintésével kezdünk. Az ikonikus épület ősi arab stílusban épült. Hatalmas gyűjteménnyel rendelkezik, amely 3 kontinensről származik és 1.400 évet ölel fel. Találkozunk itt fémből, üvegből és fából készült műtárgyakkal, kerámiákkal, ékszerekkel, valamint textilekkel. Ezután a Pearl-Qatar mesterséges sziget megtekintése következik, majd a hangulatos, pálmafákkal övezett tengerparti sétány, a Corniche és a bazárok meglátogatása. Vacsora és szállás Dohában.

 

3. nap: Doha

Reggeli, majd délelőtt a Katara Kultúrális Faluba látogatunk el, amely a világ kulturális értékeit gyűjti össze és mutatja be a látogatóknak. Catara volt az első, legősibb név, amint a katari félsziget megnevezésére használtak Kr. u. 150-ben, innen ered a komplexum neve. Délután egy sivatagi túrán veszünk részt. Vacsora és szállás Dohában.

 

4. nap: Doha – Maszkat (Omán)

Reggeli után szabad program, majd transzfer a repülőtérre és elrepülés Maszkatba, Omán fővárosába. Omán egy igazi kuriózum az arab világban. A modern értelemben vett keleti paradicsom a gazdagság és a fejlődés mellett is megőrizte autentikus arábiai hangulatát és tradicionális építészetét. Magas hegyvonulatok, gyönyörű tengerpartok, a végtelen homokdűnék között virágzó oázisok, történelmi erődök, fejlett infrastruktúra és nyitott szemléletű, barátságos emberek jellemzik. Vacsora és szállás Maszkatban.

 

5. nap: Maszkat

Reggeli, majd városnézés Omán fővárosában, Maszkatban, a Közel-Kelet egyik legrégebbi városában. Megtekintjük a lélegzetelállító Nagy Mecsetet, melyet Kábusz szultán a XX. század végén építtetett. A látogatót lenyűgözi a mecset pompája: a finom csipkeberakások, a kristálycsillárok és itt található a világ legnagyobb kézi szövésű perzsaszőnyege is. Folytatjuk városnézésünket a Bait Al Zubair Múzeumban. Megtekintjük az Operaházat, majd látogatás a Szultáni Palotánál (kívülről). Séta a festői szépségű óvárosban, vásárlási lehetőség a nagy bazárban. Késő délután hajókirándulás Maszkat látványos partvidéke mentén hagyományos fából készült arab hajóval (dhow), innen élvezzük a naplementét. Vacsora és szállás Maszkatban

 

6. nap: Maszkat - Nizwa - Jabrin - Maszkat

Reggeli után szabad program vagy fakultatív programlehetőség: utazás Nizwába, Omán kulturális fővárosába. Útközben megtekintjük a XVII. századi Jabrin kastélyt, amelyet a Yaruba dinasztia építtetett. Barangolás az egykori oktatási központ zegzugos folyosóin és festett szobáiban. Továbbutazás, fotóstop Bahlában, melynek 12 km-es fallal körülvett erődje az UNESCO Világörökség része. Érkezés Omán egyik legrégebbi városába, Nizwába. Séta az egykori kereskedelmi, oktatási, vallási és művészeti központban. Bazárlátogatás, mely során csodaszép kézműves termékekkel találkozhatunk vagy akár meg is vásárolhatjuk őket. Megtekintjük Nizwa leglátogatottabb építményét, az erődöt, melynek tornyairól gyönyörű kilátás nyílik a városra és környékére. Visszautazás Maszkatba. (A program ára: 24.500 Ft.) Vacsora. Szállás Maszkatban. 

 

7. nap: Maszkat – Quriyat – Wadi Arbyeen – Fins Beach

Reggeli. Ezután először a festői Wadi Arbyeen-t keressük fel. Útközben fotóstop Quriyat halászfalunál. A „wadi” szó arabul kiszáradt folyómedret jelent. Ennek a wadinak az az érdekessége, hogy van benne víz. A homokdűnék között megbúvó oázis buja növényzete és a színek sokasága elbűvöli az ide látogatókat. Továbbutazás Fins Beach-hez, szabadidő a strandon. Vacsora és szállás Wadi Tiwi közelében.

