Keresési lehetőségek

Ország szerint


Időpont szerint
Indulás:

Érkezés:


Ár szerint


KATALÓGUSUNK

Körutazásos katalógus
Körutazásos katalógus
Letöltés (PDF)

VIDEOKLIPPEK ÚTJAINKRÓL

A társítást kérőknek
- ha nem találunk társat -
nem kell 1 ágyas felárat fizetni!

(100.000 Ft-ig)

--<>--<>--


Kérjük, aki az
AKCIÓINKRÓL SZÓLÓ HÍRLEVELÜNKET szeretné megkapni, írja meg nekünk email címét,
valamint, ha prospektust szeretne, levelezési címét.
(Az adatokat természetesen a törvényeknek megfelelően bizalmasan kezeljük.)Adatkezelési szabályzatunkat ITT olvashatja.Általános Szerződési Feltételek (ÁSZF)Utolsó frissítés:
2018.07.19 14:39
Főoldal  » Társas körutak  » Európa  » Fjordok közt

Fjordok közt

a Skandináv-félszigeten
Utazási időpontok:
 • 2018. július 30 - augusztus 08

Az utazás bemutatása:

Bepillantó:

-          3 skandináv fővárosban városnézés

-          Hajózás a hegyekkel körbeölet fjordokon

-          Több tucat vízesés érdekes sziklák

-          Különleges növényvilág

 

Program:

1. nap: Szeged (Pécs, Debrecen) – Budapest – Ausztria – Németország (950 km)

Reggeli indulás, utazás Ausztrián keresztül Németországba. Közben rövid kitérőt teszünk a Walhallához, ahol megtekinthetjük a híres emberek csarnokát, szobrait. Este szállás, fakultatív vacsora.

 

2. nap: Fulda – Hamburg – Lübeck (480 km) Repülős utasoknak Bp. – Hamburg

Hamburg felé indulunk. Repülős utasaink reggel Budapestről Hamburgba repülnek. (Menetrend/forgalom függvényében várakozás előfordulhat). Délután csatlakozás a buszos csoporthoz. Már repülős utasainkkal együtt rövid buszos városnézés Hamburgban: kikötői negyed, belváros… Ezt követően Lübeckbe utazunk, ahol gyalogos városnézés. Az óvárosa az UNESCO Világörökség listáján is szerepel. Megtekintjük a Mária-templomot, a Buddenbrook-házat, a különböző stílusokat magán viselő városházát, és a Holstentort. Szállás.

 

3. nap: Rřdby – Koppenhága – Svédország (620 km)

Reggel kompátkelés Puttgarden-Rřdby között. Dániai szigeteket érintve haladunk keresztül az országon. A déli órákban Koppenhágába érkezés. A dán fővárosban városnézés: Amalienborg-palota, mely a királyi pár otthona, városháza, Strřget, Nyhavn-kikötő, Christiansborg, és a közismert „Kis hableány” szobor, mely Dánia jelképe. Városnézés után Európa leghosszabb hídján kelünk át Svédországba. Szállás már Svédországban.

 

4. nap: Stockholm (320 km)

Busszal bemegyünk Stockholmba. Programunkat a Gamla Stan-on kezdjük. Ezen a szigeten van többek közt az óváros, a Királyi palota, a Parlament és a Koronázó templom. A királyi palota termei meseszépek. Szabadidő alatt, aki szeretné meg is tekintheti ezeket. Impozáns látvány a tengerpartra épített Városháza is. Folytatva a városnézésünket bemegyünk a modern városrészbe. Lefényképezhetjük a Nobel díj átadásnak helyet adó épületet, a piacteret és a sétálóutcát. Tiszteletünket tesszük a meggyilkolt miniszterelnök, Olof Palme sírhelyénél is. Este foglaljuk el szállásunkat a város közelében.

