Keresési lehetőségek

Ország szerint


Időpont szerint
Indulás:

Érkezés:


Ár szerint


KATALÓGUSUNK

Körutazásos katalógus
Körutazásos katalógus
Letöltés (PDF)

VIDEOKLIPPEK ÚTJAINKRÓL

A társítást kérőknek
- ha nem találunk társat -
nem kell 1 ágyas felárat fizetni!

(100.000 Ft-ig)

--<>--<>--


Kérjük, aki az
AKCIÓINKRÓL SZÓLÓ HÍRLEVELÜNKET szeretné megkapni, írja meg nekünk email címét,
valamint, ha prospektust szeretne, levelezési címét.
(Az adatokat természetesen a törvényeknek megfelelően bizalmasan kezeljük.)Adatkezelési szabályzatunkat ITT olvashatja.Általános Szerződési Feltételek (ÁSZF)Utolsó frissítés:
2020.07.10 12:25
Főoldal  » Társas körutak  » Európa  » A varázslatos Elba - Korzika - Szardínia

A varázslatos Elba - Korzika - Szardínia

A Földközi-tenger gyöngyszemei
Utazási időpontok:
  • 2020. szeptember 26 - október 04

Az utazás bemutatása:

Tervezett program

 

1. nap: Szeged (Pécs, Debrecen) – Budapest – Szlovénia – Olaszország

Reggeli indulás, majd Szlovénián keresztül utazva érkezünk Olaszországba. Este szálláshelyünk elfoglalása.

 

2. nap: Pisa – Elba

Toscana hangulatos dimbes-dombos vidékén haladva útba ejtjük az egykor jelentős tengeri hatalommal bíró Pisa-t. Kb. 1 órára megállunk a Csodák mezején, ahol Olaszország legszebb román kori épületegyüttese található. Székesegyház, keresztelő kápolna, Ferdetorony külső megtekintése, lefényképezése és egyből indulunk tovább a kikötőbe. Piombinoból, kb. 1 órát hajózunk Elba szigetére. A toszkán szigetvilág gyöngyszemének leghíresebb lakója Napóleon volt, ez volt első száműzetésének helyszíne. Megérkezésünk után egykori rezidenciáját tekintjük meg, melyben ma, emlékmúzeumot találunk. Séta a régi kikötőben, ahonnan jól láthatóak a város XVI. sz-i erődítményei. Esti órákban visszahajózás Piombinóba, majd szálláshelyünkre utazunk.

 

3. nap: Livorno – Bastia – Cap Corse

Reggel kompátkelés Livornóból Korzikára (kb. 4 órás hajózás). Kikötünk Bastiaban. Ezt követően egy kis szakaszon haladunk a sziget ujjaként elhíresült Cap Corse csodálatos vidékén. Erbalungaba látogatunk el, melynek aprócska hangulatos házai és zegzugos utcácskái sok művészt megihlettek. Méltán nevezik a környéket a festők paradicsomának. A változatos partszakasz mentén középkori őrtornyok sorakoznak. Több olyan ősi település is van ezen a vidéken, amelyet a kalóztámadások miatt a hegytetőkre építettek. Visszaérve rövid séta Bastia belvárosában. Megtekintjük a főtéren látható Napóleon szobrot, mely a nagy hadvezért túlzottan idealizáltan izmos császárként mutatja be. Bastiát elhagyva Patrimonio híres borvidékén haladunk keresztül. Útközben egy boros gazdánál rövid pihenőt tartunk, ahol a régió borát megkóstoljuk, és igény esetén akár vásárolhatunk is a híres francia nedűből. Az esti órákban érkezünk meg szálláshelyünkre. Vacsora.

 

4. nap: Calvi – Corte – Porto

Reggeli után városnézésre indulunk a sziget egyik idegenforgalmi központjában, Calviban. A város egy dombtetőre épült, sikátoros felső- és egy ódon hangulatú alsóvárosból áll. Sétát teszünk a monumentális középkori falakkal körbevett óvárosban és a kikötőben is. A csodás fekvésű település lenyűgöző citadellájának megtekintését sem hagyjuk ki. Folytatjuk utunkat a sziget egykori fővárosa, Corte felé. A magas hegyek között fekvő település erődítménye lélegzetelállítóan emelkedik a város fölé. Corte a sziget egyik legfontosabb szellemi központja is, hiszen itt található a Korzikai Egyetem és a Korzika Múzeum épülete is. Corte-ban lehetőségünk lesz egy kisvonattal körbejárni a látványosságokat. Délután páratlan élményt nyújtó panorámaúton haladunk; a vadregényes Scala di Santa Regina szurdokvölgyén keresztül a szépséges Portoba, mely az UNESCO Világörökség Listáján is szerepel. A város jelképe a part fölé magasodó gránitsziklára emelt genovai őrtorony és az aprókavicsos széles tengerpart. Igény esetén fel lehet gyalogolni az őrtoronyba. Szállásunk egész közel lesz a tengerhez, így este sétálhatunk a part mentén, ahol több hangulatos kis kávézót és éttermet találhatunk.

