Keresési lehetőségek

Ország szerint


Időpont szerint
Indulás:

Érkezés:


Ár szerint


KATALÓGUSUNK

Körutazásos katalógus
Körutazásos katalógus
Letöltés (PDF)

VIDEOKLIPPEK ÚTJAINKRÓL

A társítást kérőknek
- ha nem találunk társat -
nem kell 1 ágyas felárat fizetni!

(100.000 Ft-ig)

--<>--<>--


Kérjük, aki az
AKCIÓINKRÓL SZÓLÓ HÍRLEVELÜNKET szeretné megkapni, írja meg nekünk email címét,
valamint, ha prospektust szeretne, levelezési címét.
(Az adatokat természetesen a törvényeknek megfelelően bizalmasan kezeljük.)Adatkezelési szabályzatunkat ITT olvashatja.Általános Szerződési Feltételek (ÁSZF)Utolsó frissítés:
2018.09.24 09:13
Főoldal  »   »   » Afrika Nagykörút

Afrika Nagykörút

Angola - Zambia - Zimbabwe - Dél-Afrikai Köztársaság
Utazási időpontok:
  • 2018. október 17 - november 02

Az utazás bemutatása:

Tervezett program:

 

1. nap: Budapest ...

Elrepülés Budapestről menetrend szerinti járattal Luandába. Étkezések és éjszakázás a gép fedélzetén.

 

2. nap: ... Luanda (Angola)

Megérkezés Angola fővárosába, amelyet 1575-ben alapítottak és a portugál gyarmatosítás egyik kiindulópontja lett. Érkezés után városnézés: Sao Miguel erőd, Remedios katedrális, Nossa Senhora da Nazare és Carmo templomok. Sétánk során régi koloniális épületeket és a Santiago Beach öblének festői hajóroncsait is láthatjuk. Vacsora. Szállás Luandában.

 

3. nap: Luanda – Kalandula vízesés

Reggeli, majd egésznapos kirándulás a Lucala folyó híres vízeséséhez. A 105 méter magas és 400 méter széles vízesés víztömegét tekintve Afrika második legnagyobb vízesése. Vacsora. Szállás a vízesés közelében.

 

4. nap: Massango – Pedras Negras – Calulo

Reggeli, majd továbbutazunk Messango felé. Útközben meglátogatjuk Pedras Negras ősi sziklaformációit. Massangoba érve megtekintjük az erődöt, amely 1583-ban épült, az egyik legrégibb Angolában. Magát a várost Paulo Dias de Novais alapította, a portugál rabszolgaszerző expedíciók bázisa volt. Meglátogatjuk az alapító síremlékét. Calulo felé haladunk tovább, amely kávéültetvényeiről és panorámájáról híres. Útközben sétát teszünk a Kwanga folyó partján. Estére érünk Caluloba. Vacsora és szállás Caluloban.

 

5. nap: Calulo - Luanda

Reggeli, majd egy vezetett túra keretei között megismerkedünk a kávétermesztéssel. Visszautazunk Luandába. Vacsora és szállás Luandában.

 

6. nap: Luanda – Lusaka (Zambia)

Reggeli, majd transzfer a repülőtérre és elrepülés egy átszállással Zambia fővárosába, Lusakába. A várost 1905-ben alapították a lenzse törzs Lusaka nevű faluja helyén, amikor a brit gyarmatosítók által épített vasútvonal elérte a területet. A környező termékeny földeket kisajátították a fehér telepesek számára és, mint a fellendülő agrártermelés központja, a városka lassan elindult a fejlődés útján. Vacsora és szállás Lusakában.

 

7. nap: Lusaka

Reggeli, majd városnézés a fővárosban. A Nemzeti Múzeum, a Szabadság szobor, a Szent Kereszt katedrális, az elnökök temetkezési helyei, a Lilayi elefánt óvoda és a Cairo Road-i hatalmas piac szerepel a programban. Vacsora és szállás Lusakában.

 

8. nap: Lusaka - Lower Zambézi Nemzeti Park - Lusaka

Reggeli, majd a Lower Zambézi Nemzeti Parkba utazunk. Hajókázás a Zambézi folyón, amely során vizilovakat, elefántokat, számtalan antilopfélét és zebrákat is láthatunk. Vacsora és szállás Lusakában.