 

5. nap: Oslo (530 km)

Reggeli után indulás a norvég fővárosba. Látványos, fenyőerdőkkel és tavakkal színesített tájon halad autóbuszunk. Osloba történő megérkezésünk után gyalogos városnézés. Láthatjuk a Királyi palotát, a Parlamentet, a Nemzeti Színház és az Egyetem épületét. A monumentális városháza belső tere modern freskókkal díszített. Itt szokták átadni a Béke-Nobel-díjat. Az épület előtt láthatjuk a szép Oslo-fjordot. Ezt követően kimegyünk a különleges Vigeland-szoborparkba. Több mint 100 különlegesebbnél-különlegesebb szobor található itt. Napunk zárásaként a híres Skanzent tekintjük meg. A Skanzenben az északi építészet különleges, több száz éves házai láthatóak. Ezt követően elfoglaljuk szállásunkat.

 

6. nap: Közép-Norvégia – Fjordi hajózás (345 km)

Reggeli után folytatjuk utunkat Közép-Norvégiába. Haladunk a csodaszép Tyri-fjord mentén. Az út során gyönyörködhetünk a panorámában. Szinte megszámlálhatatlan a vízesések száma. Egymást érik a gyorsfolyású patakok, érdekes hegyi tavak. Több fotószünetet is tartunk. A Hallingskarvet-hegység lábánál haladva megérkezünk a Sogne-fjordhoz, amely a leghosszabb és legmélyebb fjord a világon. Fläm faluból lehetőség nyílik fakultatív programként 2 órás csodálatos hajóútra az Aurlands-fjordon. Különleges élmény a meredek sziklafalak közt a keskeny, de nagyon mély fjordon hajózni. Ez Norvégia egyik legszebb fjordi szakasza, nem véletlen, hogy a helyiek ide szervezik a hajókirándulásokat. A hajózás során láthatjuk a híres Stalheim-kanyont, a különleges, vadregényes tájat, rengeteg vízesést és meredek sziklafalakat. Az út egyik csúcspontja ez a program. Fakultatív fjordi hajózás: 17.500,- Ft. Visszaszállunk a buszba. A nap további részében is számtalan szép vízesést láthatunk. Szállásunk egy csodás fekvésű településen lesz. 

 

7. nap: Hardanger-fjord - Bergen – Haugesund (300 km)

Délelőtt utazás a Hardanger-fjord mentén. Leírhatatlan az a látvány, amit utunk során tapasztalunk; a kanyargó patakok, hangulatos zuhatagok, csodálatos hegyvonulatok. A nap során ismét meggyőződhetünk arról, hogy Norvégia a legszebb skandináv ország. Itt halad keresztül a Skandináv-hegység és láthatunk hófödte csúcsokat, gleccsert, vízeséseket, fjelleket, erdőkkel övezett tavakat. Kora délután érkezünk Nyugat-Norvégia legnagyobb településéhez. Városnézés Bergenben: Bryggen – a világörökség része –, halpiac, kikötő. Aki akar a szabadprogram alatt, felmehet a város fölött található kilátóhoz, melyről mesés látvány nyílik a városra és az óceánra. Városnézésünk után elhagyjuk Bergent és déli irányban folytatjuk utunkat. Ismét több meseszép és hatalmas fjordot érintünk, illetve keresztezünk, így például a Bjřrnafjordot, Hardangerfjordot, miközben Nyugat-Norvégia tavakkal és fenyőerdőkkel övezett tájain haladunk keresztül. míg elérjük este szállásunkat Haugesundnál. 

