Keresési lehetőségek

Ország szerint


Időpont szerint
Indulás:

Érkezés:


Ár szerint


KATALÓGUSUNK

Körutazásos katalógus
Körutazásos katalógus
Letöltés (PDF)

VIDEOKLIPPEK ÚTJAINKRÓL

A társítást kérőknek
- ha nem találunk társat -
nem kell 1 ágyas felárat fizetni!

(100.000 Ft-ig)

--<>--<>--


Kérjük, aki az
AKCIÓINKRÓL SZÓLÓ HÍRLEVELÜNKET szeretné megkapni, írja meg nekünk email címét,
valamint, ha prospektust szeretne, levelezési címét.
(Az adatokat természetesen a törvényeknek megfelelően bizalmasan kezeljük.)Adatkezelési szabályzatunkat ITT olvashatja.Általános Szerződési Feltételek (ÁSZF)Utolsó frissítés:
2019.01.18 09:17
Főoldal  »   »   » Kanári-szigetek

Kanári-szigetek

Gran Canaria és Tenerife
Utazási időpontok:
 • 2019. május 05 - május 13

Az utazás bemutatása:

 

Ízelítő ajánlatunkból:

-          Egy úton kettő sziget megtekintése

-          Pihenés mindkét sziget tengerpartján

-          Kirándulások során a szigetek felfedezése

-          Több fakultatív programból választhatunk

 

Program:

 

1. NAP: BUDAPEST – GRAN CANARIA

Menetrend függvényében, várhatóan a délutáni órákban utazás Gran Canariára. Transzfer a ***-os szállodába (4 éj), majd pihe­nés. Szállodánk a tengerparthoz közel helyezkedik el, saját bár­ral és medencével rendelkezik.

 

2. NAP: SZIGETTÚRA GRAN CANARIÁN

Az első megálló a Degollada de las Yeguas, ahol belátha­tunk a kanyonba, visszanézhetünk Maspalomas homokdűné­ire és gyönyörű fotókat készíthetünk a tájról. A fotószünet után tovább kapaszkodunk felfelé a kanyon mentén elhaladva egy pálmaoázis és egy tevefarm mellett, amíg meg nem közelítjük Fataga termékeny vidékét, ahol déligyümölcsfák között vezet az út. A következő megálló a Mirador de Tunte, ahol a kilátó­ból történő fotózás mellett a helyi étteremben megkóstolhat­juk a narancs-kaktuszfüge és a narancs-ananász gyümölcslevet. Ezek után vadregényes sziklaképződmények között kanyarog az út körülbelül 1.200 méter magasságig, megnézzük Gran Canaria legmagasabb pontját, a Pico de las Nieves-t (1.950 m) és a következő megállóban lefotózhatjuk a Roque Nublo-t és a Roque El Fraile-t, valamint a szomszédos szigetet, Tenerifét és a Teidét, Spanyolország legmagasabb csúcsát. A sziget földrajzi központjában, Cruz de Tejedánál, ahol az összes helyi út keresz­tezi egymást, Teror felé indulunk Valleseco termékeny völgyén keresztül. Terorban városnézés, ahol megtekinthetjük a 150 éves arukária fenyőket, a templomot, ahol Gran Canaria védőszentje, a „Fenyő Szűz Mária” található, amihez zarándokok tízezrei láto­gatnak el minden évben, ezért ez a sziget vallási központja is. Ugyanitt található a híres Balkonok utcája is. A következő meg­álló Firgas, a vizek városa. Ezután következik a Restaurante Cuatro Hermanas, ahol megebédelünk egy olyan étterem­ben, ami kifejezetten a helyiek által látogatott hely. Az ebéd 3 fogásos és a tipikus kanári ételek mellett a széles választék­ból kérhetünk hagyományos ételeket is. Az ebédhez ital is jár. Következő látnivalónk a Bandama, ami az utolsó működő vul­kán volt 5.000 évvel ezelőtt Gran Canarián. A Pico de Bandama csúcsáról gyönyörű kilátás nyílik a tájra, belekukkanthatunk a 200 méter mély kráterbe és megcsodálhatjuk Las Palmas pano­rámáját. A kirándulás utolsó megállója a Finca Canarias, mely egy családi aloé vera-ültetvény, ahol megismerkedünk ennek a rendkívül hasznos növénynek a tulajdonságaival és feldolgozá­sával. Az esti órákban érkezünk vissza szállásunkra.

 

3. NAP: PIHENÉS

Ezen a napon, aki akar, pihenhet, fürödhet. A helyszínen lesz lehetőség részt venni helyi szervezésű, többféle programon. Ezekről a helyszínen az idegenvezető fog részletesebb tájékoz­tatást adni. (Programra jelentkezési lehetőség a helyszínen).

 

4. NAP: PIHENÉS

Ezt a napot továbbra is pihenéssel, napozással töltjük. Aki sze­retne, a helyi iroda szervezésében fakultatív programokon vehet részt.

 

5. NAP: GRAN CANARIA – TENERIFE

A reggelit követően a hajó indulásáig szabadprogram, majd Gran Canariáról áthajózunk az „örök tavasz szigetére”, Tenerifére. A kompon csomagunk zárható szekrénybe történő elhelyezésé­ért 1 €-t kell fizetni. Szállás Tenerifén ***-os szállodában (4 éj). Szállodánk közel van a tengerparthoz, de saját bárral és meden­cével is rendelkezik.