 

8. nap: Wadi Tiwi – Wadi Shab – Bimah…

Reggeli után először Wadi Tiwit látogatjuk meg, amelyet datolya-, banán-, papaya- és mangófák vesznek körül a hegyekből idehozott vízvezetéknek köszönhetően. Következő megállónk Wadi Shab frissítő oázisa. Majd a lenyűgöző szépségű Bimah víznyelőnél állunk meg, melynek türkizkék vize lenyűgöző látványt nyújt. Vacsora. Transzfer a repülőtérre, majd elrepülés átszállással Budapestre. Étkezés és éjszakázás a gép fedélzetén.

 

9. nap: ... Budapest

Érkezés a menetrendtől függően.

A változtatás jogát fenntartjuk!

Az út során érintett UNESCO Világörökségek:

- Bahla erődSzolgáltatások:

 A részvételi díj az alábbiakat tartalmazza:

-            nemzetközi repülőjegy

-         BBP biztosítás

-         közlekedés külön busszal, hajóval

-         elhelyezés középkategóriájú (kb. 3-4*-os) szállodákban, kétágyas fürdőszobás szobákban, reggelivel

-         magyar nyelvű csoportkísérő idegenvezető indulástól érkezésigRészvételi költség:
  • Részvételi díj nemzetközi repülőjeggyel: 495.000 Ft

  • Belső repülőjegyek és illetékek: 98.000 Ft (változhat)

  • Helyszíni vízum és kilépési illetékek : 55 USD (Omán)

  • Belépők és a program szerinti étkezések: 290 USD (a helyszínen fizetendő a kinti szolgáltatóknak)

  • Sztornó biztosítás : 8.300 Ft (a részvételi díjra, repülőjegyre és a reptéri illetékekre)

  • A 6. napi fakultatív program: 24.500 Ft (Nizwa, Jabrin)

  • Egyágyas felár: 149.000 Ft (mentességről ld.Akciók menüpont)


A 290 USD a belépőket és a programban feltüntetett étkezéseket (vacsorák, néhány helyen ebédek),  az ezekhez kapcsolódó szervezési, foglalási, és az esetenkénti transzfer költségeket tartalmazza. Ez a helyszíni szolgáltatóknak érkezéskor, egy összegben fizetendő.

 

Borravaló: ajánlott 5 USD/nap/főTovábbi tudnivalók:

Minimum létszám: 18 fő

- 13-17 fő közötti felár: 45.000 Ft

 

Kötelező oltás nincs! További tájékoztatást a Nemzetközi Oltóközpontban, illetve a www.utazaselott.hu  weboldalon talál.

  • Gyáli út, Tel.: (1) 476-1100
  • Váci út, Tel.: (1) 465-3800

 

Fontos! Az útlevélnek a visszaérkezést követően 6 hónapig még érvényesnek kell lennie, és minimum 2 egymással szembeni üres oldalnak kell benne lennie!

A valutaárfolyam változások az árakat módosíthatják. Az út árai 1 EUR = 315 Ft, 1 USD = 275 Ft árfolyamig érvényesek.

Az utat  kisebb létszámmal is tudjuk indítani, de más áron és más szolgáltatásokkal.

 

Időjárási adatokról bővebben itt tájékozódhat:

https://weather-and-climate.com/average-monthly-Rainfall-Temperature-Sunshine-in-Oman


Ország bemutatása:
 Omán, Nizwai bazár
Omán, Maszkat, Nagy Mecset
Omán, Jabrin kastély
Omán, Maszkat, Mirani és Jelali erődök
 Omán, Jebel Shams
A képek csak illusztrációk, nem biztos, hogy az utazás érinti az azokon szereplő tájegységeket!