 

5. nap: Porto – Piana de Calanche– Ajaccio

Reggel Portot elhagyva kirándulásunkat egy mesés táj megtekintésével kezdjük: Piana de Calanche vöröses sziklái lenyűgöző élményt nyújtanak. A meredek sziklák szinte a tengerbe szakadnak. Természetesen biztosítunk fotózási lehetőséget is. Ezután a jelenlegi fővárosba, Ajaccioba látogatunk el. Érdekes sokszínűség jellemzi a várost, hiszen az ódon hangulatú épületektől a modernig minden megtalálható benne. Városnézésünk során megnézzük az óvárost, a kikötőt és természetesen Napóleon szülőházát is. 1769-ben itt látta meg a napvilágot a történelem egyik legnagyobb hadvezére. A város nagy szülöttére emlékművek, utcanevek emlékeztetnek. A délutáni órákban tovább buszozunk. Szállás Proprianonál, jó idő esetén fürdési lehetőség a tengerben.

 

6. nap: Sartene – Bonifacio – Santa Teresa – Sassari

Reggeli után irány az erődszerű házai miatt a „legkorzikaibb” településnek nevezett Sartene-be. Felfedezzük a város zegzugos utcácskáit, majd rövid szabadprogram. Folytatjuk utunkat a mesés Bonifacioba, mely a sziget legdélebbi települése. Itt is kisvonattal megyünk be a központba, közben gyönyörködhetünk a tájban. Ezt követi óvárosi sétánk, majd szabadidő a belvárosban. A pazar fehér mészkőfalakra épült erőd és az óváros szép lezárása korzikai kirándulásunknak. Ebben gyönyörködünk miközben kompunk Szardínia felé halad. Mindössze 15 km-t hajózunk Korzikából Szardínia szigetéig. Megérkezés Santa Teresa kikötőjébe. Ezt követően Sassariba utazunk. Szállás.

 

7. nap: Sassari – Alghero – Neptun-barlang – Olbia

Reggel könnyű séta keretében ismerkedünk a kulturális értékekben gazdag Sassarival. Ezt követően ellátogatunk Szardínia legszebb városának tartott Alghero-ba. Különlegessége, hogy katalán nyelvű település. A műemlékekkel teli óvárost tengerbe nyúló erődfal veszi körül. Hangulatos sétát teszünk a szép katedrális és a díszes paloták között. Az épületeken a mai napig erősen tükröződik a katalán-aragón hatás. A napot egy fakultatív tengeri kirándulással folytatjuk. Jó idő esetén a Neptun-barlanghoz hajókázhatunk (hajójegy és a barlangbelépő a helyszínen fizetendő). Este érkezünk szálláshelyünkhöz.

 

8. nap: Maddalena-szigetek – Porto Cervo – Olbia – Livorno

Reggeli után egy kellemes kirándulást teszünk a szépséges Maddalena-szigetekre (hajójegy a helyszínen fizetendő). Kikötés után a sziget legmagasabb pontjáról lélegzetelállító látvány tárul elénk a pazar öblökre és a környező szigetvilág gyöngyszemeire. Jó idő esetén fürdési lehetőség. Továbbhaladva érintjük Caprera-szigetét, ahol megtekinthetjük Garibaldi házát, ezt követően Porto Cervo-t, a milliárdosok kedvelt üdülőparadicsomát látogatjuk meg. Gyönyörködünk a festői öböl látványában. Este tengerjáró hajóval indulunk Olaszország partjai felé. Szállás a hajón 4 ágyas (igény esetén 2 ágyas) tusoló/wc-s kabinban.

 

9. nap: Livorno – Szlovénia – Budapest

Reggeli órákban érkezés Livornóba. Elhelyezkedünk az autóbuszban és hazaindulás. Szlovénián keresztül érkezünk meg Budapestre az esti órákban. Ezt követően mindenkit felszállási helyére szállítunk.

 

 

Az út során érintett UNESCO Világörökségek:

-          Porto

-          Dóm tér (Pisa)Szolgáltatások:

Részvételi díj az alábbiakat tartalmazza:

- utazás: légkondicionált autóbusszal, illetve hajóval

- 7 éjszaka 3*/4*-os hotelekben kétágyas tusolós / WC-s szobákban és 1 éj hajón (tusolós/WC-s kabinban)

- ellátás: reggeli + 1 vacsora (7 fakultatív vacsora)

- idegenvezető

- útlemondási biztosítás (sztornó)

- kikötői illetékRészvételi költség:
  • Részvételi díj : 299.500 Ft

  • Fakultatív vacsora (jún.,szept.): 52.000 Ft (7 alkalom)

  • Fakultatív vacsora (júl.): 58.000 Ft (7 alkalom)

  • Kétágyas kabin felár (/fő) : 14.000 Ft

  • Egyágyas felár : 66.000 Ft

  • 65 év felettiek kedvezménye : 2.000 Ft

  • Utasbiztosítás - Standard : 6.750 Ft

  • Utasbiztosítás - Prémium: 9.450 Ft


Idegenforgalmi adó (helyszínen fizetendő): 8 EUR

Belépők: 91 EUR + fakultatív programokTovábbi tudnivalók:

Minimum létszám: 35 fő

Útvonal (felárak nélkül): Budapest után: Budaörs – Siófok – Nagykanizsa

 

Társiroda: Proko Travel

Engedélyszám: R0857/1993


Ország bemutatása:
 Szardínia
 Szardínia
 Elba
 Szardínia
 Elba
 Korzika
 Korzika
 Korzika
 Korzika
 Korzika
 Azori
A képek csak illusztrációk, nem biztos, hogy az utazás érinti az azokon szereplő tájegységeket!