 

6. NAP: SZIGETTÚRA TENERIFÉN

Ezen a napon egy egész napos szigettúrára indulunk, amely magában foglalja Tenerife déli, észak-nyugati és középső részének megtekintését. Idegenvezetőink segítségével az egész napos kirándulás időtartama alatt átfogó képet kapnak Tenerife, valamint a Kanári szigetcsoport múltjáról és jelené­ről. Playa de las Americasból indulva első megálló Los Gigantes, ahol többek között egy lélegzetelállítóan hatalmas sziklafalat csodálhatnak meg, mely valójában egy vulkán hosszmetszete. Következő megálló El Tanque, ahol megkóstolhatják a helyi kávét (baraquito) és egy jellegzetes, forró alkoholos italt, melyet a helyiek viagra naturalnak neveznek. Ezután megismerked­hetnek a szerencsétlen sorsú kisváros, Garachico történeté­vel és panorámás látképével, majd Icod de los Vinosba érkezve megtekinthetik az ezeréves sárkányfát és megcsodálhatják a San Marcos templomot, ahol egy gyönyörű ezüst oltár talál­ható. Utunkat tovább folytatva a nagyon ízletes és bőséges ebé­det a sziget északi részének legszebb városában, Puerto de la Cruzban egy tipikus kanári ízeket kínáló étteremben fogyaszt­juk el, helyi muzsikaszóval kísérve. Ebéd után a sziget külön­legessége Spanyolország leglátogatottabb nemzeti parkja következik. Körbejárjuk Spanyolország legmagasabb hegyét a 3.718 méter magas, többkamrájú alvó rétegvulkánt, a Teidét. Több megálló után a déli lejtőn térünk vissza Las Americasba, de útközben még a szomszéd szigetekben és a táj változatosságá­ban is gyönyörködhetünk.

 

7. NAP: PIHENÉS

Ezen a napon, aki szeretne, pihenhet, de számos a helyi utazási irodák által szervezett fakultatív program közül is választhat. Idegenvezetőnk természetesen ott lesz és információkkal segít­séget nyújt a választásban, megrendelésben. Például elmehe­tünk a sziget északi gyöngyszemének nevezett Loro Parkba. Ez az egyik legnagyobb látványosság Tenerifén, mely egy külön­leges állatkert, helyi állatokkal. Itt található a világ legnagyobb papagájgyűjteménye, mely több mint 3.000 különböző fajból áll, közülük 300 csak itt Tenerifén található. A csodálatos, színe­sebbnél színesebb madarak naponta többször szórakoztatják a látogatókat show-műsorukkal. Ezen kívül fantasztikus delfin show, lélegzetelállító orka és fóka show kínál felhőtlen szórako­zást a park vendégeinek.

 

8. NAP: PIHENÉS

Továbbra is pihenhetünk, vagy helyi irodák által szervezett programon vehetünk részt. A választásban, szervezésben ide­genvezetőnk fog segíteni. Dönthetünk hajókirándulás mellett, vagy a sok program egyikeként felkereshetjük a sziget másik nevezetességét, a Siam Parkot, amely 2014-ben elnyerte a világ legjobb vízi vidámparkja címet. A Siam Park több mint egy vízi park, maga az ÉLMÉNY. Az égbe magasodó Tower Power, a 28 méter hosszú kamikaze csúszda majdnem függőlegesen ereszkedik le, s igazi adrenalinbomba a csúszás rajta. A hullámstrand, melynek egyik felén háromméteres, mesterségesen generált hullámokban lehet ugrálni, a másik, sekély része pedig fehérhomokos, szintén mesterségesen kialakított partszakaszba torkollik, örökre szóló élményt nyújt minden látogatónak.

 

9. NAP: TENERIFE – BUDAPEST

Menetrend függvényében utazás Budapestre, érkezés várhatóan az éjszakai órákban.Szolgáltatások:

Részvételi díj az alábbiakat tartalmazza:

 - utazás repülővel, a helyszínen közlekedés autóbusszal

 - 8 éjszaka 3*-os szállodákban kétágyas tusolós / WC-s szobákban

 - ellátás: félpanzió (reggeli és vacsora) + 2 ebéd

 - útlemondási biztosítás (sztornó)

 - magyar nyelvű idegenvezetést Budapesttől Budapestig

 - egy max. 20 kg-os feladható poggyászt

 - egy kézipoggyászt

 - Ferihegy-közeli parkolást az út teljes időtartamára

 - fix, foglaláskor választható ülőhelyet a kinti autóbuszonRészvételi költség:
 • Részvételi díj: 355.000 Ft

 • Reptéri illeték: 65.000 Ft

 • Egyágyas felár: 52.000 Ft

 • Reptéri illeték sztornó biztosítás : 3.575 Ft

 • Reptéri transzfer: 12.000 Ft

 • 65 év feletti kedvezmény: 2.000 Ft

 • Utasbiztosítás - Extra: 8.550 Ft (Colonnade Privilég)

 • Utasbiztosítás - Standard : 6.660 Ft (Colonnade Prémium)

 • Reptérközeli szállás - 1 ágyas szobában (/fő): 20.000 Ft

 • Reptérközeli szállás - 2 ágyas szobában (/fő): 12 Ft
További tudnivalók:

Minimum létszám: 15 fő


A valutaárfolyam változások az árakat módosíthatják.

Az útlevélnek a visszaérkezést követően még 6 hónapig érvényesnek kell lennie.

 

Kötelező védőoltás nincs. További tájékoztatást a Nemzetközi Oltóközpontban, illetve a www.utazaselott.hu  weboldalon talál.

 • Gyáli út, Tel.: (1) 476-1100
 • Váci út, Tel.: (1) 465-3800

Társiroda: Proko Travel

Engedélyszám: R0857/1993


Ország bemutatása:
Garachico
Fataga
Firgas
Teror
Gran canarias
Loro Park
Loro Park 1
Loro Park 2
Loro Park 3
Los Gigantes
Siem Park
Tenerife
Garachico
A képek csak illusztrációk, nem biztos, hogy az utazás érinti az azokon szereplő tájegységeket!