 

9. nap: Lusaka – Viktória-vízesés

Reggeli, majd utazás a Viktória – vízeséshez. Este hajózunk a Zambézi-folyón. 1855-ben David Livingstone, a híres felfedező és misszionárius volt az első európai, aki megpillantotta a Zambézi-folyó nagy vízesését, melyet az akkori brit királynőről nevezett el Viktória-vízesésnek. Vacsora, szállás a Viktória-vízesés közelében.

 

10. nap: Viktória – vízesés

Reggelit követően afrikai utazásunk egyik fénypontja, a Victoria Falls Nemzeti Park meglátogatása következik. Az UNESCO Természeti Világörökség részét képező Viktória-vízesés a világ legszélesebb és egyik legszebb zuhataga. Helyi elnevezése a makololóktól származik: Mosi-oa-Tunya, melynek jelentése „mennydörgő gőzölgés” és „robajló füst”. A név onnan ered, hogy a víz száz méteres mélységbe alázúduló hangját háromszáz méteres párafüggöny egészíti ki. Vacsora és szállás a park közelében.

 

11. nap: Viktória–vízesés – Harare (Zimbabwe)

Reggeli, majd transzfer a repülőtérre és elrepülés Hararéba, Zimbabwe fővárosába. Érkezés után rövid városnézés. Ezután meglátogatjuk a fővároshoz közeli Ewanrigg Nemzeti Parkot, amely trópusi virágairól híres. A parkban mintegy 900 növényfajta él. Vacsora és szállás Hararéban.

 

12. nap: Harare - Maswingo

Reggeli, majd utazás Maswingóba, ahol megtekintjük a híres Nagy - Zimbabwe romjait. Afrika egyik legrégibb és legnagyobb romterülete a 11. századból származik. A régészek máig bizonytalanok abban, hogy melyik civilizáció építette. Délután városnézés Maswingóban. Vacsora és szállás Maswingóban.

 

13. nap: Maswingo - Bulawayo

Reggeli, majd Bulawayo és a Matobo Nemzeti Park felé vesszük az irányt. Gyalogos túrát teszünk a parkban, amely során bushman sziklarajzokat, festői sziklaformációkat, barlangokat és Ceci John Rhodes sírját is láthatjuk. Emellett gyönyörű kilátás tárul elénk a park gránit dombjai és erdős völgyei között. Vacsora és szállás Bulawayoban.

 

14. nap: Bulawayo – Kruger Nemzeti Park (Dél-Afrikai Köztrásaság)

Reggeli, majd átlépjük a határt és Dél-Afrikai Köztáőrsaságban folytatjuk utunkat a Kruger Nemzeti Parkig. Itt késő délutáni szafarin veszünk részt, amely során, ha szerencsénk van, láthatjuk az „5 nagyot”. Vacsora és szállás a park közelében.

 

15. nap: Kruger Nemzeti Park - Johannesburg

Reggeli után szafarival töltjük a délelőttöt. Délután utazás Johannesburgba Vacsora és szállás Johannesburgban.

 

16. nap: Johannesburg…

Reggeli, majd szabad program. Transzfer a repülőtérre és elrepülés menetrend szerinti járattal Budapestre. Étkezések és éjszakázás a gép fedélzetén.

 

17. nap:…Budapest

Érkezés Budapestre menetrendtől függően.

 

A változtatás jogát fenntartjuk!

 

Az út során érintett UNESCO Világörökségek:

-          Viktória-vízesés

-          Matobo Hegyek

-          Nagy – Zimbabwe Nemzeti műemlékSzolgáltatások:

ÁR KIALAKÍTÁS ALATT!Részvételi költség:További tudnivalók:

Ország bemutatása:
 barlangrajzok
 elefánt
 viktória
 safari 2
 nemzeti par
rino
 safari
 Viktória-Vízesés
 vízesés
 sziklák
 hajóroncsok
A képek csak illusztrációk, nem biztos, hogy az utazás érinti az azokon szereplő tájegységeket!