 

8. nap: Haugesund – Stavanger - behajózás (270 km) Repülős utasoknak: Stavanger – Budapest

Indulás után átmegyünk a Boknafjordon, közben láthatjuk az Atlanti-óceánt is. Egy életre szóló élmény a norvég fjordvidék látványa. Stavangerbe érve gyalogos séta. Stavanger Nyugat-Norvégia kereskedelmi és gazdasági központja, az ország negyedik legnagyobb városa. Óvárosában található Európa egyik legnagyobb faházakból álló épületsora. A repülős utasoknak kora délután transzfer a repülőtérre. Ők délután hazaindulnak és az esti órákban érkeznek Budapestre. A többieknek délután szabadprogram a nagyon hangulatos Stavangerben, majd irány a kikötő. Este bekompolás. Szállás a hajón 4 ágyas (igény esetén 2 ágyas) tusoló/ WC-s belső kabinokban.

 

9. nap: Hirtshals (Dánia) – Németország – Magdeburg (780 km) 

Éjszaka kompátkelés az Atlanti-óceánon egy kb. 10 szintes tengerjáró hajóval (éttermek, bár, disco, üzletek). Reggeli a hajón. Dániába érkezésünk után, déli irányban haladunk és megállunk egy különleges látványosságnál. Régi viking írású köveket tekintünk meg. (UNESCO Világörökség). Délután érkezünk Németországba. Szállás Magdeburgnál lesz.

 

10. nap: Németország – Prága - Budapest (900 km)

Reggel indulás és folyamatos utazás rövid pihenőkkel Csehországon keresztül Magyarországra. Későesti órákban hazaérkezés. Budapest után mindenkit a felszállási helyére szállítunk.

 

UNESCO: 5 db Szolgáltatások:

 

Részvételi díj az alábbiakat tartalmazza:

-  utazás: légkondicionált autóbusszal, illetve választás alapján, repülővel + busszal.

 -  8 éjszaka 3*/4*-os hotelekben kétágyas tusolós / WC-s szobákban és 1 éj 4 ágyas (2 ágyas) zuhanyzós/WC-s belsőkabinokban

- ellátás: büféreggeli (fakultatív vacsora)

 -  idegenvezető

 -  útlemondási biztosítás (sztornó)Részvételi költség:
 • Részvételi díj végig busszal: 299.000 Ft

 • Részvételi díj repülővel és busszal: 292.000 Ft (Repülős Utasoknak az út 7 napos)

 • Repülősöknek reptéri illetékek, kb.: 48.000 Ft

 • Repülősöknek transzfer költség: 12.000 Ft

 • Fakultatív vacsora: 67.000 Ft (buszos 8 alk.)

 • Fakultatív vacsora: 18.000 Ft ( 8. napon, a hajón)

 • Fakultatív vacsora: 48.000 Ft (repülős, 6 alkalom)

 • Fakultatív program: 17.500 Ft (6. napi fjordi hajózás)

 • Kétágyas kabin felár: 16.000 Ft

 • Egyágyas felár (buszos utasoknak): 77.000 Ft (A hajókon nem lehetséges)

 • Egyágyas felár (repülős utasoknak): 64.000 Ft (A hajókon nem lehetséges)

 • 65 év feletti kedvezmény: 2.000 Ft

 • BBP Classic: 580 Ft Ft/fő/nap-tól
További tudnivalók:

Minimum létszám: 35 fő


A valutaárfolyam változások az árakat módosíthatják.

Az útlevélnek a visszaérkezést követően még 6 hónapig érvényesnek kell lennie.

 

Kötelező védőoltás nincs. További tájékoztatást a Nemzetközi Oltóközpontban, illetve a www.utazaselott.hu  weboldalon talál.

 • Gyáli út, Tel.: (1) 476-1100
 • Váci út, Tel.: (1) 465-3800

Társiroda: Proko Travel

Engedélyszám: R0857/1993


Ország bemutatása:
Skandináv Aurlandsfjord
Oslo
Aurlands fjord
Bryggen
Hamburg
Hardanger fjord
Koppenhága
Hallingskarvet-hegység
Sogne fjord
Sogne fjord 2
Stavanger
Stockholm
A képek csak illusztrációk, nem biztos, hogy az utazás érinti az azokon szereplő tájegységeket!